Επιστροφή Παπανδρέου: Πού το πάει ο Γιώργος;

Επιστροφή Παπανδρέου: Πού το πάει ο Γιώργος;

Συναντήσεις χθες με Τσίπρα και Κοτζιά, σήμερα με Ντιμιτρόφ και αύριο με Μητσοτάκη

gap
Το πρωί της Τετάρτης οι πολιτικοί συντάκτες που καλύπτουν την Κεντροαριστερά... ξύπνησαν με δύο απανωτές δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου για την απόφαση του Τραμπ σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την Ημέρα της Ευρώπης. Είχε καιρό να συμβεί αυτό. Η απάντηση στο ερώτημα «πως και έτσι» που δημιουργήθηκε στους «καχύποπτους» δόθηκε το απόγευμα, όταν μέσω του ΑΠΕ το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας θα δεχθεί τον Γιώργο Παπανδρέου στις 6.30μμ.

Η συνάντηση κράτησε μιάμιση ώρα! «Η πόρτα του Μαξίμου είναι ανοιχτή πάντα, σε όσους μου ζητάνε ουσιαστική ενημέρωση για τα εθνικά μας θέματα» ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμα που ανέβασε στο Twitter μετά το ραντεβού ο πρωθυπουργός. Η προσπάθεια διεμβολισμού του Κινήματος Αλλαγής έγινε κάτι παραπάνω από προφανής. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε αξιοποιήσει και την πρόταση Θεοδωράκη (χωρίς συνέχεια βέβαια) για τη συγκρότηση συμβουλίου εθνικής ασφαλείας.

«Θεωρώ σημαντική την συνεννόηση με την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση γιατί η χώρα για να προχωρήσει μπροστά χρειάζεται εθνική συναίνεση και συνεννόηση» σημείωσε από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Μια δήλωση που δημιουργεί κοντράστ με το αίτημα Γεννηματά για «εκλογές εδώ και τώρα».

Όπως ήταν λογική μόνο χαρούμενοι δεν έγιναν στη Χαριλάου Τρικούπη με τις εξελίξεις. Γιατί, από τη μία ο Ραγκούσης, από την άλλη ο Γιώργος και στη μέση ο Θεοδωράκης να κάνει ανακοινώσεις πως χάρις στο Ποτάμι η ΔΗΣΥ κράτησε σωστή στάση στη Βουλή για την αναδοχή, γίνεται σαφές ότι τα προβλήματα είναι περισσότερα από τις λύσεις. Και σε αυτές τις περιπτώσεις λειτουργεί συνήθως η λογική του Γόρδιου Δεσμού.

Σε αυτή ακριβώς τη φάση βρίσκεται η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. Αναζητά την επόμενη κίνηση.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε χθες το βράδυ και με τον Νίκο Κοτζιά, σήμερα θα δει τον Νικολά Ντιμιτρόφ που θα βρίσκεται στην Ελλάδα και αύριο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης