Πιτσιόρλας: Είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη και λεπτή φάση για την έξοδο

Πιτσιόρλας: Είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη και λεπτή φάση για την έξοδο

Ο υφυπουργός Οικονομίας ενίσχυσε τον προβληματισμό που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα από πληροφορίες περι παράτασης του υφιστάμενου μνημονίου

pits_009
Ως ευκταίο σενάριο και όχι δεδομένη διαδρομή περιέγραψε την πολυδιαφημισμένη από το Μέγαρο Μαξίμου «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας ενισχύοντας τον προβληματισμό που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα από πληροφορίες περι παράτασης του υφιστάμενου μνημονίου και νέου σφιχτού μεταμνημονιακού προγράμματος.

Ο υφυπουργός Οικονομίας απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τις επενδύσεις επισήμανε πως «είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη και λεπτή φάση για την έξοδο. Είναι δύσκολη και είναι λογικό να περιέχει πολλά στοιχεία πιέσεων προς την χώρας μας. Στο τέλος θα κριθεί αν η διαπραγμάτευση είναι επιτυχής και αν θα είναι αυτό που επιθυμούμε».

Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί νέα δανειακή σύμβαση με τους ευρωπαίους εταίρους καθώς θα σήμαινε και νέο μνημόνιο, υπογραμμίζοντας ότι «Στόχος να βγούμε από τα μνημόνια και να καλύπτουμε τις ανάγκες μας με δανεισμό από τις αγορές».

Ωστόσο παραδέχθηκε πως «είμαστε σε μια φάση διαπραγμάτευσης σκληρής και οι μέθοδοι πίεσης είναι πολλές. Θα πιεστούμε για να έχουμε ένα μεταμνημονιακό καθεστώς που θα δίνει περιθώρια εποπτείας. Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε και το αντιμετωπίζουμε και πιστεύω ότι στο τέλος αυτής της διαπραγμάτευσης τότε και πάλι θα κριθεί η κυβέρνηση. Όσο όμως διαρκεί η διαπραγμάτευση δεν είναι καλό μόνοι μας να δημιουργούμε μια εικόνα για την χώρα χειρότερη και από αυτή που είναι».

Πέραν αυτού ο κ. Πιτσιόρλας επιχείρησε «άνοιγμα» προς την Δημοκρατική Συμπαράταξη λέγοντας πως επιθυμεί «συνδιαλλαγή» με τα κόμματα που υπάρχει «ιδεολογική συγγένεια». Τέλος για τις μεγάλες επενδύσεις είπε μεταξύ άλλων πως στο Αφάντου «Ήδη ο ένας από τους δύο επενδυτές είναι έτοιμος να ξεκινήσει την επένδυση» και πως πρέπει να υπάρξει σχέδιο σωτηρίας της «προβληματικής και υπερχρεωμένης Βιομηχανίας Ζάχαρης»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης