Λεβέντης: Ο Τσίπρας κατηγορούσε τα μνημόνια και τελικά υπέγραψε ένα χειρότερο

Λεβέντης: Ο Τσίπρας κατηγορούσε τα μνημόνια και τελικά υπέγραψε ένα χειρότερο

Υπογράμμισε πως ο πρωθυπουργός είπε κάτι σωστό όταν ανέφερε κατά την ομιλία του πως «ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΝΔ ψήφισαν τα μέτρα και τώρα αρνούνται να το κάνουν»

Λεβέντης: Ο Τσίπρας κατηγορούσε τα μνημόνια και τελικά υπέγραψε ένα χειρότερο
Έχει δίκιο ο Αλέξης Τσίπρας, είπε από το βήμα της Βουλής ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος γνωστοποίησε ότι είδε την ομιλία του πρωθυπουργού από το…. σπίτι  του, διότι αναπαυόταν. 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε ότι  «ο κ. Τσίπρας είπε το σωστό,  ό,τι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ψήφισαν αυτά τα μέτρα και τα Μνημόνια».

«Άρα θεώρησαν πριν τις εκλογές αναγκαία την ύπαρξη του μνημονίου. Αλλά τώρα αρνούνται. Αυτό είναι ένα μεγάλο μείον στη συνείδηση του κόσμου. Εδώ έχει ένα μεγάλο δίκιο ο κ. Τσίπρας», τόνισε.

Επίσης, προέβλεψε ότι θα ανεβάσει κατά πολύ τα ποσοστά του κόμματος, τονίζοντας «εγώ θα πάω το κόμμα από 3,5% και θα το πάω 13,%»  και ανέφερε, μάλιστα, πως «εγώ ήρθα με διάθεση να ψηφίζω τα Μνημόνια, αλλά εγώ δεν θα γίνω Καρατζαφέρης, Κουβέλης».

Παρά το δίκιο που έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα, άσκησε και κριτική λέγοντας ότι για πέντε χρόνια ενέπνεε ένα μένος κατά των Μνημονίων, αλλά τελικά τα ψήφισε και προστέθηκε και το ενέχυρο 50 δισ. ευρώ. Μάλιστα, επέρριψε ευθύνες για το ενέχυρο και τα νέα μέτρα στα μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που στήριζαν την επιστροφή στη δραχμή, ενώ τόνισε ότι θα μπορούσε ο Αλέξης Τσίπρας να τους είχε βγάλει από το κόμμα.  
Κλείσιμο

Έκανε λόγο και για αντιφάσεις τους τελευταίους μήνες. Ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας έχει «λερώσει τη φωλιά του» γιατί ήταν αντιευρωπαϊκής και τώρα κατηγορεί για αυτό τους αντιπάλους του. 

«Υπάρχουν πολλές αντιφάσεις», είπε χαρακτηριστικά, ενώ άσκησε κριτική και  στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, καθώς υποστήριξε ότι «είπε ο Τσίπρας ότι θα φέρει ένα νομοσχέδιο για τα κανάλια, αλλά τελικά θα δώσει άδεια σε όποιον θα δώσει τα περισσότερα». 
«Άρα έρχεται όποιος θέλει», σημείωσε.

Την ίδια ώρα, άσκησε κριτική και κατά του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, ενώ κατηγόρησε τον Σταύρο Θεοδωράκη ότι τον αντιγράφει, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «βλέπει», μία «περίεργη συμμαχία ανάμεσα στο Ποτάμι και στο ΠΑΣΟΚ».

«Παρακολουθεί τι λέω και τα λέω μετά από λίγες ημέρες», είπε στη Βουλή και πρόσθεσε: «Μάλλον οι καθίζηση ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού τους κάνει να ενώνονται. Τα ερείπια είναι το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι είναι το κόμμα που κατασκευάστηκε γρήγορα και τελικά από 8% πήρε 4% και έχει λάβει την κατιούσα και έξω από τη Βουλή. Αλλά δεν έχουν μέλλον».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δεν άφησε ασχολίαστη ούτε την κριτική που διάβασε, όπως είπε σε μία εφημερίδα.  

«Δεν μπορώ να κατηγορηθώ επειδή δεν διαβάζω, δήλωσε και πρόσθεσε ότι υπάρχει μία διάταξη να... μη διαβάζουμε τις σημειώσεις. Αλλά εγώ δεν έχω δει κανέναν να μη διαβάζει», είπε. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης