Στο αρχείο η μήνυση κατά του Λοβέρδου για την υπόθεση των πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία

Loverdos

Υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά του Ανδρέα Λοβέρδου για παραβίαση της διαδικασίας που αφορά τα κρατικά έγγραφα για την υπόθεση της πώλησης των πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, καθώς ο βουλευτής είχε αποκαλύψει σημαντικές διαστάσεις της υπόθεσης επικαλούμενος επίσημα έγγραφα

Με τριπλή απόρριψη από επιτροπή Δεοντολογίας, επιστημονική υπηρεσία Βουλής και Ολομέλεια τέθηκε στο αρχείο η μήνυση κατά του κ. Ανδρέα Λοβέρδου που υπέβαλε υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών για την αποκάλυψη στοιχείων που αφορούν την υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λοβέρδος είχε αποκαλύψει σημαντικές διαστάσεις της υπόθεσης επικαλούμενος επίσημα έγγραφα που αποδείκνυαν πως η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έσπευσε να υπογράψει συμφωνία με τον περίφημο «μεσάζοντα» Βασίλη Παπαδόπουλο την ώρα που οι αρχές του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας δήλωναν πως θέλουν να συνάψουν διακρατική συμφωνία «government to government».

Παράλληλα αποκάλυψε την αναφορά του ταξιάρχου Μισαήλ Παπαδάκη σύμφωνα με την οποία ο κ. Πάνος Καμμένος διέταξε την κράτησή του επειδή διαφωνούσε με τους χειρισμούς σύναψης της συμφωνίας.

Για τα συγκεκριμένα έγγραφα που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο κ. Λοβέρδος, υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά για παραβίαση της διαδικασίας που αφορά τα κρατικά έγγραφα. Ωστόσο η επιτροπή Δεοντολογίας γνωμοδότησε αρχικά ότι δεν συντρέχει λόγος άρσης ασυλίας του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ενώ την ίδια άποψη εξέφρασε και η επιστημονική υπηρεσία του κοινοβουλίου. Υπο αυτά τα δεδομένα η Ολομέλεια αποφάσισε κατά την σημερινή σχετική διαδικασία να θέσει οριστικά την υπόθεση στο αρχείο.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Μ.Γ

ΒΡΕ ΒΡΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ Ο ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ. ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. ΠΑΝΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ. ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΩΡΑΣ.

stp

Επρεπε να προχωρήσει για να βγουν στην φόρα οι βρομιές.

Γερμανοτσολιάδες του ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοκρατία δεν πρέπει να είναι εκδικητική, ο κομματικός όμως εγκάθετος του ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_rama

Παρά τις ανησυχίες που διατυπώνει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός και o υπουργός Εξωτερικών φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν τη συμφωνία -  Τα λάθη και οι παρανοήσεις του Αλ. Τσίπρα και του Ευρωπαίου επιτρόπου Γ. Χαν για τα σύνορα με την Αλβανία κρύβουν επικίνδυνο παρασκήνιο

8
ekloges

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης προβλέπουν εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο ή προσφυγή σε πενταπλές κάλπες τον Μάιο. Δύο... μαξιλάρια φοβίζουν την κυβέρνηση. Το πρώτο είναι τα 15 δισ. που καθυστερούν για την έξοδο στις αγορές. Το δεύτερο, η ενδεχόμενη υποστήριξη των «Μακεδονομάχων» προς τη Ν.Δ.

25
kotzias_arthroo

Αλήθειες και μύθοι για το «48ωρο των κατασκόπων» - Η ρωσική διείσδυση στην Ελλάδα, ο ρόλος ηγουμένων και μονών του Αγίου Ορους και οι παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ και τις ξένες μυστικές υπηρεσίες - Εύσημα από τους Αμερικανούς, απειλές για κλιμάκωση από τη Μόσχα

28