Ο ένας μετά τον άλλο οι βουλευτές της ΝΔ υπέρ των αυξήσεων σε ΕΛΑΣ, Πυροσβεστική και Λιμενικό
Τι έγραψαν Πλεύρης, Πλακιωτάκης, Πέτσας, Μαρκόπουλος, Κατσανιώτης, Μηταράκης, Μπαραλιάκος, Δημοσχάκης και Φωτεινή Αραμπατζή - Πρώτος έθεσε το θέμα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης με ανάρτησή του στο Χ αφού σημείωσε ότι οι αυξήσεις για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων «ήταν αναγκαίες και δίκαιες», χαρακτήρισε «εύλογο» το αίτημα των στελεχών της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για αντίστοιχη αντιμετώπιση με αυτή των στελεχών των ΕΔ.
Οι αυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις ήταν αναγκαίες και δίκαιες. Είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το εύλογο αίτημα των στελεχών της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για αντίστοιχη αντιμετώπιση, όπως ορθώς έχει πράξει μέχρι τώρα
«Οι αυξήσεις πρέπει να επεκταθούν σε όλους τους ένστολους» έγραψε σε δική του ανάρτηση ο Α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.
«Οι αυξήσεις των αποδοχών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν αναγκαίες. Οι αυξήσεις όμως πρέπει να επεκταθούν σε όλους τους ένστολους. Στις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού, της Πυροσβεστικης και της ΕΛΑΣ. Είμαι βέβαιος ότι ο πρωθυπουργός θα πράξει το σωστό και δίκαιο για όλα τα στελέχη που φορούν το εθνόσημο».
Κλείσιμο
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η βουλευτής Σερρών και πρώην υφυπουργός Φωτεινή Αραμπατζή, που ανέφερε ότι οι αυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι «αναγκαίες και δίκαιες» και θα πρέπει να ακολουθήσουν σε ΕΛΑΣ, Πυροσβεστική και Λιμενικό. «Είμαι βέβαιη ότι η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρεσης των αναγκαίων πόρων, για το εύλογο των αιτημάτων» ανέφερε.
«Τις αναγκαίες και δίκαιες αυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, πρέπει να ακολουθήσουν αυτές σε ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική και Λιμενικό. Είμαι βέβαιη ότι η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρεσης των αναγκαίων πόρων, για το εύλογο των αιτημάτων» έγραψε στην ανάρτησή της.
Τις αναγκαίες και δίκαιες αυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, πρέπει να ακολουθήσουν αυτές σε ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική και Λιμενικό. Είμαι βέβαιη ότι η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρεσης των αναγκαίων πόρων, για το εύλογο των αιτημάτων pic.twitter.com/wHWHAynlC7
«Βέβαιος» ότι θα ακολουθήσει «όπως ανέκαθεν υποστηρίζω» ανάλογη αύξηση με αυτή για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στις αποδοχές των Αστυνομικών, των Πυροσβεστών και των Λιμενικών, δήλωσε ο βουλευτής, Στέλιος Πέτσας.
Ορθότατο το πρώτο βήμα της @govgr για αύξηση των μισθών στις Ένοπλες Δυνάμεις. Πρέπει -και είμαι βέβαιος- ότι θα ακολουθήσει άμεσα, όπως ανέκαθεν υποστηρίζω, ανάλογη αύξηση στις αποδοχές των Αστυνομικών, των Πυροσβεστών και των Λιμενικών μας. 🇬🇷
Ως «χρέος τιμής» για την κυβέρνηση της ΝΔ να συμπεριλάβει «και τα σώματα ασφαλείας στις αυξήσεις των ενστόλων» περιέγραψε το αίτημα ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος.
Χρέος τιμής για εμάς η συμπερίληψη και των σωμάτων ασφαλείας στις αυξήσεις των ενστόλων.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κατσανιώτης, τόνισε πως: «Η Κυβέρνηση οφείλει να κάνει το σωστό και να επεκτείνει τις αυξήσεις μισθών στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού. Είμαι βέβαιος ότι ο Πρωθυπουργός θα πράξει το δίκαιο».
🔹Η Κυβέρνηση οφείλει να κάνει το σωστό και να επεκτείνει τις αυξήσεις μισθών στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής...
Στο ίδιο πλαίσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, έγραψε σε ανάρτησή του: «Μπορεί η θητεία μου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ήταν σύντομη, έχω όμως μεγάλο σεβασμό στο έργο και στην αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας και ως Κυβέρνηση πρέπει και θα στηρίξουμε το επίπεδο διαβίωσης στα πλαίσια του ενιαίου μισθολογίου. Όπως και του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής».
Μπορεί η θητεία μου στο @yptpgr να ήταν σύντομη, έχω όμως μεγάλο σεβασμό στο έργο και στην αποστολή της @hellenicpolice και ως Κυβέρνηση πρέπει και θα στηρίξουμε το επίπεδο διαβίωσης στα πλαίσια του ενιαίου μισθολογίου. Όπως και του @HCoastGuard και της @pyrosvestiki.
— Νότης Μηταράκης - Notis Mitarachi (@nmitarakis) March 30, 2025
Ο βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, Φώντας Μπαραλιάκος, έγραψε και αυτός σε ανάρτησή του ότι «μετά τις δίκαιες αυξήσεις στο προσωπικό και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, είμαι βέβαιος ότι η Κυβέρνηση θα πράξει τα αντίστοιχα για το επίσης δίκαιο αίτημα των στελεχών της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής για την αύξηση των αποδοχών τους».
Ο βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης γράφει σε ανάρτησή του ότι χαιρετίζει την εξαγγελθείσα αύξηση των αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και προσθέτει ότι «η Πολιτεία οφείλει να επεκτείνει την γενναιοδωρία της και στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας».
Προαναγγέλλει και την κατάθεση «μαζικής ερώτησης» για την επέκταση των αυξήσεων και πέρα από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ερώτηση μπορεί να κατατεθεί και αύριο.
Στην ίδια εκδήλωση με τον κ. Δημοσχάκη βρισκόταν και ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος, επίσης βουλευτής της ΝΔ στον Έβρου, ο οποίος συντάσσεται με το αίτημα για επέκταση των αυξήσεων και στα σώματα ασφαλείας.
Και ο βουλευτής Α' Θεσααλονίκης Θεόδωρος Καράογλου τάσσεται υπέρ της επέκτασης της αύξησης:΅
«Σωστή, δίκαιη, αναγκαία και επιβεβλημένη η απόφαση της Κυβέρνησης να αυξήσει τους μισθών των στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.
» Εύλογα, όμως, ανάλογη μέριμνα πρέπει να υπάρξει και για τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού που επίσης προσφέρουν σημαντικότατο έργο και πολύτιμες υπηρεσίες στην πατρίδα και τους συμπολίτες μας!», γράφει σε ανάρτησή του.
Το ίδιο έπραξε και η βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μακρή που αναδημοσίευσε τις αναρτήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη και του Βασίλη Κικίλια.
Άλλος ένας βουλευτής από τη Βόρεια Ελλάδα, ο Θεόφιλος Λεονταρίδης από τις Σέρρες ζητά και αυτός την επέκταση του αιτήματος.
«Η αύξηση των αποδοχών των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων είναι απολύτως δίκαιη. Το ίδιο επιτάσσεται και για τους ένστολους της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής. Οι υπηρεσίες τους είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της κοινωνίας, και οι υψηλές ευθύνες που αναλαμβάνουν οφείλουν να αντανακλώνται και στις αποδοχές τους» δήλωσε χαρακτηριστικά το Σάββατο ο κ. Αβραμόπουλος.