Γεννηματά: Κύριε Τσίπρα το αριστερό σου πρόσωπο το έκαψες με τον Καμμένο

Γεννηματά: Κύριε Τσίπρα το αριστερό σου πρόσωπο το έκαψες με τον Καμμένο

«Ότι και να κάνεις κεντροαριστερό πρόσωπο δεν έχεις ούτε θα αποκτήσεις με τους γυρολόγους κι τα αζήτητα» διεμήνυσε στον πρωθυπουργό η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μιλώντας στην εκδήλωση για τα 44 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

DmL_1zNW4AAjCdq
«Σε πείσμα όσων μας πολεμούν και μας αντιστρατεύονται, κάθε χρόνο που περνά, η 3η του Σεπτέμβρη γίνεται όλο και πιο επίκαιρη» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά στην εκδήλωση για τα 44 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη.

Από τα πρώτα λεπτά της ομιλίας της απάντησε στο ερώτημα ΠΑΣΟΚ ή Κίνημα Αλλαγής, διευκρινίζοντας τους δεσμούς που ενώνουν τους δύο φορείς.

«Κάποιοι ισχυρίζονται ότι με τις επιλογές μας θέλουμε να βάλουμε ταφόπετρα στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πρωταγωνιστεί στη γέννηση του καινούργιου» ξεκαθάρισε.

Στο πλαίσιο αυτό, έκοψε κάθε συζήτηση για τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα στη δημιουργία της σύγχρονης Κεντροαριστεράς:

«Ο κύκλος του παλιού κλείνει οριστικά με την παρακμή του Τσίπρα. Κύριε Τσίπρα το αριστερό σου πρόσωπο το έκαψες με τον Καμμένο. Ότι και να κάνεις κεντροαριστερό πρόσωπο δεν έχεις ούτε θα αποκτήσεις με τους γυρολόγους κι τα αζήτητα».

DmL_hn9XsAE3ur9
Κλείσιμο


Μιλώντας στην εκδήλωση για τα 44 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ συνέδεσε το χθες με το σήμερα:

«Στις 3 Σεπτέμβρη του 1974 μιλήσαμε για Εθνική Ανεξαρτησία.

Η παράταξη μας παραμένει βαθιά και ειλικρινά πατριωτική.
Υπερασπιζόμαστε την ανεξαρτησία, την ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ελλάδας.
Δεν διεκδικούμε τίποτε, αλλά δεν παραχωρούμε και απολύτως τίποτε.
Γι’ αυτό ασκήσαμε και ισχυρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία των Πρεσπών, που δεν κλείνει παλιούς λογαριασμούς αλλά ανοίγει νέους. Με την παραχώρηση στην άλλη πλευρά της Μακεδονικής ταυτότητας και της Μακεδονικής γλώσσας.

Στις 3 Σεπτέμβρη 1974, μιλήσαμε για Λαϊκή Κυριαρχία.

DmL7KK0WsAE2TJN__1_


Δημιουργήθηκαν πρωτόγνωροι θεσμοί συμμετοχής και έκφρασης. Σήμερα καλούμαστε να οχυρώσουμε την Δημοκρατία απέναντι σε πανίσχυρα συμφέροντα. Να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο χρήματος και πολιτικής. Να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία απέναντι σε αυτούς που την επιβουλεύονται. Να μην αφήσουμε το φασισμό να σηκώσει ξανά κεφάλι.

Στις 3 Σεπτέμβρη 1974, μιλήσαμε για Κοινωνική Απελευθέρωση.

Χτίστηκε το Κοινωνικό Κράτος. ΕΣΥ, ΚΑΠΗ, βοήθεια στο σπίτι, προνοιακή πολιτική, πολιτικές για τα άτομα με αναπηρία, ασφάλιση. Στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που νιώθουν προδομένοι. Νοιώθουν ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το αύριο. Είμαστε εδώ, για την προκοπή της μεσαίας τάξης και τη στήριξη των πιο αδύναμων».

Και ολοκλήρωσε την ομιλία της με μία ακόμη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι ούτε αριστεροί, ούτε προοδευτικοί, ούτε αποτελεσματικοί. Είναι μια ομάδα καιροσκόπων χωρίς ιδεολογική ταυτότητα. Που κινείται τυχοδιωκτικά με ένα και μοναδικό κριτήριο: την παραμονή της στην εξουσία. Όμως ό,τι και να κάνουν, έχουν πια τελειώσει».

19989505


Λαμβάνοντας ταυτόχρονα σαφείς αποστάσεις από τη ΝΔ: «Λύση όμως για τη χώρα δεν αποτελεί η επιστροφή της Δεξιάς. Η παράταξη που έχει τεράστιες ευθύνες για το ξέσπασμα της κρίσης. Ευθύνες που ποτέ δεν ανέλαβε. Με τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ , χέρι-χέρι καλύπτουν τις ευθύνες της Κυβέρνησης της ΝΔ από το 2004-09 που οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού».

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση στο ϊδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

4541191
19989039
19989040

4541370
4541387
4541414
4541417

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης