ΝΔ - ΚΙΝΑΛ: Η αίθουσα της Γερουσίας και οι αμφισημίες για τον Πολάκη έφεραν σύγκρουση

ΝΔ - ΚΙΝΑΛ: Η αίθουσα της Γερουσίας και οι αμφισημίες για τον Πολάκη έφεραν σύγκρουση

Σε θέση άμυνας βρέθηκε το ΚΙΝΑΛ μετά από την διαμαρτυρία Γεωργιάδη για εξίσωση του θύτη με το θύμα στο επεισόδιο που προκάλεσε εναντίον του ο Πολάκης - Σκανδαλίδης και Μάντζος ανέλαβαν να διευκρινίσουν ότι η Χαριλάου Τρικούπη δεν έχει τέτοια γραμμή

adonis-polakis-main
Η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κακοκαιρία «Ελπίδα» και την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, αποτέλεσε την αφορμή για να τερματιστεί «ο μήνας του μέλιτος» μεταξύ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, που είχε ξεκινήσει μετά από την θριαμβευτική εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, στις 12 Δεκεμβρίου του 2020.

Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, αφού άκουσε αρκετές γνώμες, αποφάσισε να καταγγείλει μεν τον ΣΥΡΙΖΑ για μικροκομματικές μεθοδεύσεις, αλλά να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα ικανοποιούσε το «αντιδεξιό» αίσθημα των στελεχών του κόμματός του,όπως και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ του 2019, που δείχνουν να στρέφονται σε ποσοστό 10% - 15% προς το Κίνημα Αλλαγής.

Στο Κίνημα Αλλαγής θεώρησαν ότι η κυβέρνηση τους «τιμώρησε» για την στάση τους αυτή μέσω του προέδρου της Βουλής, ο οποίος μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις τους υποχρέωσε να συνεδριάσουν στις οκτώ το πρωί της Κυριακής, προκειμένου να μπορέσει ο κ. Ανδρουλάκης να μιλήσει εντός του κοινοβουλίου για την πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα επεισόδια που ακολούθησαν ήταν συνεχή: οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ σήκωσαν τους τόνους στη κοινοβουλευτική συζήτηση απέναντι στην κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαξίωσε τις προτάσεις που είχε καταθέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης και επιχείρησε να ταυτίσει το ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη συνέχεια προέκυψαν οι αναφορές του πρωθυπουργού στην «σκευωρία Νovartis», που οδήγησαν την επόμενη μέρα στο απίστευτο επεισόδιο που προκάλεσε ο Παύλος Πολάκης με θύμα τον Άδωνη Γεωργιάδη, στο εντευκτήριο της Βουλής. 

Σαν κερασάκι στην τούρτα, ο Πολάκης μπήκε στην Ολομέλεια για να μιλήσει επί του αναπτυξιακού νομοσχεδίου αρμοδιότητας του κ. Γεωργιάδη - αλλά προτίμησε να συνεχίσει τον καυγά του εντευκτηρίου για τη Novartis, σε   μία προσπάθεια να υποστηρίξει ότι η αρχειοθέτηση των κατηγοριών που επί ΣΥΡΙΖΑ είχαν εκτοξευθεί κατά του νυν υπουργού Ανάπτυξης...δεν σημαίνει ότι είναι αθώος!

Κλείσιμο
Ακολούθησε η αντίδραση του προεδρεύοντος Χαράλαμπου  Αθανασίου, ο  οποίος κάποια στιγμή κατέληξε να κλείσει τα μικρόφωνα στον κ. Πολάκη, ο οποίος παρ' όλα αυτά παρέμεινε για αρκετή ώρα στο βήμα της Βουλής, σε μια ακτιβίστικη κίνηση τύπου «εγώ θα τα πω , θέλετε - δεν θέλετε». 

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα Αλλαγής - που ήταν συνολικά καταγγελτική για τα όσα συνέβησαν στην Ολομέλεια, χωρίς την παραμικρή ειδική αναφορά στα κατορθώματα του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ - έδωσε λαβή στον Άδωνη Γεωργιάδη, ο  οποίος είχε δεχθεί τις επιθέσεις Πολάκη, να λάβει τον λόγο την Τρίτη, όταν έγινε δυνατή η συνέχιση της συζήτησης για το νομοσχέδιό του και να πει στους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ότι θα πρέπει να ντρέπονται για την στάση του κόμματός τους. 

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δεν έχει τοποθετηθεί για την «σκευωρία Novartis», παρά το γεγονός ότι οι κατηγορίες αφορούσαν και στελέχη της παράταξής του.  Παράλληλα, η ΝΔ κατηγόρησε το ΚΙΝΑΛ ότι συντάσσεται με τον «πολακισμό»  του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το ΚΙΝΑΛ βρέθηκε σε θέση άμυνας - ο εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Μάντζος, αλλά και ο «παλιός» κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Σκανδαλίδης ανέλαβαν να υποστηρίξουν δημόσια ότι έχουν σε όλες τις περιπτώσεις καταδικασει τις ακρότητες Πολάκη, όπως και να διαβεβαιώσουν ότι δεν έχουν τακτική «ίσων αποστάσεων». 

Ωστόσο, σε κάθε ευκαιρία τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επαναφέρουν τις κατηγορίες για την στάση του προέδρου της Βουλής, στηλιτεύοντας την άρνησή του να «διευκολύνει» την έκφραση της θέσης του νέου προέδρου τους, ο οποίος όντας ευρωβουλευτής δεν μπορεί να συμμετάσχει στις συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή. 

Ειδήσεις σήμερα:

«Έλλειμμα ηγεσίας και κρίσης» επικαλείται η έκθεση της Σου Γκρέι για τα κορωνοπάρτι του Τζόνσον

«Ήταν θύμα φονικής ενέδρας»: Η ανακοίνωση οργανωμένων οπαδών του Άρη για τη δολοφονία του 19χρονου

Άδωνις για σόου Πολάκη: «Του καταθέτω αγωγή - Λύνουμε τις διαφορές μας θεσμικά και όχι με... τσίγκινα σωβρακάκια!» - Δείτε βίντεο













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης