Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Νεοχώρι Πηλίου, υπόνοιες για εμπρησμό
Όπως αναφέρει το gegonotanews.gr, o πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου άφησε υπόνοιες ότι πιθανότατα η πυρκαγιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού, καθώς όπως είπε η ώρα που ξέσπασε είναι ύποπτη
Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι πλέον η φωτιά που ξέσπασε αργά τη Δευτέρα στο Νεοχώρι Πηλίου, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.
Συγκεκριμένα, από άγνωστη προς το παρόν αιτία, η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση περίπου στις 22:30.
Η κινητοποίηση ήταν άμεση και στο σημείο έσπευσαν κι επιχείρησαν 48 πυροσβέστες με 3 τμήματα πεζοπόρου και 13 οχήματα. Παράλληλα, υπήρξε συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.
Όπως αναφέρει το gegonotanews.gr, o πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου κ. Ραμματάς άφησε υπόνοιες ότι πιθανότατα η πυρκαγιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού, καθώς όπως είπε η ώρα που ξέσπασε είναι «ύποπτη».
Σημειώνεται ότι για το περιστατικό διενεργεί έρευνα το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαγνησίας.