Μητσοτάκης: Θα «μείνει πίσω» όποιος θέλει συμβιβασμό με τους τυχοδιώκτες του ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Θα «μείνει πίσω» όποιος θέλει συμβιβασμό με τους τυχοδιώκτες του ΣΥΡΙΖΑ

 «Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του κ.Τσίπρα» , τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ - Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «φέρνει τέταρτο Μνημόνιο από την πίσω πόρτα»

Μήνυμα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την πρόσφατη αναταραχή από δηλώσεις όπως αυτές του Ευάγγελου Μεϊμαράκη για «τζάμπα μαγκιές» όσον αφορά τα περί καταψήφισης των επερχόμενων μέτρων
έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
στην εισαγωγική τοποθέτησή του πριν τη συνεδρίαση των τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας.

«Αγωνιζόμαστε για να προβάλουμε τις θέσεις μας, όχι για να είμαστε αρεστοί στον κ. Τσίπρα αλλά χρήσιμοι στον λαό. Όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να ακολουθήσει ή νοιώθει ότι πρέπει να συμβιβαστεί με την τυχοδιωκτική ομάδα που κυβερνά τη χώρα θα μείνει πίσω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Άφησε, δε, και μια αιχμή ότι τέτοιου είδους τοποθετήσεις είναι εκτός πραγματικότητας προσθέτοντας ότι «είμαι βέβαιος ότι όλα τα στελέχη της παράταξη έχουν συναίσθηση της πραγματικοτητας και όλοι μαζί θα συμπορευθούμε».

Την ίδια ώρα επανάλαβε την θέση της ΝΔ για καταψήφιση των μέτρων και αντίμετρων που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνησης, ενώ παράλληλα απέρριψε την κριτική που δέχεται από την κυβέρνηση ότι με τη στάση του τορπιλίζει τη διαπραγμάτευση. 

«Η Ν.Δ. δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα, δεν θα γίνουμε δεκανίκι του κ. Τσίπρα [...] Άλλωστε ο κ. Τσιπρας επαίρεται για το πόσο σταθερή είναι η κοινοβουλευτική του πλειοψηφία»

Όπως ανέφερε, τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή, προκειμένου να κλείσει η β’ αξιολόγηση, είναι το κόστος της κωλυσιεργίας και της ανικανότητας της κυβέρνησης. 

Ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε ότι η Ν.Δ. με τη στάση της δεν στηρίζει τις ελληνικές θέσεις, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «στεκόμαστε εμφατικά απέναντι σε όποιον διακινεί σενάρια επιστροφής στη δραχμή».

«Όπου και αν βρεθούμε, λέμε να τελειώνει κάθε κουβέντα για το Grexit και να δοθεί δημοσιονομικός χώρος στην Ελλάδα. Στηρίζουμε τις ελληνικές θέσεις επειδή αυτό επιτάσσει το πατριωτικό μας καθήκον», πρόσθεσε, ενώ τόνισε ότι «είναι τουλάχιστον προκλητικό να μας συκοφαντεί με αθλιότητες ο κ. Τσίπρας».

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπενθύμισε ότι επί κυβέρνησης Ν.Δ. ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγε στους πολίτες να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, αβάνταρε όλα τα κινήματα «δεν πληρώνω» και έστελνε επιστολές στους δανειστές ότι δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον Πρωθυπουργό, σημείωσε ότι «ο πιο ανεύθυνος δημαγωγός δεν δικαιούται και να βγάζει γλώσσα από πάνω» και πως «η Ν.Δ. δεν δέχεται μαθήματα από κανέναν». 

«Τα πανηγύρια της 20ής Φεβρουαρίου αποδείχθηκαν ψεύτικα και αποτελούν εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Η καθυστέρηση έχει δραματικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξήγησε:

«Εκροή καταθέσεων, επιδείνωση του οικονομικού κλίματος και αβεβαιότητα έχουν επιστρέψει για τα καλά, με ευθύνη της κυβέρνησης. Ο λογαριασμός της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα είναι βαρύς. Η αδυναμία της κυβέρνησης να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, μείωσε την αξιοπιστία της χώρας. Το αποτέλεσμα είναι υπερβολικά πρόσθετα μέτρα που ξεπερνούν τον ορίζοντα υλοποίησης του τρίτου προγράμματος. Κάθε μέρα που περνά η προσπάθεια για δανεισμό από τις αγορές προκειμένου η χώρα να εξασφαλίσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες δυσκολεύει. Αν αυτό δεν επιτευχθεί, θα οδηγηθούμε σε ένα τέταρτο μνημόνιο από την πίσω πόρτα χωρίς να έχει εξασφαλιστεί καν πρόσθετη χρηματοδότηση».Ολόκληρη η εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη 

Η χώρα βρίσκεται, για άλλη μια φορά, εγκλωβισμένη σε ένα τραγικό αδιέξοδο. Η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος, που θα έπρεπε να είχε κλείσει πριν από ένα χρόνο, ακόμα σέρνεται και κανείς δεν ξέρει πως, πότε και αν θα ολοκληρωθεί. Τα πανηγύρια της 20ης Φεβρουαρίου αποδείχθηκαν ψεύτικα και αποτελούν άλλον ένα εμπαιγμό του ελληνικού λαού.
 
Η καθυστέρηση έχει δραματικές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία. Εκροή καταθέσεων, επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος, πάγωμα οικονομικής δραστηριότητας, αναστολή επενδύσεων. Η αβεβαιότητα έχει επιστρέψει για τα καλά με ευθύνη της σημερινής Κυβέρνησης.
 
Δυστυχώς, ο λογαριασμός της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα είναι βαρύς. Η αδυναμία της Κυβέρνησης να υλοποιήσει ένα συνεκτικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων μείωσε δραματικά την αξιοπιστία της χώρας.Το αποτέλεσμα είναι να ζητούνται από την χώρα υπερβολικά πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία ξεπερνούν τον ορίζοντα υλοποίησης του τρίτου προγράμματος. Μέτρα που δεν ήταν στο τραπέζι πριν από μερικούς μήνες και θέλω να το τονίσω αυτό.
 
Κάθε μέρα που περνά, ο στόχος να μπορέσει η χώρα να δανειστεί από τις αγορές για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος, δυσκολεύει. Αν αυτό δεν επιτευχθεί, θα οδηγηθούμε σε ένα τέταρτο μνημόνιο από την πίσω πόρτα. Χωρίς μάλιστα να έχει εξασφαλιστεί καν πρόσθετη χρηματοδότηση. Γι’ αυτό ο χρόνος είναι απολύτως κρίσιμος.
 
Η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, που είναι αναγκαία προϋπόθεση για να δανειστεί η χώρα από τις αγορές, δεν έχει ακόμα επιτευχθεί και κανείς δεν λέει με βεβαιότητα αν και πότε θα επιτευχθεί. Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα συζητηθούν το 2018. Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευθεί σε πρωτογενή πλεονάσματα 3.5% για αρκετά χρόνια μετά το 2018, στερώντας από τη χώρα πολύτιμο δημοσιονομικό χώρο.
 
Το μόνο βέβαιο σήμερα είναι ότι θα μειωθεί το αφορολόγητο και θα περικοπούν οι συντάξεις, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τους πιο αδύναμους Έλληνες.
 
Την ίδια στιγμή, καμία πραγματική αλλαγή δεν προχωρά. Η χώρα βουλιάζει, σε ένα τέλμα αποσύνθεσης και μηδενισμού. Κάθε μέρα που περνά απομακρυνόμαστε από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και από την οικονομική και θεσμική κανονικότητα, που θα έπρεπε να είναι αδιαπραγμάτευτη.
 
Η Κυβέρνηση είναι σε προφανή αντίθεση με την μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων.Προκαλεί με την ανικανότητα, την ανευθυνότητα και ταυτόχρονα την αλαζονεία της και το πάθος της εξουσίας για την εξουσία. Εκτός από τα δραματικά προβλήματα στην οικονομία που προκαλεί με την καθυστέρηση στην αξιολόγηση, η Κυβέρνηση εμφανίζεται αποδιοργανωμένη και αδύναμη να κυβερνήσει.
 
Βλέπουμε πρωτοφανή φαινόμενα: Κομματικό αίσχος και διάλυση στον χώρο της δημόσιας υγείας, διαρκείς πειραματισμοί στην Παιδεία, ανικανότητα, ιδεοληψίες στην ασφάλεια και ανοχή στην ανομία, απόπειρες μονιμοποίησης συμβασιούχων, χαράτσια για τους δασικούς χάρτες, τεράστια προβλήματα στις συντάξεις, αντιπαραθέσεις Υπουργών για τα εξοπλιστικά.
 
Την ίδια στιγμή, όμως, διαμορφώνεται στην κοινωνία μια σιωπηλή πλειοψηφία που ζητά να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον κατήφορο. Μία πλειοψηφία που αναγνωρίζει ότι η κρίση οφείλεται κυρίως στις δικές μας αδυναμίες και όχι στα κακόβουλα σχέδια των ξένων, κάνοντας με αυτόν το τρόπο ένα σημαντικό βήμα προς στην συλλογική αυτογνωσία.
 
Μια πλειοψηφία που θέλει λιγότερο Δημόσιο και μείωση φόρων, και πιστεύει ότι η λύση στην κρίση θα έρθει μόνο μέσα από την επιχειρηματικότητα και τις ιδιωτικές επενδύσεις.
 
Μια πλειοψηφία, με άλλα λόγια, που είναι πολύ κοντά στις θέσεις που εκφράζει η σημερινή Νέα Δημοκρατία.
 
Αυτή είναι η σημερινή πραγματικότητα, την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.
 
Από την πρώτη στιγμή, ως Νέα Δημοκρατία, αναγνωρίσαμε ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης θα έχει μεγάλο κόστος και ζητήσαμε από την Κυβέρνηση να ολοκληρώσει την δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν και με τον πιο επωφελή για τα εθνικά συμφέροντα τρόπο.
 
Την ίδια στιγμή, εντός και εκτός Ελλάδας, δίνουμε αγώνα να πείσουμε τους πιστωτές μας ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα του 3.5% πνίγουν την οικονομία και υπονομεύουν την όποια προοπτική ανάπτυξης.
 
Ταυτόχρονα, στεκόμαστε απέναντι σε όποιον διακινεί σενάριο επιστροφής στη δραχμή.Εντός και εκτός Ελλάδας.Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει στον σκληρό πυρήνα, στην πρώτη ταχύτητα της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
 
Όπου και αν βρεθούμε λέμε αυτά τα δύο πράγματα. Να τελειώνει κάθε κουβέντα για το Grexit και να δοθεί δημοσιονομικός χώρος στην Ελλάδα. Αυτά είπα και στη Γερμανία, στο πρόσφατο ταξίδι μου, αυτά λέω στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αυτά λέμε ως παράταξη παντού. Στηρίζουμε τις ελληνικές θέσεις επειδή αυτό επιτάσσει η πολιτική παράδοση της παράταξής μας και το πατριωτικό μας καθήκον.
 
Και είναι τουλάχιστον προκλητικό να μας συκοφαντεί με αθλιότητες που μόνο αυτός τολμά να εκστομίσει, ο κ. Τσίπρας. Ο άνθρωπος που ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης καλούσε τον κόσμο να μην πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ, γιατί θα τον καταργούσε.
 
Που έλεγε στους οφειλέτες του Δημοσίου να μην ενταχθούν στο πρόγραμμα των 100 δόσεων, γιατί θα έφερνε λέει σεισάχθεια. Που αβάνταρε όλα τα κινήματα «δεν πληρώνω». Και που έστελνε επιστολές στους δανειστές ότι ο ίδιος δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία μαζί τους, υπονομεύοντας τις προσπάθειες της τότε ελληνικής Κυβέρνησης.
 
Ο πιο ανεύθυνος και αδίστακτος δημαγωγός που έχει γνωρίσει η χώρα δεν δικαιούται να βγάζει και γλώσσα από πάνω. Η Νέα Δημοκρατία μαθήματα πατριωτισμού και εθνικού καθήκοντος δεν δέχεται από κανέναν. Πόσο μάλλον από τον κ. Τσίπρα.
 
Όμως θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων που διαπραγματεύεται η Κυβέρνηση. Τα μέτρα αυτά είναι το κόστος της κωλυσιεργίας και της ανικανότητάς της Κυβέρνησης.Πριν από λίγους μήνες κανείς δεν τα ζητούσε.Και σε λίγους μήνες θα ζητούν περισσότερα.
 
Ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα. Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του κ. Τσίπρα. Και δεν θα νομιμοποιήσουμε μια απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών, όπου τα αρνητικά μέτρα θα καταβάλλονται επιτόπου, οι ελαφρύνεις θα είναι υπό προϋποθέσεις και όλα αυτά θα εμφανίζονται με ένα μαγικό τρόπο ως ισοδύναμα.
 
Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας με τη γνωστή του αυταρέσκεια επαίρεται για το πόσο σταθερή είναι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του. Ας πορευθεί με τους βουλευτές του λοιπόν και τον καθόλα πρόθυμο κυβερνητικό του εταίρο.
 
Ο κ. Τσίπρας έχει φροντίσει να τορπιλίσει ο ίδιος κάθε προσπάθεια συναίνεσης με το διχαστικό του λόγο, την διαρκή πόλωση, τις ύβρεις και τις συκοφαντίες. Δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτόν το δρόμο. Αλλά δεν θα γίνουμε και μέρος του θεάτρου του παραλόγου, που ανεβάζει η Κυβέρνηση, προσπαθώντας για άλλη μια φορά να κάνει το μαύρο άσπρο.
 
Τον περασμένο Απρίλιο προτάξαμε, ως Νέα Δημοκρατία, το αίτημα για εκλογές και για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Οι εξελίξεις μας δικαίωσαν. Και δεν αναφέρομαι στην δημοσκοπική ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά στην βαθιά πεποίθηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού ότι, όσο μένει αυτή η Κυβέρνηση, τόσο μεγαλύτερη ζημιά γίνεται στην πατρίδα μας.
 
Το αίτημα για εκλογές δεν συνδέεται με την πορεία της αξιολόγησης. Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του δεν μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση. Και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η χώρα θα σέρνεται.Και το τέταρτο Μνημόνιο θα επικρέμεται ως απειλή. Δεν είμαστε εμείς που βιαζόμαστε, η κατάσταση στη χώρα είναι τέτοια που δεν επιτρέπει ολιγωρία.
 
Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα παράδοξο. Από τη μία όλοι αναγνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υλοποιήσει την τολμηρή πολιτική αλλαγών που χρειάζεται η Ελλάδα.Από την άλλη, κάποιοι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να τον αφήσουμε να κάνει τη «δύσκολη δουλειά» για να έρθουμε εμείς ως λευκοί ιππότες να οδηγήσουμε τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης.
 
Λυπάμαι, αλλά αυτό δεν θα συνιστούσε στάση εθνικής ευθύνης.Και μια τέτοια προσέγγιση δεν ταιριάζει στην ιστορία της μεγάλης μας παράταξης.
 
Επαναλαμβάνω, ο κ . Τσίπρας δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μπροστά.
 
Άραγε, πως μπορεί ένα Κόμμα με ιδεολογία εχθρική προς την ιδιωτική πρωτοβουλία να φέρει επενδύσεις στη χώρα και να συμβάλλει στην υλοποίησή τους;
 
Πως μπορούν, παραδείγματος χάριν, μια Κυβέρνηση και μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία που εχθρεύονται την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού να συμβάλλουν στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας;
 
Πως μπορεί ένα Κόμμα που υπήρξε συνεχής απολογητής της ανομίας στα Εξάρχεια και αλλού να προστατεύσει αποτελεσματικά την δημόσια περιουσία;
 
Πως μπορεί ένα Κόμμα που αντιτίθεται στην αξιολόγηση και την αξιοκρατία να δημιουργήσει το σχολείο και το Πανεπιστήμιο του 21ου αιώνα;
 
Πως μπορεί ένα Κόμμα συνώνυμο του κρατισμού και των πελατειακών λογικών να εξυγιάνει το Δημόσιο και να τα βάλει με τις συντεχνίες και τους συνδικαλιστές;
 
Πως μπορεί ένα Κόμμα που, στην εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης, επιμένει να θέλει να προκηρύξει τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, να υπηρετήσει την ελεύθερη ενημέρωση;
 
Γι’ αυτό και η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία προϋπόθεση για μια μεγάλη φυγή προς τα εμπρός. Ο χρόνος μπορεί να δουλεύει υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δουλεύει ταυτόχρονα εις βάρος της χώρας.
 
Εμείς δεν θα φοβηθούμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος. Έχουμε όμως εμπιστοσύνη στο σχέδιό μας, στις δυνατότητές μας, στα στελέχη μας, παλιά και νέα.
 
Δεν θα φοβηθούμε το συντεχνιακό κόστος. Δεν θα κάνουμε μικροπολιτικούς λογαριασμούς στην πλάτη της χώρας για μια δράκα ψήφους.Θα πούμε την αλήθεια και θα προτάξουμε το πρόγραμμά μας για μια ισχυρή Ελλάδα με αυτοπεποίθηση.
 
Δεν θα επιτρέψουμε στην πιο ανίκανη και ιδεοληπτική Κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε ένα νέο αδιέξοδο.
 
Αντιπαρατάσσουμε τον ορθό λόγο απέναντι στο λαϊκισμό, τη σοβαρότητα απέναντι στην ανευθυνότητα, την ενότητα του έθνους και τον σύγχρονο πατριωτισμό απέναντι στις τεχνητές  διαιρέσεις και τους ψεύτικους διχασμούς.
 
Όσο και αν αυτό σε κάποιους δεν αρέσει, αυτή είναι η αποστολή μας και θα την υπηρετήσουμε με συνέπεια.
 
Αγωνιζόμαστε και προβάλλουμε τις θέσεις μας, όχι για να είμαστε αρεστοί στον κ. Τσίπρα, αλλά για να είμαστε χρήσιμοι στον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας. Είμαστε εδώ για να οδηγήσουμε μπροστά την πλειοψηφία των Ελλήνων, όλους τους δημιουργικούς πολίτες χωρίς διακρίσεις. Δεν θα τους απογοητεύσω, δεν θα τους απογοητεύσουμε.
 
Όποιος δεν μπορεί, ή δεν θέλει να ακολουθήσει, ή νιώθει ότι πρέπει να συμβιβαστεί με την σημερινή τυχοδιωκτική ομάδα που κυβερνά την χώρα, θα μείνει πίσω.
 
Είμαι, βέβαιος, όμως ότι τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε όλοι μαζί.Είμαι βέβαιος ότι όλα τα στελέχη της παράταξης έχουν πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας και όλοι θα συμπορευθούν στον αγώνα για μεγάληπολιτική αλλαγή.
 
Τα εκατοντάδες χιλιάδες στελέχη και φίλοι της παράταξης που είναι μαζί μας θα νιώθουν την περηφάνια ύστερα από μερικά χρόνια ότι έβαλαν ένα λιθαράκι στην αναγέννηση της Ελλάδας σε δύσκολες στιγμές.


ΣΧΟΛΙΑ (68)

Πρώην ΝΔ νυv X.A.

Να σας πω εγώ τι συμβαίνει στο γαλάζιο κόμμα. Oι Καραμάν-αλήδες δεν πάνε με τίποτα τους Μητσοτάκηδες. Οι Μητσοτάκηδες δεν πάνε τους Σαμαρικούς (για ευνόητους λόγους). Οι Σαμαρικοί δεν πάνε κανέναν (πάλι για ευνόητους λόγους). Οι Μεϊμαρικοί είναι ΟΦΑ (Οπου Φυσσάει ο Ανεμος). Τζίτζι, μπουμπούκος και τσεκουράτος είναι μπαλαντέρ, κολλάνε παντού!

Χμμ...

Eσύ ξέρεις πολλά!

Τώρα που θα μιλήσει ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ...

...θα σε δω τι θα κάνεις ρε ενεργούμενο των Γερμανών που παριστάνεις τον Πρόεδρο της ΝΔ...Με τις κλωτσιές θα φύγεις από την ηγεσία.

Μιχάλης Βολιτάκης

Α ρε Συριζαίε , πάλι άρχισες τα κολπάκια σου. Αν ο Καραμανλής ή οποιος άλλος θέλει να αυτοκτονήσει πολιτικά , μπορεί να κάνει ότι γουστάρει. Αλλά οι Νεοδημοκράτες και όχι οι κομπάρσοι και οι προσκολυώμενοι έχουμε μυλό και όχι πίτουρα. Όποιος θέλει να παίξει με το μέλλοντου Τόπου ας τολμήσει και θα δεί τι θα γίνει.

Yannis

Τυχοδιωκτης και ανικανος ο Τσιπρας που παλεύει μόνος να βελτιώσει μέτρα υπέρ του λαού για να κλείσει την β αξιολόγηση του προγράμματος 3ου μνημονίου που και εσείς υπογραψατε, αλλά στην πορεία για λόγους μικροπολιτικης εγκαταλειψατε ?εξαπολυετε ύβρεις αντί μιας ορθής κριτικής και τοποθέτησης στην αξιολόγηση γνωρίζοντας ασφαλώς ότι και ο ΤΟΜ ΠΑΠΑΣ να ήταν στην κυβέρνηση η ακόμα και εσείς τίποτα διαφορετικό η καλύτερο δεν θα μπορούσατε να επιτυχετε,άλλωστε για ότι συμβαίνει στην χώρα μέχρι χθες και εσείς κυβερνουσατε και δεν είστε αμοιροι ευθυνών!ο λαός σας παρακολουθεί και θα σας καταλογησεις ευθύνες που και εσείς Έχετε!!!

Ντορακι

ΜητσοταΚουλημ, εχει πολυ μπαζο η παραταξη σου. Υπερωριες και σουτ απο πορτες και παραθυρα μηπως και καταφερεις κατι , αλλιως μαυρος φιδης που σ εφαγε μορφονιέ μου. Εαν θες να δεις ψηφο. Περιμενουμε να δουμε πραξεις (χθες), απο λογια χορτασαμε. Εκκαθαριση λεγεται το παιχνίδι αυτό, εαν δεν ξερεις.

Οριτζιναλ Νεοδημοκράτης είναι ο Καραμανλικός

Συνέχισε έτσι και στο τέλος εσύ και ο εκ των δεξιών σου θα μείνετε!

Αγαπητέ

αφενός για όσους γνωρίζουν την πολιτική ιστορία ο γέρος Καραμανλής ως τρόπο σκέψης και διορατικότητας δεν έχει καμία σχέση με τους καραμανλικούς τύπου Μειμαράκη, Στυλιανίδη, Καραμανλή Ραφήνας κτλ αφετέρου η σύγκριση της πολιτικής της περιόδου Κωνσταντίνου Καραμανλή με το 2017 μετά από τις αλλαγές που έχουν επέλθει στην παγκόσμια οικονομία καθώς και γεωπολιτικά θα επέσυραν την ατάκα του εθνάρχη "όσο λιγότερο μιλάς τόσο ποιο πολλοί σε ακούν".

MΙταλός Βολιτακης

Φίλε μου στήριξα από το 1974 όλους τους Πρόεδρος του Κόμματος. Όμως πάντοτε οι εσωτερικές διαμάχες μας έστελναν στην αντιπολιτευση. Τώρα με τέτοια Κυβέρνηση και τέτοια κατάντια πολιτική ζωή αν δεν είσαι Συριζαιος τότε καλό είναι να σταματήσεις τα τσιτατα και τις βλακείες. Οποίου δεν αρέσει ας το πει από τώρα και ξέρουμε εμείς τι θα κάνουμε. Την μπάλα στην εξέδρα!!!

Σκιώδης προβολή μιούζικαλ !!!!

Στα πλαίσια της ομιλίας του Κυριάκου Μιζοτάκη στη συνεδρίαση των τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας, έγινε προβολή του μιούζικαλ: Γοργόνες και τζάμπα μάγκες από την Βαγγέλας productions.

ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΟ. ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΛΙΓΟ ΟΙ Κ....ΟΙ. ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΘΩΡΑ ΝΕΩΝ ΑΞΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗ ΝΔ ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ . ΑΥΤΟΣ Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΙΔΕΟΛΟΓΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟ, ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

ΕΛΛΗΝΑΣ

ΤΟ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΝΔ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΛΩΒΗΤΗ (ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΧΕ ΑΛΛΟΘΙ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ) ΓΥΡΩ ΣΤΟ 28-30% ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ!! ΤΩΡΑ ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΝΔ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!!

κθυ

Oλοι πίσω από τον μετριοποαθή, κεντρώο, ευρωπαίο και φιλελεύθερο Μητσοτάκη (σημερα βρηκες να μιλήσεις κι εσυ; ειδησεογραφικα κυριαρχεί η πρωτοφανής Υφεση της Ελστατ για δευτερο χρόνο και η αλλαγή προπονητή στον Θρυλο που κυνηγά 3 τρόπαια κι ο κόσμος θέλει 3 φιέστες οπωσδήποτε!)

Καρπαζούλης

Μεϊμαράκη, τα άκουσες; Μείνε πίσω και άσε τη ΝΔ του Μητσοτάκη να πέσει στον αγύριστο μόνη. Ανάλαβε εσύ να του ρίξεις τη μούτζα και αναλαμβάνω εγώ να του ρίξω την καρπαζιά των πολλών ρίχτερ!.....

συμφωνώ

Kαλή ιδέα. Επίσης θα μπορούσε να συνεργαστεί με κάποιο κρατικίστικο κόμμα όπως πχ ο Συριζα, δεν θα μας πείραζε καθόλου αρκεί να φύγει απο τη ΝΔ. Οσο για την καρπαζιά εδώ είμαστε και θα δούμε ποιός θα φάει καρπαζιά μεγατόνων

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης