Κατακραυγή για τις δηλώσεις Τζαμτζή

Κατακραυγή για τις δηλώσεις Τζαμτζή

Ξεραίνει το σ.... του ο βουλευτής της ΝΔ για να ζήσει με 5.400 το μήνα ξεχνώντας ότι το ποσό που λαμβάνει είναι αφορολόγητο σε αντίθεση με το μισθό του καθημερινού πολίτη που φορολογείται από το πρώτο ευρώ

Κατακραυγή για τις δηλώσεις Τζαμτζή
Την ώρα που μισθοί και συντάξεις στην κυριολεξία «πετσοκόβονται» σε μια κοινωνία με 1,5 εκ. άνεργους, ο Ιορδάνης Τζαμτζής προκαλεί με τις δηλώσεις του.

Συγεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ αναφερόμενος στον προϋπολογισμό της Βουλής, ο οποίος προβλέπει ότι μειώνονται τα έξοδα του κοινοβουλίου και οι μισθοί των εργαζομένων αλλά παραμένουν αμείωτες οι βουλευτικές αμοιβές, έκανε χθες μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Ant1 την.... «κορυφαία» δήλωση ότι «οι βουλευτές ξεραίνουν το σ.... τους για να ζήσουν» με το μισθό των 5.400 ευρώ το μήνα!

Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι αν είναι να αμείβεται με 2.000 ευρώ, δεν πρόκειται να γίνει βουλευτής γιατί δε θα τα βγάζει πέρα και θα καταλήξουμε να έχουμε μια Βουλή των πλουσίων!

Κλείσιμο
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την οργή του παρουσιαστή Γιώργου Παπαδάκη ο οποίος υπενθύμισε στον βουλευτή ότι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού δεν έχει να φάει και ότι είναι τουλάχιστον προκλητικό να διαμαρτύρονται οι βουλευτές για τις αποδοχές τους.

Ο κ. Τζαμτζής όμως συνέχισε να επιχειρηματολογεί ισχυριζόμενος ότι οι αποδοχές των Ελλήνων βουλευτών έχουν μειωθεί κατά 40% τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ για τα προνόμια των φοροαπαλλαγών που αγγίζουν και το 70%, απέφυγε να απαντήσει παρά τις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου.

Χθες και ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega στάθηκε ενάντια σε τυχόν περικοπές στις βουλευτικές αποζημιώσεις, καθώς, όπως είπε, ο βουλευτής βάζει στην τσέπη «μηδέν».

«Κύμα» αντιδράσεων από τις απίστευτες δηλώσεις

Αγανάκτηση, οργή και έντονες αντιδράσεις του απλού κόσμου προκάλεσε ο βουλευτής Πέλλης με τo Τwitter να παίρνει φωτιά από τα ειρωνικά και φυσικά όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια για τον κ. Τζματζή. Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που λένε πως ο βουλευτής της ΝΔ κάνει το ρόλο του λαγού επικαλούμενοι τη στενή πολιτική του σχέση με τον πρόεδρο της Βουλής, κ Ευάγγελο
Μεϊμαράκη.

«Να μου στείλει ο Τζαμτζής τη διεύθυνσή του να τον συνδράμω όσο μπορώ, δύσκολα τα βγάζει ο άνθρωπος με 6.500 το μήνα!», είναι ένα από τα πολλά ειρωνικά tweet για τις προκλητικές δηλώσεις του κ. Τζαμτζή, ο οποίος φαίνεται να ξεχνά ότι το ποσό πουλαμβάνει ετησίως είναι αφορολόγητο, σε αντίθεση με το μισθό όλων μας, που φορολογείται από το πρώτο ευρώ.

Μερικά από τα σχόλια στο Twitter

-Μπες κ συ σε κόμμα, να χορτάσεις στην κονόμα κι αν από λεφτά ξεμείνεις, τράβα βουλευτής να γίνεις. (Ωδή στον φτωχό Βουλευτή) #tzamtzis
-προτεινω μετα το καλαθι στην πεθερα Στουρναρα να στειλουμε και ενα καλαθι ξεραμενα σκατα στον #save_tzamtzis
-Εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τ' άρματα, κρεμάει ο Τζαμτζής το σκατό του #save_tzamtzis
-Με 5500€ σύντροφοι σας φέρνω τον Θεμη Αδαμαντιδη στη βουλη να εκφωνεί τα ονόματα που εχει και καλύτερη φωνη απο τη βραχνοκοτα #tzamtzis

«Η βουλευτική αποζημίωση ήταν και είναι 5.700 ευρώ» δηλώνει ο γγ της Βουλής

Την προσεχή Δευτέρα, αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού της Βουλής, θα αναρτηθεί στη διαδικτυακή πύλη της Βουλής η πλήρης ανάλυση της βουλευτικής αποζημίωσης.

Την εισήγηση αυτή είχε κάνει ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στην Επιτροπή του Προϋπολογισμού της Βουλής και έγινε αποδεκτή από τα κόμματα.

Αναφορικά με ορισμένα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης, ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Θανάσης Παπαϊωάννου, δήλωσε ότι «η βουλευτική αποζημίωση ήταν και είναι 5.700 ευρώ».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται στην πράξη ότι ένας κωδικός πηγαίνει καλύτερα ή χειρότερα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυξήθηκε η βουλευτική αποζημίωση, η οποία συναρτάται και από άλλους παράγοντες (συμμετοχή στις συνεδριάσεις κλπ)» δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

Και πρόσθεσε: «Δίνω πολιτική διαβεβαίωση ότι, το 2013, η βουλευτική αποζημίωση δεν υπέστη μεταβολή, πέραν των μειώσεων των δαπανών κίνησης και εξοπλισμού γραφείου».

Επίσης, ο κ. Παπαϊωάννου επισημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση των ποσών με το 2012 καθώς, ως έτος εκλογών, δεν κατεβλήθησαν στους βουλευτές δύο μηνιαίες αποζημιώσεις, το διάστημα κατά το οποίο η Βουλή ήταν κλειστή.

Σε κάθε περίπτωση, όπως υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας, με τον προϋπολογισμό του 2014 επέρχονται περικοπές συνολικού ποσού 6,8 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2013.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης