Θεοδωράκης: Συνεχίζουμε να έχουμε διαφορετική πορεία με τη ΝΔ

Θεοδωράκης: Συνεχίζουμε να έχουμε διαφορετική πορεία με τη ΝΔ

Έδωσε εύσημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «έχει συγκρουσθεί με πλευρές του λαϊκισμού» 

Θεοδωράκης: Συνεχίζουμε να έχουμε διαφορετική πορεία με τη ΝΔ
Την ανάγκη που έχει η Ελλάδα από μεγάλες συμμαχίες επεσήμανε μιλώντας το Σάββατο στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης
 ο οποίος -αν και ξεκαθάρισε ότι έχουν διαφορετική πορεία με την γαλάζια παράταξη- υπογράμμισε ότι «η χώρα χρειάζεται μια σύγχρονη φιλελεύθερη παράταξη».

Κλείσιμο
«Η Ελλάδα για να βγει από την κρίση, θα χρειαστεί μεγάλες συμμαχίες -δεν λέω απαραίτητα κυβερνητικές συμμαχίες -λέω κυρίως κοινωνικές συμμαχίες, κοινωνικές συμμαχίες για μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο, στην παιδεία, τη δικαιοσύνη, το Σύνταγμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε: «έχουμε ανάγκη από τη μεταρρύθμιση των μεταρρυθμίσεων, την εξάλειψη του κομματικού κράτους».

Την ίδια ώρα, μίλησε για «αποτυχία σε χρόνο ρεκόρ» της σημερινής κυβέρνησης, η οποία «θα αφήσει μεγάλα σημάδια στην χώρα, όπως κι αν καταλήξει». Όπως εξήγησε, απέτυχαν όχι μόνο λόγο των ιδεοληψιών ή την ανικανότητα των προσώπων.
 
«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέτυχαν γιατί όχι μόνο δεν έμαθαν από τα λάθη του παρελθόντος αλλά σε πολλές περιπτώσεις τα ενίσχυσαν κιόλας. Παλαιοκομματισμός. Κρατισμός. Παραγοντισμός. Ή αν θέλουμε να το πούμε με μία λέξη: Λαϊκισμός Αριστερός λαϊκισμός διανθισμένος με λίγο ακροδεξιό λαϊκισμό», πρόσθεσε. 

Ο κ. Θεοδωράκης έδωσε εύσημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «έχει συγκρουσθεί με πλευρές του λαϊκισμού» και προέβλεψε ότι «αν συνεχίσει -αν επιμείνει- η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή θα βγει κερδισμένη γιατί η λύση δεν είναι άλλη: Από τον ρεαλισμό -Τις δίκαιες αποφάσεις, τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, τις αλλαγές παντού. Έτσι μόνο θα βρουν χώρο να πρωταγωνιστήσουν -όχι μόνο να αναπνεύσουν- οι δημιουργικές δυνάμεις της χώρας». 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ακόμη ότι χρειάζονται συγκρούσεις και υπογράμμισε ότι «εμείς στη σύντομη πορεία μας έχουμε δείξει ότι δε φοβόμαστε να τα βάλουμε με βολεμένα συμφέροντα και προνομιούχες συντεχνίες». 

Τόνισε, όμως, ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε όμως τον διχασμό της κοινωνίας. Ακόμη κι αν πρόσκαιρα ο διχασμός συμφέρει, πότε το ένα κόμμα εξουσίας-πότε το άλλο,πάνω στον διχασμό δεν χτίζεις. Ή μάλλον χτίζεις... πολιτικές καριέρες. Αλλά δε χτίζεις μια νέα χώρα». 

«Εδώ η κρίση ήταν αφορμή για μικρούς εμφυλίους και μην αρκεστείτε σε απλουστεύσεις. Δεν ήταν μόνο ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ- κυριάρχησε σε μια πλατεία που πολλοί άλλοι γέμισαν», πρόσθεσε. 

Μιλώντας στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε ότι «έχουμε διαφορετική πορεία». «Και θα συνεχίσουμε προφανώς ο καθένας την δική του πορεία. Θα πρέπει να συμφωνήσουμε όμως ότι εδώ που έχει φτάσει η χώρα οι άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις ικανοποιούν τους κομματικούς μηχανισμούς αλλά δεν αλλάζουν τις ζωές των ανθρώπων», τόνισε χαρακτηριστικά. 

«Αυτός είναι ο λόγος που το Ποτάμι πρωταγωνιστεί στο διάλογο των κεντρώων δυνάμεων. Ο κόσμος έχει βαρεθεί τις αρνήσεις. Πρέπει να δούμε τι μας ενώνει, πρέπει να έχουμε συναίσθηση της ευθύνης, πρέπει να βρούμε εναλλακτικές λύσεις και όχι λύσεις εναλλαγής στην εξουσία», είπε. 

«Κύριε Μητσοτάκη, ελπίζω να τα καταφέρετε να αλλάξετε τη Νέα Δημοκρατία. Θα είναι ένα καλό δείγμα των προθέσεων σας και των δυνατοτήτων σας. Η χώρα χρειάζεται μια σύγχρονη φιλελεύθερη παράταξη», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης