Βουλή: Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα για τις παρακολουθήσεις

Βουλή: Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα για τις παρακολουθήσεις

Σε επίπεδο κορυφής η σύγκρουση των κομμάτων για τις υποκλοπές με τη συζήτηση στην Ολομέλεια για το νέο νομοσχέδιο για την ΕΥΠ

5733296
Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών για τις υποκλοπές, με τη συζήτηση στην Ολομέλεια για το νέο νομοσχέδιο για την ΕΥΠ.

Δείτε τη συνεδρίαση στη Βουλή


Μητσοτάκης: Γενναία θεσμική απάντηση το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις

Τις επτά αλλαγές που φέρνει στην ΕΥΠ και στο καθεστώς άρσης απορρήτου των επικοινωνιών παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση του σχετικού νομοθεσίου στη Βουλή κάνοντας λόγο για μια «γενναία θεσμική απάντηση» ενώ παράλληλα απηύθυνε μια σειρά ερωτημάτων για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα επί ΣΥΡΙΖΑ και της αφαίρεσης του δεύτερου εισαγγελέα όσον αφορά την έγκριση των νόμιμων επισυνδέσεων. Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε, δε, ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και θα τις κερδίσουμε». Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Τσίπρας: Αν όλοι είναι συκοφάντες αποχαρακτηρίστε το απόρρητο

Απαντήσεις στα ερωτήματα που του έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κριτική στο νομοσχέδιο για την ΕΥΠ αλλά και επίθεση για το θέμα των παρακολουθήσεων εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ.  Είπε συγκεκριμένα: «Το χαρακτηριστικό των ενόχων είναι το θράσος και η δειλία. Ο κ. Μητσοτάκης επί ενάμισι μήνα κρύφτηκε και απέφυγε να προσέλθει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο αποδεικνύοντας τη δειλία. Σήμερα αποδεικνύει και το δεύτερο χαρακτηριστικό της ενοχής, το θράσος». Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Κατρίνης: Η κυβέρνηση νομιμοποιεί την αδιαφάνεια και την αυθαιρεσία παρακρατικών μηχανισμών

Κλείσιμο
«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ΕΥΠ, κινείται στη λογική της συγκάλυψης και της αναδρομικής νομιμοποίησης των αυθαιρεσιών του παρακρατικού μηχανισμού που είχε στηθεί» τόνισε μιλώντας στη Βουλή ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης αφού για πρώτη φορά, μετά από 18 χρόνια, αφαιρείται από την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, η αρμοδιότητα και η ευθύνη να ενημερώνει αυτόν που παρακολουθείται, αν από την παρακολούθηση δεν έχει προκύψει κάτι επιβαρυντικό. Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Κουτσούμπας: Με αυτό το νομοσχέδιο νομιμοποιείτε το «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων»

«Το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα δεν είναι καθόλου, μα καθόλου άσχετο, με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και με τον σοκαριστικό εν ψυχρώ πυροβολισμό στο κεφάλι ενός 16χρονου, επειδή προέβη στο “στυγερό έγκλημα” να μην πληρώσει 20 ευρώ σε ένα βενζινάδικο», ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ και τα κακόβουλα λογισμικά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ. Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.



Ειδήσεις σήμερα

F-16 - Επιμένει ο Μενέντεζ μετά τους τουρκικούς πανηγυρισμούς: Δεν θα εγκρίνω την πώληση των μαχητικών

Κατήγγειλε απόπειρα βιασμού από μασέρ - «Έβαζε τα χέρια μέσα στο εσώρουχό μου» κατέθεσε η 23χρονη

Άνοιξε ο ναός του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero - Οι φωτογραφίες που ανέβασε ο Καλατράβα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης