Στο αρχείο η μήνυση κατά του Λοβέρδου για την υπόθεση των πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία

Loverdos

Υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά του Ανδρέα Λοβέρδου για παραβίαση της διαδικασίας που αφορά τα κρατικά έγγραφα για την υπόθεση της πώλησης των πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, καθώς ο βουλευτής είχε αποκαλύψει σημαντικές διαστάσεις της υπόθεσης επικαλούμενος επίσημα έγγραφα

Με τριπλή απόρριψη από επιτροπή Δεοντολογίας, επιστημονική υπηρεσία Βουλής και Ολομέλεια τέθηκε στο αρχείο η μήνυση κατά του κ. Ανδρέα Λοβέρδου που υπέβαλε υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών για την αποκάλυψη στοιχείων που αφορούν την υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λοβέρδος είχε αποκαλύψει σημαντικές διαστάσεις της υπόθεσης επικαλούμενος επίσημα έγγραφα που αποδείκνυαν πως η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έσπευσε να υπογράψει συμφωνία με τον περίφημο «μεσάζοντα» Βασίλη Παπαδόπουλο την ώρα που οι αρχές του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας δήλωναν πως θέλουν να συνάψουν διακρατική συμφωνία «government to government».

Παράλληλα αποκάλυψε την αναφορά του ταξιάρχου Μισαήλ Παπαδάκη σύμφωνα με την οποία ο κ. Πάνος Καμμένος διέταξε την κράτησή του επειδή διαφωνούσε με τους χειρισμούς σύναψης της συμφωνίας.

Για τα συγκεκριμένα έγγραφα που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο κ. Λοβέρδος, υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά για παραβίαση της διαδικασίας που αφορά τα κρατικά έγγραφα. Ωστόσο η επιτροπή Δεοντολογίας γνωμοδότησε αρχικά ότι δεν συντρέχει λόγος άρσης ασυλίας του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ενώ την ίδια άποψη εξέφρασε και η επιστημονική υπηρεσία του κοινοβουλίου. Υπο αυτά τα δεδομένα η Ολομέλεια αποφάσισε κατά την σημερινή σχετική διαδικασία να θέσει οριστικά την υπόθεση στο αρχείο.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Μ.Γ

ΒΡΕ ΒΡΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ Ο ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ. ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. ΠΑΝΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ. ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΩΡΑΣ.

stp

Επρεπε να προχωρήσει για να βγουν στην φόρα οι βρομιές.

Γερμανοτσολιάδες του ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοκρατία δεν πρέπει να είναι εκδικητική, ο κομματικός όμως εγκάθετος του ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

papariga_aleka

«Όσες φορές και να καταθέσετε στεφάνι στην Καισαριανή αυτή η πρακτική σας δεν ξεπλένεται με τίποτα. Μόνο να βρωμίζετε - ή να επιδιώκετε να βρωμίζετε - γιατί η ιστορία δεν βρωμίζεται» είπε η Αλέκα Παπαρήγα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

1
koum_tasia

«Στις 17 Μαρτίου, λίγες ημέρες πριν το Βουκουρέστι, υιοθετούσατε ψήφισμα, στο οποίο αναγράφεται αυτολεξεί: "Δεν υπάρχει κανένα εθνικό συμφέρον που να διακυβεύεται, αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία"» είπε ο κ. Κουμουτσάκος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

3
gerapetritis

«Η ελληνική Βουλή δεν έχει την τεκμηρίωση για να λάβει αποφάσεις» ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Γεραπετρίτης – Υποστήριξε ότι η Βουλή ψηφίζει μια λευκή επιταγή

4