Στο αρχείο η μήνυση κατά του Λοβέρδου για την υπόθεση των πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία

Loverdos

Υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά του Ανδρέα Λοβέρδου για παραβίαση της διαδικασίας που αφορά τα κρατικά έγγραφα για την υπόθεση της πώλησης των πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, καθώς ο βουλευτής είχε αποκαλύψει σημαντικές διαστάσεις της υπόθεσης επικαλούμενος επίσημα έγγραφα

Με τριπλή απόρριψη από επιτροπή Δεοντολογίας, επιστημονική υπηρεσία Βουλής και Ολομέλεια τέθηκε στο αρχείο η μήνυση κατά του κ. Ανδρέα Λοβέρδου που υπέβαλε υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών για την αποκάλυψη στοιχείων που αφορούν την υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λοβέρδος είχε αποκαλύψει σημαντικές διαστάσεις της υπόθεσης επικαλούμενος επίσημα έγγραφα που αποδείκνυαν πως η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έσπευσε να υπογράψει συμφωνία με τον περίφημο «μεσάζοντα» Βασίλη Παπαδόπουλο την ώρα που οι αρχές του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας δήλωναν πως θέλουν να συνάψουν διακρατική συμφωνία «government to government».

Παράλληλα αποκάλυψε την αναφορά του ταξιάρχου Μισαήλ Παπαδάκη σύμφωνα με την οποία ο κ. Πάνος Καμμένος διέταξε την κράτησή του επειδή διαφωνούσε με τους χειρισμούς σύναψης της συμφωνίας.

Για τα συγκεκριμένα έγγραφα που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο κ. Λοβέρδος, υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά για παραβίαση της διαδικασίας που αφορά τα κρατικά έγγραφα. Ωστόσο η επιτροπή Δεοντολογίας γνωμοδότησε αρχικά ότι δεν συντρέχει λόγος άρσης ασυλίας του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ενώ την ίδια άποψη εξέφρασε και η επιστημονική υπηρεσία του κοινοβουλίου. Υπο αυτά τα δεδομένα η Ολομέλεια αποφάσισε κατά την σημερινή σχετική διαδικασία να θέσει οριστικά την υπόθεση στο αρχείο.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Μ.Γ

ΒΡΕ ΒΡΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ Ο ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ. ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. ΠΑΝΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ. ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΩΡΑΣ.

stp

Επρεπε να προχωρήσει για να βγουν στην φόρα οι βρομιές.

Γερμανοτσολιάδες του ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοκρατία δεν πρέπει να είναι εκδικητική, ο κομματικός όμως εγκάθετος του ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

voutsis

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής, κατά τη συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, είπε πως «ο μοναδικός μέχρι σήμερα εκλεγμένος απευθείας από το λαό, μέσω δημοψηφίσματος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο Γεώργιος Παπαδόπουλος»

2
spiraki

 «Τι απαντούν οι εμπλεκόμενοι υπουργοί; Γνώριζαν ή όχι τις ενέργειες του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που οι ίδιοι διόρισαν; Συμφώνησαν ή όχι με τις ενέργειες του εκλεκτού τους;» ρωτά η  εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος

konstantopoulou-new-sim

«Έγινε υπουργός γιατί έγλειψε τον Τσίπρα» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον αναπληρωτή υπ. Υγείας - «Δεν θα έπρεπε να μπορεί να κυκλοφορεί, όπως και ο Τσίπρας» - «Αντιδημοκρατικά καθεστώτα» δεν μπορούν να προχωρούν σε αναθεώρηση του Συντάγματος

kotz_tsip_arrthroo1

«Κανείς δεν με υπερασπίστηκε στο υπουργικό συμβούλιο», είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών – «Έχω καταθέσει σε δυο συμβολαιογραφεία απειλητικά μηνύματα που έχω δεχτεί από επώνυμους», ανέφερε

14