ΚΙΝΑΛ: «Οι γεννηματικοί δεν ψάχνουν υποψήφιο» διαμηνύει συνεργάτης της Φώφης - Το παρασκήνιο για τέταρτη υποψηφιότητα

ΚΙΝΑΛ: «Οι γεννηματικοί δεν ψάχνουν υποψήφιο» διαμηνύει συνεργάτης της Φώφης - Το παρασκήνιο για τέταρτη υποψηφιότητα

Κανονικά συνεχίζεται η διαδικασία των εκλογών - Αύριο η καταληκτική ημερομηνία για τις υπογραφές - Οι περιπτώσεις Παπανδρέου, Χριστοδουλάκη, Γερουλάνου, Κεγκέρογλου

fwfi-gennimata34
Εξαιρετικά δύσκολη είναι πλέον η περίπτωση να εμφανιστεί και τέταρτος υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, μετά την αποχώρηση από την κούρσα της Φώφης Γεννηματά, η οποία δίνει γενναία και συγκινητική μάχη με τον καρκίνο, έχοντας την υποστήριξη σύσσωμου του πολιτικού κόσμου και όλης της παράταξης, της οποίας θα ηγηθεί έως τις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου.

Η χθεσινή κρίσιμη για την πορεία των πραγμάτων, ημέρα δεν έβγαλε κάποιο συνταρακτικό νέο σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέος υποψήφιος, πέραν των Ανδρέα Λοβέρδου, Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Καστανίδη, ενώ επιβεβαίωσε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά, όπως έχει αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα του ΚΙΝΑΛ.

Και οι τρεις υποψήφιοι, μετά από συνεννοήσεις είτε απευθείας, είτε μέσω συνεργατών τους, έχουν συμφωνήσει να αναστείλουν για λίγες ημέρες και σε ένδειξη σεβασμού και συμπαράστασης στον αγώνα της Φώφης Γεννηματά τις προεκλογικές τους δραστηριότητες, αλλά, ταυτόχρονα και να καταθέσουν κανονικά τις υπογραφές που απαιτούνται για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων τους (τουλάχιστον 5.000), έως αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, εφαρμόζοντας πλήρως το χρονοδιάγραμμα που έχει αποφασιστεί.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ένα σταθερό πλαίσιο στην περαιτέρω εκλογική πορεία τα στρατόπεδα των τριών υποψηφίων είναι σε συνεχή επικοινωνία και ως τώρα υπάρχει σύμπλευση απόψεων, ενώ καλά ενημερωμένες πηγές δεν αποκλείουν κάποια στιγμή να προκύψει και «συνάντηση κορυφής».

Το μέγα ζητούμενο σχετικά με τις διεργασίες που είναι σε εξέλιξη στο παρασκήνιο, από προχθές βράδυ ουσιαστικά, είναι εάν θα εμφανιστεί τελικά κάποιο στέλεχος να διεκδικήσει την αρχηγία, επιχειρώντας να εκφράσει το λεγόμενο γεννηματικό μπλοκ. Όλη τη μέρα χθες άλλωστε κυκλοφορούσαν φήμες για διάφορα ονόματα, που υποτίθεται συζητούνταν στις γραμμές των υποστηρικτών της Φώφης, χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται κάτι συγκεκριμένο ή, πολύ περισσότερο, να οδηγεί σε κάποια εξέλιξη αυτή η φημολογία.

Τουναντίον, στενός συνεργάτης της προέδρου, διαμηνύει, μέσω του protothema.gr και μάλιστα με κατηγορητικό τρόπο, αν όχι και με οργισμένο ύφος ότι «το γεννηματικό μπλοκ δεν αναζητά υποψήφιο». Συμπληρώνει δε με νόημα ότι «ουδείς μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα της Φώφης Γεννηματά, δεν έχει κανείς καμία κάλυψη να δρα για λογαριασμό της», καλώντας τους πάντες να «μην μικραίνουν την Πρόεδρο και μην τη φέρνουν στα μέτρα των προσωπικών τους φιλοδοξιών».

Διευκρινίζει επίσης ότι «όποιος θέλει να κατέβει υποψήφιος έχει δικαίωμα να το κάνει, αλλά από μόνος του, όχι να εμφανίζεται ότι κινείται εκ μέρους της Προέδρου»!

Το αυστηρό αυτό μήνυμα δεν αφορά μόνο τις όποιες συζητήσεις και τα δημοσιεύματα περί τέταρτης υποψηφιότητας, αλλά και τα όσα κυκλοφόρησαν για το ενδεχόμενο να αναδειχθεί μεταβατικός επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ. Επειδή μάλιστα τα τελευταία αυτά σενάρια για την ΚΟ του κόμματος είχαν διακινηθεί νωρίς, στελέχη που βρίσκονται κοντά στην πλευρά Ανδρουλάκη ξεκαθάριζαν ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει δεκτό.

Σημειωτέον ότι κορυφαίοι παράγοντες από το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά αποσαφήνιζαν σε όλους τους τόνους σχεδόν από την πρώτη στιγμή, που ανακοινώθηκε η απόφασή της για απόσυρση από την κούρσα της αρχηγίας, ότι η προσδιορισμένη διαδικασία από τα συλλογικά όργανα θα τηρηθεί κανονικά και πώς η πρόεδρος είναι παρούσα για να εγγυηθεί τη ενότητα της παράταξης.

Το μπλέξιμο πάντως προέρχεται κυρίως από τρεις πλευρές:

- από κάποια στελέχη που βρίσκονται ή βρίσκονταν κοντά στην κυρία Γεννηματά, όπως ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης μίλησε για πάγωμα των διαδικασιών, για να αναγκαστεί στη συνέχεια να διευκρινίσει ότι εννοεί τις δραστηριότητες των υποψηφίων για λίγες ημέρες. Για το ίδιο στέλεχος κυκλοφορούσαν αργά χθες το βράδυ φήμες ότι σκέφτεται να είναι και ο ίδιος υποψήφιος και ότι συλλέγει υπογραφές.

Νεότερες πληροφορίες έλεγαν ότι πράγματι γίνεται μια τέτοια προσπάθεια, ώστε μέσω μιας υποψηφιότητας Κεγκέρογλου να εκφραστεί ένας κόσμος που δεν θέλει να προσέλθει πλέον στις κάλπες, μετά την αποχώρηση της κυρίας Γεννηματά. Και ότι γίνονται όντως βολιδοσκοπήσεις σε μέλη της κεντρικής επιτροπής για να καταστεί δυνατή η υποβολή της υποψηφιότητας. Από κάποιους προβάλεται ως αναγκαία μια τέτοια υποψηφιότητα για να επιτευχθεί αύξηση της συμμετοχής στις εκλογές.

- από τις συζητήσεις που ενέπλεκαν τον Γιώργο Παπανδρέου σε διεργασίες προκειμένου να είναι και κείνος υποψήφιος. Ο πρώην πρωθυπουργός επέστρεψε χθες από το εξωτερικό και επισκέφτηκε την Φώφη Γεννηματά, αλλά δεν έδειξε κάποια σπουδή να μιλήσει δημοσίως για το εάν έχει κάποια σχέδια αυτού του τύπου. Λέγεται ότι στελέχη από όλη την Ελλάδα ζητούν από τον κ. Παπανδρέου να διεκδικήσει την ηγεσία, αλλά έμπειροι κομματικοί σχεδόν απέκλειαν το ενδεχόμενο να υπάρξει κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση σήμερα θα φανεί εάν και τι έχει βάση απ’ όλα αυτά.

- και τέλος από άλλες σκόρπιες συζητήσεις, που έφεραν στο προσκήνιο ονόματα όπως του γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Μανώλη Χριστοδουλάκη ή και του Παύλου Γερουλάνου και άλλων. Καμία από τις διεργασίες αυτές αυτές δεν δείχνει να έφερε αποτέλεσμα, διότι πέραν των άλλων και τα συζητούμενα πρόσωπα δεν έδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον.

Κλείσιμο
Σημειωτέον ότι σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν χθες από τα στρατόπεδα των τριών υποψηφίων, αλλά και συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, εάν εμφανιστεί κάποιος ενδιαφερόμενος να θέσει υποψηφιότητα και ζητήσει μία πολύ μικρή παράταση για να συγκεντρώσει τις υπογραφές, τότε το αίτημά του θα εξεταστεί.

Πάντως το όποιο θέμα αναβολής των εκλογών (5/12 ο πρώτος γύρος και 12/12 ο δεύτερος εάν χρειαστεί) αποκλείστηκε και για το λόγο, όπως έλεγε σε συνομιλητές του ο Ανδρέας Λοβέρδος, ότι ο νέος πρόεδρος πρέπει να έχει το χρόνο να προετοιμαστεί ειδικά στην περίπτωση που οι εθνικές κάλπες στηθούν την άνοιξη του 2022.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τουρκία: Νέες θεωρίες συνωμοσίας για την παρουσία των αμερικανικών F-15 στην Ελλάδα

Φρίκη στη Ρόδο: 8χρονη νοσηλεύεται μετά από καταγγελία για βιασμό

Τώρα ο Γρηγόρης Πετράκος θα τραγουδά μόνο για εμβολιασμένους και δηλώνει: «Δεν είμαι αντιεμβολιαστής»
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης