Βούτσης καταγγέλλει την κυβέρνηση για τη Χρυσή Αυγή

Βούτσης καταγγέλλει την κυβέρνηση για τη Χρυσή Αυγή

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι κυβέρνηση και Δικαιοσύνη θέλουν να θέσουν τη ΧΑ εκτός νόμου, για να εκμεταλλευτεί η ΝΔ την ακροδεξιά εκλογική «πελατεία» - Αρβανίτης: Το είπε και ο Βούτσης ότι υπάρχει μεθόδευση εναντίον της ΧΑ - Το «άντε ρε Καραγκιόζη» που... άναψε φωτιές στην Ολομέλεια - Όλος ο επίμαχος διάλογος

Βούτσης καταγγέλλει την κυβέρνηση για τη Χρυσή Αυγή
Μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης, προκειμένου να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή και να εκμεταλλευτεί την εκλογική της «πελατεία» η ΝΔ, κατήγγειλε ο Νίκος Βούτσης του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για την τροπολογία που απαγορεύει το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους μετανάστες, εναρμονίζοντας με τον τρόπο αυτό τη νομοθεσία με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για  έλλειψη ευαισθησίας.

Είπε ακόμη ότι θα υπήρχε μεγαλύτερη κατανόηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν η κυβέρνηση, παράλληλα με το σεβασμό στην απόφαση του ΣτΕ «κατέθετε την ευαισθησία της, την αγωνία της για το τι θα κάνουμε ως προς το ζήτημα των μεταναστών και μετά ως προς του ομογενή κλπ».

Κλείσιμο
Υποστήριξε όμως ότι το γεγονός πως από το στρατόπεδο της συγκυβέρνησης δεν ειπώθηκε κάτι σχετικό, «είναι πολιτικό κλείσιμο ματιού προς την άκρα δεξιά και προς την εκλογική πελατεία της Χρυσής Αυγής. Εν παρενθέσει λέω ότι και εκεί γίνεται μια μεθόδευση, απ' ό,τι φαίνεται, για να τεθεί εκτός νόμου αυτό το κόμμα. Άρα, λοιπόν, κάνετε παιχνιδάκια και σε αυτό το ζήτημα, παιχνιδάκια σε πράγματα που αφορούν ανθρώπους και υποστάσεις».

Πάντως, οι καταγγελίες του κ. Βούτση ότι η ΝΔ επιχειρεί «πολιτικό κλείσιμο του ματιού προς τη Χρυσή Αυγή» και «μεθοδεύει» με τη Δικαιοσύνη να την θέσουν εκτός νόμου, έδωσαν αφορμή στο βουλευτή του ακροδεξιού μορφώματος, Μιχάλη Αρβανίτη, να επαναφέρει την επιχειρηματολογία περί αντισυνταγματικών διώξεων.

«Το είπε και ο κ. Βούτσης ότι υπάρχει μεθόδευση εναντίον της Χρυσής Αυγής» ανέφερε ο κ. Αρβανίτης και συνέχισε τον «πύρινο» λόγο του για τις «απαράδεκτες διώξεις κατά της ΧΑ».

«Μολονότι πιστεύουν ότι έχουν δύναμη, δεν θα ξεφύγουν από τα πλαίσια του νόμου και του Συντάγματος» πρόσθεσε ο κ. Αρβανίτης.

Όταν κάποιοι βουλευτές αντέδρασαν, από τα έδρανα της ΧΑ ακούστηκε κάποιος να λέει «άντε ρε Καραγκιόζη», απευθυνόμενος σε βουλευτές άλλων κομμάτων και για αρκετά λεπτά επικράτησε οχλαγωγία στην αίθουσα.

«Δεν είμαστε παιδάκια. Να λήξει κάποια στιγμή αυτό το θέμα. Σήμερα φώναζε κάποιος για καραγκιόζηδες, τι περιμένουμε; Κάποιος να βιαιοπραγήσει ή να κρατήσει μαχαίρι;» σχολίασε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Ψυχάρης.

Πάντως, η αναφορά του κ. Βουτση εκτός απο προβληματισμό, προκαλεί και έντονες πολιτικές αντιδράσεις. Απο την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πάρις Κουκουλόπουλος σημειώνει: «Μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο ΣΥΡΙΖΑ υποτιμούσε την απειλή του νεοναζισμού επειδή οι Χρυσαυγίτες δήλωναν αντιμνημονιακοί» και προσθέτει «Τώρα που η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη με την ψήφο και του ΣΥΡΙΖΑ, τους δίνουν "όπλα" για να κρατήσουν όρθια τη γραμμή απέναντι στην Κυβέρνηση και στους δημοκρατικούς θεσμούς. Τόσο ανεπίγνωστοι»;

Όλος ο «καυτός» διάλογος, σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής

Μιχάλης Αρβανίτης (Χ.Α) "... Τώρα μιλάει ένας απλός Βουλευτής, ένας απλός επαρχιώτης δικηγόρος και έχει εστραμμένα ο κύριος Υπουργός τα νώτα  του,  την ώρα που μιλάει ένας εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου, την ώρα που μιλάει ένας αντιπρόσωπος του έθνους! Αυτό είναι απαράδεκτο!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια–Τσαρουχά): Ευχαριστούμε. Το λόγο έχει ο κύριος…
(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Χαιρετούσα  τον Υπουργό…

ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Άντε βρε καραγκιόζη! (Ο κ. Πολύβιος Ζησιμόπουλος αποχωρεί από την Αίθουσα)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Ένα λεπτό, ένα λεπτό. Ήρεμα, ήρεμα!

ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η χαιρετούρα…

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Δεξιούμαι. Μάθετε ελληνικά!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Ευχαριστούμε πολύ, κύριε Αρβανίτη.  

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Ντροπή σας να έχετε άγνοια!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Κύριε Αρβανίτη, σας ευχαριστούμε πολύ.  

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Θα  μου στερήσετε εμένα τα ελληνικά μου;  

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Σας δώσαμε το λόγο να μιλήσετε, κύριε Αρβανίτη... Ορίστε, κύριε  Τσούκαλη, έχετε το λόγο.

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Ανοίχτε το άρθρο του Μιχάλη Ράπτη «Έλληνες, για να βρείτε τον εαυτό σας, γυρίστε στις ρίζες σας!».

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια–Τσαρουχά): Ευχαριστούμε, κύριε Αρβανίτη. Στο καλό!

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Ο Πάμπλο, ο διανοητής αυτός!  

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια–Τσαρουχά): Κύριε Αρβανίτη, σας παρακαλώ!

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Μα, εσείς δεν γυρίζετε στις ρίζες!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια–Τσαρουχά): Κύριε Αρβανίτη, σας παρακαλώ!
Με το να φωνάζετε έτσι δεν καταλαβαίνετε ότι εκπίπτετε και άλλο στο σεβασμό μας;

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Κυρία Πρόεδρε,  εγώ το καταλαβαίνω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια–Τσαρουχά): …στον όποιο σεβασμό μπορεί να έχουμε  σε κάποια πρόσωπα;

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Είμαι φύσει και θέσει ευγενής.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια–Τσαρουχά): Ωραία, εντάξει!

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Όμως, όταν προκαλούμαι, κυρία Πρόεδρε…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια–Τσαρουχά): Ωραία. Και εσείς προκαλείτε κάποιες φορές και δεν σας αντιμετωπίζουμε έτσι, όπως το ξέρετε.
Κύριε Τσούκαλη, έχετε τον λόγο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΥΧΑΡΗΣ: Κυρία  Πρόεδρε, επί του Κανονισμού  θα ήθελα τον λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια–Τσαρουχά): Έχω ήδη δώσει τον λόγο στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο κ. Τσούκαλη.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΥΧΑΡΗΣ: Μα, κυρία Πρόεδρε! Όταν κάποιος έχει πει  για καραγκιόζηδες πρέπει να μάθετε ποιος το είπε αυτό.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια–Τσαρουχά): Ναι, το έκανα. Έφυγε.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΥΧΑΡΗΣ: Πρέπει να εφαρμόσετε τον Κανονισμό, γιατί προσβάλλει και εμάς και εσάς. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης