Ο Χρήστος Στυλιανίδης υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Ο Χρήστος Στυλιανίδης υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Τις αποφάσεις του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ο Γιάννης Οικονόμου - Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ο Ευάγγελος Τουρνάς - Πώς έγινε η επιλογή από τον πρωθυπουργό

stilianidis_mitsotakis_art
Ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σύμφωνα με τις ίδιες ανακοινώσεις την θέση του υφυπουργού ανέλαβε ο Ευάγγελος Τουρνάς.

Ολοκληρώθηκε, έτσι, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης που είχε «παγώσει» από την περασμένη εβδομάδα, μετά την τελική άρνηση του Ευάγγελου Αποστολάκη να αναλάβει το εν λόγω χαρτοφυλάκιο, λίγη ώρα μετά τις σχετικές ανακοινώσεις. Η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα γίνει την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί.

Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Στυλιανίδης σε ειδική τελετή θα λάβει εντός της ημέρας την ελληνική ιθαγένεια.

Δείτε τις ανακοινώσεις:




Πώς έγινε η επιλογή του Χρήστου Στυλιανίδη και του Ευάγγελου Τουρνά

Έπειτα από κυοφορία ημερών και στη σκιά του ναυαγίου που προκλήθηκε εξαιτίας της υπαναχώρησης του ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, η κυβέρνηση κατέληξε στην ανάθεση του νέου υπουργείου σε δύο πολύ έμπειρα πρόσωπα, όπως είναι ο Κύπριος πρώην Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αρμοδιότητα τη την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος θα ορκιστεί υπουργός και ο πτέραρχος εν αποστρατεία Ευάγγελο Τουρνά, ο οποίος έχει διατελέσει αρχηγός της Αεροπορίας και, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, διαθέτει «μεγάλη επιχειρησιακή εμπειρία και εγνωσμένη ικανότητα».

Με την σύσταση του, η χώρα μας αποδίδει στην κλιματική αλλαγή και στις συνέπειες που έχει στη ζωή των πολιτών τη σημασία και την προσοχή που απαιτείται. Το νέο υπουργείο, όπως διαβεβαιώνουν στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου, θα έχει στη διάθεσή όλα τα απαραίτητα θεσμικά, οργανωτικά και οικονομικά εργαλεία για την αξιολόγηση και την προετοιμασία για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγή. Με τον τρόπο αυτό, επισημαίνουν, αναβαθμίζεται έτι περαιτέρω η πολιτική προστασία ως μηχανισμός αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, αλλά και διαχείρισης κρίσεων.


Ειδήσεις σήμερα:

Στο μικροσκόπιο 40.000 εμβολιασμοί στην Καρδίτσα: Έρευνες για κύκλωμα -Στα σκαριά νόμος για εικονικούς εμβολιασμούς

Μίκης Θεοδωράκης: Από σήμερα μέχρι την Τετάρτη παραδίδεται στην αγκαλιά των Ελλήνων

Με Χρήστο Στυλιανίδη και Ευάγγελο Τουρνά το νέο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης