Διαφωνίες για τις συνεργασίες στο ΣΥΡΙΖΑ

Διαφωνίες για τις συνεργασίες στο ΣΥΡΙΖΑ

«Μη μας ξεγελάει ότι στην Κεντροαριστερά, δίπλα στο κέντρο βρίσκεται η Αριστερά, είναι η άλλη όψη μίας μεταλλαγμένης νεοφιλελεύθερης Σοσιαλδημοκρατίας», είπε ο κ. Λαφαζάνης

Διαφωνίες για τις συνεργασίες στο ΣΥΡΙΖΑ
Διαφορετικές ήταν οι ερμηνείες για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών των... πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επέμεινε στην άποψη πως το 27% ήταν κατόρθωμα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Από την πλευρά του ο Νίκος Βρούτσης εμφανίστηκε υπέρμαχος της άποψης ότι τα ανοίγματα προς το κέντρο ωφέλησαν το κόμμα.

Συγκεκριμένα ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε πως "μάλλον ακολουθούμε λάθος δρόμο", υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως "δεν νίκησε στις εκλογές η κεντροαριστερά, νίκησε η ριζοσπαστική Αριστερά". Είπε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγε από το 4% στο 27% επειδή  υποκλίθηκε στην Κεντροαριστερά. "Αυτά τα χαρακτηριστικά μας φέραν ως εδώ, πρέπει να τα περιφρουρήσουμε", είπε.

"Μη μας ξεγελάει ότι στην Κεντροαριστερά, δίπλα στο κέντρο βρίσκεται η Αριστερά, είναι η άλλη όψη μίας μεταλλαγμένης νεοφιλελεύθερης Σοσιαλδημοκρατίας", συμπλήρωσε ο κ. Λαφαζάνης.
Κλείσιμο


Ο κ. Βούτσης από την άλλη πλευρά σημείωσε τα εξής "Δεν πρέπει να αποδειχθούμε κατώτεροι των περιστάσεων, επειδή δεν μπορούμε να διαχειριστούμε μία νίκη, συνηθισμένοι να διαχειριζόμαστε ήττες".

Μάλιστα αναφέρθηκε σε όσα ακούστηκαν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ περί "ρεταλιών". Είπε σχετικά: "Δεν πήγαμε με ανοίγματα το 2010; Δεν πήγαμε με ανοίγματα στο ευρωψηφοδέλτιο και όπου αλλού μπορέσαμε; Ρετάλια μαζέψαμε; Να τα διώξουμε; Να μείνουμε εμείς με τα βιογραφικά μας;", Επίσης διερωτήθηκε: "Θα είμαστε ευχαριστημένοι αν όπως θέλει το αντίπαλο σχέδιο, πάνε όλοι στον Σαμαρά απέναντι στην Αριστερά και με τρίτο κόμμα στη Βουλή την ΧΑ;",

Αυτοκριτική ζήτησε ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παπας υπογραμμίζοντας πως "δε δικαιούται κανείς να πει ότι εξεπλάγην για τη στρατηγική μας. Τι λείπει από σήμερα; Που είναι το θέμα του ευρώ; Ως κορωνίδα της εσωκομματικής μας αναμέτρησης. Άρα το εκλαμβάνω ως δημιουργική λήξη της συζήτησης από κάποιους .Και το συζητάγαμε λίγες μέρες πριν τις εκλογές! Πρέπει να επαναληφθεί συνεδρίαση της ΚΕ για να κάνουμε άπαντες την αποτίμηση και την αυτοκριτική μας."

Εκτίμησε επίσης πως είναι θετικό το γεγονός πως μπαίνει το ζήτημα των συμμαχιών, αλλά ζήτησε να μη γίνει η "ΠΑΣΟΚοποίηση η νέα Χίμαιρα" του κόμματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης