Δεν θα μπει εισοδηματικό κριτήριο στις συντάξεις, λέει τώρα ο Κατρούγκαλος

Δεν θα μπει εισοδηματικό κριτήριο στις συντάξεις, λέει τώρα ο Κατρούγκαλος

Η κυβέρνηση επιδιώκει μέσα στον επόμενο μήνα να έρθει ο καινούριος νόμος, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας

Δεν θα μπει εισοδηματικό κριτήριο στις συντάξεις, λέει τώρα ο Κατρούγκαλος
Σε διάψευση του ενδεχόμενου εισαγωγής εισοδηματικών κριτηρίων στην απονομή των συντάξεων, προέβη στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, επαναλαμβάνοντας ότι η πρόταση της επιτροπής σοφών δεν αποτελεί την τελική πρόταση της κυβέρνησης, αλλά την έναρξη δημόσιου διαλόγου για το ασφαλιστικό.

Σε παρέμβασή του στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα της νέας δανειακής σύμβασης, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως το ασφαλιστικό σύστημα θα είναι ένα «δημόσιο αναδιανεμητικό σύστημα», που θα φροντίζει και θα προστατεύει τους πλέον αδύναμους και δεν θα έχει κεφαλαιοποιητικά χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά το θέμα των συντάξεων των ανασφάλιστων υπερηλίκων, είπε ότι θα επιλυθεί με τον επόμενο νόμο, ο οποίος θα προβλέπει τον διαχωρισμό προνοιακών και ασφαλιστικών παροχών.

Η κυβέρνηση επιδιώκει την έναρξη ενός δημόσιου διαλόγου στη βάση του πορίσματος της Επιτροπής Σοφών, ο οποίος θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο με την ψήφιση του καινούργιου νόμου για το ασφαλιστικό, δήλωσε εν τω μεταξύ ο υπουργός στο περιθώριο επίσκεψής του την Πέμπτη στη γαλλική πρεσβεία.

«Επιδιώκουμε τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος γιατί οι μέχρι τώρα οριζόντιες μειώσεις των συντάξεων ούτε έλυσαν το μείζον ζήτημα ενός δίκαιου συστήματος και προφανώς επιβάρυναν ιδιαίτερα τους συνταξιούχους», εξήγησε.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης