«Η Ελλάδα δεν πρέπει να δώσει καμία αφορμή»

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να δώσει καμία αφορμή»

Κρίσιμη χαρακτήρισε την περίοδο που διανύουμε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η μάχη που δίνει η χώρα είναι καθοριστική

"Greece must provide no excuses"

Κρίσιμη χαρακτήρισε την περίοδο που διανύουμε, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι η μάχη που δίνει η χώρα στο ίδιο διάστημα είναι καθοριστική.

Ο κ. Παπανδρέου δεν δίστασε να αναφέρει ότι αυτή την περίοδο δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν προσπάθειες από διάφορες πλευρές να μεταφερθούν στην Ελλάδα ευθύνες που δεν έχει.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού η Ελλάδα είναι πιθανό να εμφανιστεί ως ένα είδος αποδιοπομπαίου τράγου, "για προβλήματα και δυσλειτουργίες, θεσμικές ή άλλες, ή και για λόγους εσωτερικών πολιτικών καταστάσεων άλλων χωρών".

Κλείσιμο

Γι' αυτό, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα δεν πρέπει να δώσει καμία αφορμή και πρέπει να είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

Στο υπουργικό εγκρίθηκε η αναδιοργάνωση της ΕΡΤ. Αναφορικά με το προσωπικό, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι το σύνολο του προσωπικού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα αξιολογηθεί και από αυτό το 10% θα μπει σε κατάσταση εργασιακής εφεδρείας. Το 10% των εισερχομένων στην εργασιακή εφεδρεία θα μπορέσει να ενταχθεί ξανά, ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές.

"Πράσινο φως" δόθηκε και στο νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων μετά από εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα.

Τέλος το ΚΥΣΕΑ, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, ενέκρινε την προμήθεια δύο εξοπλιστικών προγραμμάτων. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης