Παπαγγελόπουλος: Πρόχειρη και βλακώδης η εναντίον μου σκευωρία

Παπαγγελόπουλος: Πρόχειρη και βλακώδης η εναντίον μου σκευωρία

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα μιλήσει με ονόματα και διευθύνσεις

Παπαγγελόπουλος: Πρόχειρη και βλακώδης η εναντίον μου σκευωρία
Ως «πρόχειρη» και «βλακώδης σκευωρία» χαρακτήρισε την υπόθεση περι δικής του παρέμβασης στην Δικαιοσύνη ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης με την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής
αντέκρουσε όλες τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης, αλλά και τη σχετική αναφορά της εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη, ενώ προανήγγειλε ότι στην συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη θα μιλήσει με ονόματα και διευθύνσεις για καραμπινάτες παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιείται μια λυσσαλέα επίθεση εναντίον μου που στοχεύει κυρίως στο να συγκαλύψει ευθύνες άλλων που υποκινούν και εκτελούν ένα μαφιόζικο συμβόλαιο. Δυστυχώς για τους υποκινητές η σκευωρία είναι πρόχειρη και βλακώδης» είπε ο έμπειρος πρωην δικαστής για να προσθέσει «οι δικαστές στην συντριπτική τους πλειοψηφία γελάνε με τον ισχυρισμό ότι επιχειρεί η σημερινή κυβέρνηση να παρέμβει στο έργο τους γιατί γνωρίζουν τι συνέβαινε πριν και τι συμβαίνει τώρα».

Κλείσιμο
Προειδοποίησε ότι στην επιτροπή Θεσμών θα μιλήσει «για πιέσεις και παρεμβάσεις. Θα πρέπει να μιλήσουμε όχι μόνο για  την ανυπόστατη καταγγελία Τσατάνη αλλά και τις καταγγελίες άλλων εισαγγελέων όπως του κ. Γιαννη Αγγελή που εξουδετερώθηκε. Θα μιλήσουμε για πιέσεις κατά εντίμων εισαγγελέων  Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη» αλλά και για « άλλες συναντήσεις που έγιναν ή που αρνήθηκα να γίνουν και να πούμε τι μου ζητήθηκε να κάνω για να φανεί η υποκρισία όσων μιλούν για παρέμβαση στην Δικαιοσύνη».

«Κάποιοι διατείνονται ότι θα με στριμώξουν. Είμαι πιο «εύσωμος» από μερικούς για να στριμωχτώ» ανέφερε με νόημα σε άλλο σημείο. «Να κληθούν στην επιτροπή η κυρία Τσατάνη, η κα Κουτζαμάνη, ο κ. Βγενόπουλος. Να κληθούν και άλλοι εισαγγελείς που βλέπουν τι γίνεται και θα αρχίσουν να μιλάνε» είπε για να υποστηρίξει «Θα αποκαλυφθεί ο ρόλος πολλών και οι πτυχές της υπόθεσης αυτής και άλλων υποθέσεων. Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Ισχύει όμως αυτό για τους υποκινητές της εις βάρος μου σκευωρίας;»

«Ορισμένοι ονειρεύονται παρενθέσεις. Με το όνειρο της παρένθεσης ζουν και οι εκπρόσωποι της διαφθοράς αλλά θα αποδειχτεί όνειρο θερινής νυκτός» συνέχισε «Ο Βγενόπουλος είπε ότι ζήτησε να με συναντήσει αλλά αρνήθηκα. Συναντήθηκε με άλλους και ποιους;».

Επιτέθηκε προσωπικά στην κυρία Τσατάνη λέγοντας «Ποια είναι η κυρία Τσατάνη; Σύζυγος και μητέρα υποψηφίων της ΝΔ. Εισαγγελέας που στην ανάκριση Βατοπεδίου δεν δήλωσε αποχή αν και σύζυγος και κόρη στελεχών της ΝΔ. Επιπλέον έπρεπε να δηλώσει κώλυμα γιατί είχε προσωπικές διαφορές με τον κ. Βουλγαράκη. Ο Βουλγαράκης απέπεμψε από το ΝΑΤ τον σύζυγό της. Υπενθυμίζω ότι εμπλεκόμενη στην υπόθεση Βατοπεδίου ήταν η κα Κατερίνα Πελέκη σύζυγος του κ. Βουλγαράκη».

Παράλληλα, ο κ. Παπαγγελόπουλος απάντησε και στις καταγγελίες που εξαπέλυσε νωρίτερα ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης για μια σειρά υποθέσεων που είχε χειριστεί ως εισαγγελέας. «Οι υποθέσεις SIEMENS και των εξοπλισμών ήταν δικές μου παραγγελίες. Είπε ο κ. Θεοδωράκης ότι έβαλα στο αρχείο υπόθεση με δασάρχες αλλά ήταν άλλος εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση και όχι εγώ και δεν πήγε στο αρχείο και αυτός δεν ήταν δικός μου φίλος, αλλά του κ. Μαρκή που είναι φίλος του κ. Θεοδωράκη. Για τις υποκλοπές είπε ότι έβαλα την υπόθεση στο αρχείο. Η υπόθεση πήγε στην ανάκριση που συνεχιζόταν μέχρι προχθές. Τι ψέμα είναι αυτό; Τι είχαν να κρύψω για υποκλοπές. Ποιος ήταν θύμα; Ο Καραμανλής που εμφανίζομαι ως υποστηρικτής του. Για θάνατο Τσαλικίδη ψέμα. Την έρευνα δεν την έκανα εγώ».

Τέλος ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα μιλήσει και για την παρεμβάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων στις κρίσεις των δικαστών. «Η ΝΔ είπε ότι κάνουμε  βουτιές στην επετηρίδα μόνο που οι δικές τους ήταν μακροβούτια», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης