Μητσοτάκης μετά τη συμφωνία για το «πράσινο διαβατήριο»: Θα βοηθήσει στην οικονομική ανάκαμψη

Μητσοτάκης μετά τη συμφωνία για το «πράσινο διαβατήριο»: Θα βοηθήσει στην οικονομική ανάκαμψη

Η συμφωνία θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε που ζει στις 27 χώρες της Ένωσης να έχει τη δυνατότητα να λάβει «ψηφιακό δελτίο υγείας», το οποίο θα εμφανίζει την κατάσταση εμβολιασμού

Screenshot_2021-05-20_at_9_58_12_PM
Τη συμφωνία για το «πράσινο διαβατήριο», στην οποία κατέληξαν τα κράτη μέλη της ΕΕ, χαιρέτισε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα υπήρξε από την αρχή ένθερμος υποστηρικτής της πρότασης, χαρακτήρισε εξαιρετικά θετική την εξέλιξη.

«Η σημερινή συμφωνία για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού στην ΕΕ αποτελεί εξαιρετικά θετική εξέλιξη. Η Ελλάδα υπήρξε εξ αρχής ισχυρός υποστηρικτής της πρότασης, καθώς θα διευκολύνει την ελεύθερη μετακίνησε εντός της ΕΕ και θα συμβάλει στις προσπάθειες οικονομικής ανάκαμψης», έγραφε σε σχόλιό του στο Twitterο πρωθυπουργός.

Η συμφωνία θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε που ζει στις 27 χώρες της Ένωσης να έχει τη δυνατότητα να λάβει «ψηφιακό δελτίο υγείας», το οποίο θα εμφανίζει την κατάσταση εμβολιασμού, τα αποτελέσματα των τεστ Covid στα οποία έχει υποβληθεί ή εάν έχει αναρρώσει πρόσφατα από τη λοίμωξη.

Το νέο κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο θα επιτρέψει στα κράτη μέλη να εκδίδουν πιστοποιητικά, τα οποία στη συνέχεια θα γίνονται δεκτά σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Ο κανονισμός της ΕΕ για το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID θα πρέπει να ισχύει για 12 μήνες. Η έκδοση του πιστοποιητικού δεν θα αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης και δεν θα θεωρείται ταξιδιωτικό έγγραφο.

Το πιστοποιητικό, έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την ελεύθερη κυκλοφορία, τόσο για λόγους εργασίας όσο και για τουρισμό σε ολόκληρη την Ένωση.

Ειδήσεις σήμερα 

Φωτιά στο Σχίνο: Νέες εκκενώσεις οικισμών από το «112» - Απεγκλωβίστηκαν πολίτες στο Χάνι Κοκκιναρέας 

Συνεπιμέλεια: Πέρασε με 156 ψήφους υπέρ και 20 κατά 

Ανοίγουν αύριο τα θερινά σινεμά - Οι επτά προτάσεις του Δημήτρη Δανίκα 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης