Αντιμέτωπη με το φάσμα του Grexit η Eλλάδα λόγω συνοριακών ελέγχων, γράφει ο διεθνής Τύπος

Αντιμέτωπη με το φάσμα του Grexit η Eλλάδα λόγω συνοριακών ελέγχων, γράφει ο διεθνής Τύπος

«Grexit, η επιστροφή. Αλλά αυτή τη φορά δεν πρόκειται για έξοδο των Αθηνών από την ευρωζώνη αλλά από την συνθήκη Σένγκεν»

Αντιμέτωπη με το φάσμα του Grexit η Eλλάδα λόγω συνοριακών ελέγχων, γράφει ο διεθνής Τύπος
Η Ελλάδα είναι ο κακός μαθητής των συνοριακών ελέγχων, επισημαίνει ο γαλλικός Τύπος κάνοντας λόγο για κακές επιδόσεις των Αθηνών σε ότι αφορά τον έλεγχο των μεταναστών που εισέρχονται και εξέρχονται από τη χώρα. Οι γαλλικές εφημερίδες αναφέρουν επίσης ότι το Grexit
επιστρέφει και αυτή τη φορά η χώρα μας δεν κινδυνεύει με έξοδο από την ευρωζώνη αλλά από την Συνθήκη Σένγκεν
Κλείσιμο
.

"Ελλάδα: ο κακός μαθητής των συνοριακών ελέγχων", γράφει το γαλλικό δίκτυο "Europe 1" το οποίο σχολιάζει τις επιδόσεις των Αθηνών με βάση στοιχεία της Ιντερπόλ.

"Η Ελλάδα δεν φιλτράρει επαρκώς τους μετανάστες και γενικότερα όλους όσοι εισέρχονται ή εξέρχονται από τη χώρα", όπως αναφέρει έρευνα της Ιντερπόλ, επισημαίνει στην ιστοσελίδα του το γαλλικό δίκτυο. 

"Οι υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε θα συναντηθούν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν τόσο για την μεταναστευτική κρίση όσο και για την τρομοκρατία. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί η Ελλάδα και το θέμα που ερεθίζει τους Ευρωπαίους είναι η χαλάρωση σε ότι αφορά τον έλεγχο της εισόδου και εξόδου των μεταναστών", αναφέρει το δίκτυο "Europe 1". 

Την ίδια ώρα, το ραδιοφωνικό δίκτυο "Sudfrance" πραγματοποίησε χτες δημοσκόπηση ζητώντας από τους ακροατές του να ψηφίσουν αν τάσσονται υπέρ ή κατά της αποπομπής της Ελλάδας από την συνθήκη Σένγκεν. 

Από την πλευρά της, η αριστερή γαλλική εφημερίδα "Liberation" επισημαίνει ότι, η Ελλάδα απειλείται με έξοδο από την Συνθήκη Σένγκεν. Ενδεικτικό είναι το σχετικό άρθρο του Ζαν Κατρεμέρ ο οποίος κάνει λόγο για επιστροφή του Grexit επισημαίνοντας ότι αυτή τη φορά, η χώρα μας δεν απειλείται με έξοδο από το ευρώ αλλά από τη Σένγκεν. 

"Grexit, η επιστροφή. Αλλά αυτή τη φορά δεν πρόκειται για έξοδο των Αθηνών από την ευρωζώνη αλλά από την συνθήκη Σένγκεν. Οι εταίροι της Ελλάδας δεν κρύβουν την οργή τους απέναντι στην ανικανότητα της ελέγξει το τεράστιο κύμα προσφύγων και μεταναστών στα σύνορά της", υποστηρίζει ο Γάλλος αρθρογράφος. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης