Μεϊμαράκης για Τσίπρα: Νεοφιλελεύθερος αριστερός που αναζητεί συνενόχους

Μεϊμαράκης για Τσίπρα: Νεοφιλελεύθερος αριστερός που αναζητεί συνενόχους

Με τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο να προκαλεί εντάσεις στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ αξιοποίησε μία συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ- 3 για να εστιάσει τα πυρά του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού

Μεϊμαράκης για Τσίπρα: Νεοφιλελεύθερος αριστερός που αναζητεί συνενόχους
«Νεοφιλελεύθερος αριστερός που αναζητεί συνενόχους» είναι ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ- 3 ο
Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως επιδιώκει τον προσχηματικό διάλογο και ξεκαθάρισε ότι είναι άλλο πράγμα η συναίνεση και άλλο η οικουμενική κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό επισήμανε πως «ήδη ο άνθρωπος προσπαθεί να μπει στη Σοσιαλδημοκρατία με τον κ. Σούλτς  και τον κ. Ολάντ». «Τι νομίζετε, τώρα ότι είναι αριστερός; Εγώ χαίρομαι που ένας πρώην Σταλινιστής, Μαρξιστής μου μιλάει σήμερα για αναπτυξιακά ζητήματα μέσω ιδιωτικοποιήσεων» προσέθεσε.  

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της μετριοπάθειας. Δεν λέει ούτε ναι σε όλα, ούτε όχι σε όλα. Αυτά ανήκουν στη σφαίρα του λαϊκισμού και της πολιτικής των άκρων» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης. «Εμείς, λέμε ΝΑΙ σε εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που πιστεύουμε ότι υπηρετούν τις δικές μας αρχές και αξίες και ΟΧΙ σε εκείνα τα μέτρα που είναι υφεσιακά και φέρνουν νέους φόρους και περικοπές» διεμήνυσε και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι αντί να αξιοποιήσει την εντολή του λαού επέλεξε να λειτουργεί ως κομματάρχης.
Κλείσιμο

Σε ότι αφορά στη μάχη για την ηγεσία της ΝΔ ξεκαθάρισε τον δικό του ρόλο: «Δίνω μάχη ιδεών και όχι μάχη γενεών. Οι  αποκλεισμοί φύλων ή ηλικιών δεν συνάδουν με τις αρχές και αξίες της
μεγάλης Κεντροδεξιάς Παράταξης, έτσι όπως αυτή προσδιορίστηκε από την ιδρυτική διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Εφόσον εκλεγώ Πρόεδρος, θα προχωρήσω σε ένα ανοικτό συνέδριο με μέλη του κόμματος αλλά και φορείς της κοινωνίας για να διαμορφώσουμε από κοινού τον άξονα πολιτικής σε σχέση με τις εξελίξεις και συγκυρίες. Ο διάλογος με τους πολίτες θα είναι αμφίδρομος και συνεχής».







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης