Μητσοτάκης: «Το πρόγραμμα μας για ανάπτυξη 4% ισοδυναμεί με 600.000 νέες θέσεις εργασίας»

19468419

«Δεν ακολουθώ τους αντιπάλους μου στον κατήφορο της χυδαιότητας» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε πολιτική εκδήλωση του Σπύρου Ταλιαδούρου στην Καρδίτσα - Ο πρωην υπουργός ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ενεργό πολιτική

"Είμαι εδώ για να τιμήσω έναν καλό φίλο, έναν καλό συνάδελφο, έναν σπουδαίο πολιτικό. Έναν πολιτικό που ξεχώρισε για την ποιότητα, για τον χαρακτήρα, για το ήθος του. Έναν πολιτικό που ήξερε πώς να είναι αποτελεσματικός".

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι την ομιλία του από κεντρική αίθουσα ξενοδοχείου της Καρδίτσας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο π. υφυπουργός Παιδείας και π. βουλευτής Καρδίτσας Σπύρος Ταλιαδούρος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Σήμερα με μεγάλη γενναιότητα, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, δείχνει ο ίδιος, τον δρόμο της ανανέωσης. Στη συνέχεια δεν παρέλειψε να τονίσει πως δεν είναι εύκολο να φεύγεις από την πολιτική και τολμώ να πω, εξήγησε, ειδικά σε μια συγκυρία, όπου το κόμμα το οποίο εκπροσωπείς, θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα βγάλει τέσσερις βουλευτές στην Καρδίτσα.

19470428


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε το έργο του κ. Ταλιαδούρου σημαντικό, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην παρουσία στην εκδήλωση της π. υπουργού Παιδείας Μαριέτας Γιαννάκου, την οποία χαρακτήρισε σπουδαία πολιτικό, η οποία όπως είπε, με θάρρος και απέναντι σε πολλές αντιδράσεις, προχώρησε τότε μαζί με τον Σπύρο, και τους υπόλοιπους συνεργάτες στο υπουργείο Παιδείας τολμηρές εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, αναφερόμενος στη συνέχεια αναλυτικά σε αυτές.

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και για προσπάθειες κάποιων να μετατρέψουν τη δημόσια ζωή, σε έναν αγώνα λάσπης. Όπως έχετε διαπιστώσει, διευκρίνισε, δεν ακολουθώ τους αντιπάλους μου στον κατήφορο της χυδαιότητας, της διαβολής και της ακραίας πόλωσης. Δεν είναι κάτι που θέλω να κάνω, γιατί ξέρω πως δεν θα κάνει καλό στη χώρα, κατέληξε ο ίδιος.

Ωστόσο, πρόσθεσε, τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν προβλήματα της χώρας, η Ελλάδα, θα προχωρήσει μπροστά, οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα, και είμαστε εδώ για ακριβώς αυτό το λόγο, για να κάνουμε καλύτερη, τη ζωή των πολλών, είμαστε εδώ για να δούμε πώς θα φέρουμε νέες δουλειές, και καλύτερους μισθούς και στις πόλεις αλλά και στην περιφέρεια. Παράλληλα τόνισε, πως στην πολιτική του ψέματος και των υποσχέσεων αντιπαραθέτουμε λίγα λόγια και πολλά έργα, και στην λογική του διχασμού και του μίσους βάζουμε απέναντι την ενότητα και την αλληλεγγύη των Ελλήνων.

Ειδική αναφορά ο κ. Μητσοτάκης έκανε και στο σχέδιο καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού που παρουσιάστηκε πρόσφατα, λέγοντας:

"Το σχέδιό μας είναι ένα σχέδιο που μπορεί να πετύχει, ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 4% το οποίο μπορεί να μην λέει κάτι για αυτούς που δεν είναι οικονομολόγοι, ισοδυναμεί όμως με 600.000 νέες θέσεις εργασίας, με ποιότητα και με αξιοπρεπείς απολαβές".

Με αυτό τον τρόπο, εξήγησε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης, μπορούμε να εξασφαλίζουμε ότι κάθε χρόνο, θα δίνουμε 1 δισ. ευρώ, ως ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, στους 800.000 συμπολίτες μας που το χρειάζονται σήμερα περισσότερο παρά ποτέ. Θυμίζω, ανέφερε, ο πρόεδρος της Ν.Δ. λέγοντας πως η πολιτική του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι πολιτική της ΝΔ.

Ο ίδιος μίλησε στη συνέχεια για μικρά χαμηλότοκα δάνεια, σε συμπολίτες μας που βρέθηκαν στο περιθώριο, ώστε να ξαναμπούν στην αγορά με οικογενειακές, με προσωπικές επιχειρήσεις. Ακόμα αναφέρθηκε σε ελαστικότερα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας, στηρίζοντας την επιμόρφωση των ανέργων, τονίζοντας:

"Θα στηρίξουμε και τον θεσμό της οικογένειας σε όλη την ελληνική επικράτεια. Κανένα ελληνόπουλο εκτός παιδικού σταθμού, δέσμευση δική μου προσωπική, δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας".

Ο Σπ. Ταλιαδούρος

Την απόφασή του να συνεχίσει την συμμετοχή του στα κοινά, αλλά να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ανακοίνωσε στην ίδια εκδήλωση ο Σπύρος Ταλιαδούρος. Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας ευχαρίστησε από καρδιάς την οικογένειά του και όσους τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους στις 9 εκλογικές αναμετρήσεις που εξελέγη βουλευτής Καρδίτσας.

Αναφερόμενος στο έργο του στη Ανώτατη Εκπαίδευση, την οποία υπηρέτησε επί σειρά ετών ως υφυπουργός Παιδείας με αρμοδιότητα την Ανώτατη Εκπαίδευση, αναφέρθηκε στη συνεχή του προσπάθεια για αναβάθμιση της ποιότητάς της, ώστε τα ελληνικά δημόσια ΑΕΙ να είναι ανταγωνιστικά μέσα στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον. Ο κ. Ταλιαδούρος αναφέρθηκε αναλυτικά στο σημαντικό έργο που επιτεύχθηκε στον τομέα της εκπαίδευσης στην Καρδίτσα όλα αυτά τα χρόνια ενώ μίλησε και για αδιαμφισβήτητη ανάγκη για πολιτικές και οικονομικές αλλαγές στην χώρα, προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία και κατά συνέπεια η ελληνική κοινωνία.

19468410


«Η χώρα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αστοχήσει σε όλα τα μέτωπα και δεν διαθέτει κανένα σχέδιο συνολικά για τη χώρα. Η δημόσια Υγεία έχει τεράστια προβλήματα, στην Παιδεία έχουμε πειράματα και αυτοσχεδιασμούς, η Οικονομία βυθίζεται. Οι πολίτες ζητούν να προχωρήσουμε μπροστά με τόλμη και ρεαλισμό».

Ο πρώην υφυπουργός τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προτάξει με έμφαση το αίτημα των διαρθρωτικών αλλαγών, αναδεικνύοντας τη σημασία ενός πλέγματος γενναίων μεταρρυθμίσεων για την αναζωογόνηση της οικονομίας και την επιστροφή της στην ανάπτυξη. «Η Νέα Δημοκρατία έχει πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της οικονομίας και της κοινωνίας. Πρόγραμμα, που έχει τρεις βασικούς άξονες: τη μείωση της φορολογίας, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» αναπτύσσοντας αναλυτικά τις βασικές αλλαγές που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία ο Γ.Γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσιάρας, ο οποίος τόνισε πως ο Σπύρος Ταλιαδούρος υπηρέτησε τον πολίτη με σεβασμό και αξιοπρέπεια, προσθέτοντας πως μοιράζεται πολλά χρόνια κοινής πολιτικής πορείας.

ΣΧΟΛΙΑ (47)

Νίκος

Το πρόσφατο crash test των τραπεζών που ήταν στημένο από τον Ντραγκι για να στηρίξουν το παραμύθι της κυβέρνησης για καθαρή έξοδο κλπ (και το οποίο αν γινόταν με τα κριτήρια του 2015 θα είχαν αποτύχει οι 3 στις 4 συστημικές τράπεζες) έχουν βασικό σενάριο με ανάπτυξη 2,4% - 2,5% και αρνητικό σενάριο συρρίκνωση 1,3% αυτή τη χρονιά, συρρίκνωση 2,1% την επόμενη και ελάχιστη ανάπτυξη το 2020. Ούτε καν αυτά τα νούμερα δεν πήρε να χρησιμοποιήσει. Της μεγάλης των ψευτών σχολής (βγαινουμε σε ένα χρόνο απο την κρίση, λεφτά υπάρχουν, θα σκίσουμε τα μνημόνια, κλπ). Απορώ πως δεν τους παίρνει ο κόσμος με τις ντομάτες !

Νίκος

Μια υπόθεση εργασίας και μια απάτη. Η υπόθεση εργασίας είναι ότι θα πετύχει 4% ανάπτυξη. Δεν στηρίζεται πουθενά απλά το βάζει στην εξίσωση γιατί μόνο έτσι του βγαίνουν τα νούμερα. Η απάτη είναι ότι 4% ανάπτυξη μπορεί να δημιουργήσει 600.000 εργασίας. Κανένας σύγχρονος τομέας της οικονομίας δεν μπορεί με 4% να δημιουργήσει τόσες θέσεις εργασίας. Να μας πει κάποιο προηγούμενο είτε σε ανεπτυγμένη είτε σε υποανάπτυκτη χώρα. Πρέπει να είναι τομέας της οικονομίας εντάσεως εργασίας και κατά βάση του προπροηγούμενου αιώνα πχ φυτείες ζαχαροκάλαμου όπου σκλάβοι δουλεύουν κάτω από τον καυτό ήλιο. Κατά τα άλλα μας υπόσχεται ότι 800.000 δεν θα βρουν δουλειά ούτε με τα παραπάνω ψέμματα και θα πρέπει να ζουν με 104 ευρώ τον μήνα που θα είναι το εγγυημένο εισόδημα. Αν με αυτά κερδίσει τις εκλογές τότε ο ελληνικός λαός είναι χαμένη υπόθεση για πάντα.

Λαθρεμπορας

Κουλη θα σε παρακαλούσα σαν παλιός δεξιός να παραιτηθείσα και να ασχοληθείς με αυτό που πραγματικά μπορείς. Την καληεργια της πατατας

@

Να καλλιεργήσει πατάτες δεν ξέρει και δεν μπορεί. Μόνο να λέει πατάτες μπορεί.

Τάξε κλείσιμο ΕΡΤ

αλλιώς ψήφο από μένα δεν βλέπεις.

Stakis

Επιτέλους ένας ικανός άνθρωπος...Να αντικαταστήσει αυτούς τους ανίκανους που κυβερνάνε οι οποίοι ήρθαν στην εξουσία γιατί οι προηγούμενοι δεν ήταν τόσο ικανοί όταν αντικατέστησαν τους προηγούμενους που ενώ φαίνονταν άξιοι αποδείχτηκαν ανίκανοι κλπ.κλπ.κλπ.....

εδω γελαμε

Ο τυπος μετρησε τα κουκια και δεν του βγαινουν, ξαφνικα ταζει οτι δεν θα απολυσει δημοσιους υπαλληλους, αραγε γιατι εκανε κατι στο παρελθον;Θεσεις εργασιας τοσες πολλες που ειναι σαν τις 700.000 του Βενιζελου αν τις ειδατε θα δειτε και του Κουλη!Το παιδι δεν κανει ουτε για θυρωρος (συγγνωμη δεν εχω κατι με τους ανθρωπους )και καποιοι βαλθηκαν να τον κανουν πρωθυπουργο ευχομαι αυτη τη φορα ο λαος να φανει πιο εξυπνος και να μην ξεχασει τι εχει κανει ο κουλης ως υπουργος και ως οικογενεια στη χωρα.

ΕΡΤ

Θα φας μαύρο που θα πάει σύννεφο! Ξέρουμε τι θέλεις να κάνεις.

Νάνος

600.000 θέσεις; σε ποιον τομέα? καθαριότητα των υπουργείων; 600.000 θέσεις, με 350E μισθός; Ευχαριστούμε. Προσπάθησε ξανά.

Τασος

Ρυθμούς ανάπτυξης λέει... 4 χρόνια με 4% ανάπτυξη στο τέλος της τετραετιας θα έχουν αυξηθεί κατα 600000 οι θέσεις εργασιας!

μόνο ο κ.Άδωνης,

μπορεί να νικήσει την αριστερή λαίλαπα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

57382282_2215446515438140_2618075221688582144_n

«Το ψηφοδέλτιο δε βγήκε ούτε από κομματικούς μηχανισμούς, ούτε από αρχηγικά χρίσματα, αλλά από τη βούληση ανθρώπων να συμμετέχουν στη μάχη που πρέπει να δοθεί για τη χώρα και το λαό μας» τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας

13
w21-16284620998198

«Η φιλία και η καλή γειτονία έχουν μία βασική προϋπόθεση: τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού δικαίου στο σύνολό τους»  είπε από το Μεσολόγγι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

19