Μαξίμου: Τα fake news για «δωράκια στη Siemens» και ο ΣΥΡΙΖΑ

Μαξίμου: Τα fake news για «δωράκια στη Siemens» και ο ΣΥΡΙΖΑ

H δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη - Αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου για τα self τεστ θα κάνει το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης - Διαψεύδει η κυβέρνηση τα περί προμήθειας τεστ από την Siemens - «Δεν έχουν τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται» - Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ

test

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την Κουμουνδούρου για την δημιουργία fake news ανήμερα της εθνικής επετείου σχετικά με την προμήθεια των self τεστ εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδοντας όσα υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση για «δωράκια» στην Siemens. 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε: 

«Είναι πραγματικά θλιβερό το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τη μέρα της εθνικής εορτής και της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, για την οποία η Ελλάδα τιμήθηκε σε όλο τον κόσμο, να πετάξει ψέματα και λάσπη στον ανεμιστήρα με επίσημη ανακοίνωσή του.

Σεβόμενοι τη μεγάλη γιορτή του Ελληνισμού δεν απαντήσαμε χθες. Αλλά δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα δεν αλλάζει. Διαστρεβλώνει, παραμορφώνει και κατασκευάζει «ειδήσεις» πέφτοντας όλο και πιο χαμηλά. Λέει ψέματα για τον Πρωθυπουργό και για τα τεστ οικιακής χρήσης που θα προστεθούν στην στρατηγική για τα τεστ με κρατική δαπάνη, ενώ αποκαλεί την επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας που εισηγήθηκε τα μαζικά τεστ και τις προδιαγραφές «πελάτες» της Siemens. Δείχνει έτσι, την «εμπιστοσύνη» με την οποία περιβάλλει την επιστήμη από την πρώτη στιγμή.

Οι προδιαγραφές πληρούν τις ευρωπαϊκές οδηγίες και ανταποκρίνονται στις άμεσες υγειονομικές ανάγκες της χώρας. Δεν ευνοούν καμία εταιρεία, ούτε βεβαίως τη Siemens που δεν προκύπτει αν πληροί καν τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί.

Ας μας απαντήσει όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, έστω για μια φορά καθαρά: Συμφωνεί να προμηθευτεί η χώρα άμεσα οικιακά τεστ, πρώτα από όλη την Ευρώπη και πριν η προμήθειά τους καταστεί εξαιρετικά δύσκολη λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού; Συμφωνεί να ανοίξουν δραστηριότητες με τη χρήση των νέων εργαλείων που παρέχει η επιστήμη;

Υ.Γ. Υπάρχει διαγωνισμός με ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος με διαφάνεια και συγκεκριμένες προδιαγραφές. Ας κάνει λίγη υπομονή κι ας περιμένει το αποτέλεσμα».

H  κυβέρνηση θα προχωρήσει σήμερα το απόγευμα στην αναλυτική παρουσίαση της πρωτοβουλίας για την προμήθεια και την χρήση των self τεστ, δια του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη. Την σχετική απόφαση της κυβέρνησης για την διάθεση εκατομμυρίων δωρεάν self test στα φαρμακεία από τις αρχές του Απρίλη είχε κάνει την περασμένη Παρασκευή ο υφυπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για «δωράκια» στη Siemens

Η Κουμουνδούρου από την πλευρά της με νέα ανακοίνωση σήμερα επιμένει ότι «ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται να προμηθευτεί 10 εκατ, self test, λίγες μόλις μέρες μετά την έγκριση των self τεστ της Siemens στη Γερμανία, ενώ αρνείται επί ένα χρόνο τη συνταγογράφηση των τεστ». Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει:

-Γιατί αγνοεί τους επιστήμονες και την αντιπολίτευση, που επί ένα χρόνο ζητούν συνταγογράφηση και αποζημίωση των μοριακών test από τον ΕΟΠΥΥ και μαζικούς στοχευμένους ελέγχους σε εστίες υπερμετάδοσης (χώρους εργασίας, ΜΜΜ, σχολεία, δομές υψηλής ευαλωτότητας);

-Γιατί αγνοεί ότι τα self τεστ έχουν σημαντικά μειωμένη αξιοπιστία σε σχέση με τα μοριακά;

-Γιατί αγνοεί ότι τα self τεστ δεν θα συνδράμουν στην επιδημιολογική εικόνα της διασποράς, την απομόνωση και την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, αφού θα δηλώνονται προαιρετικά (!);

-Γιατί αγνοεί ότι οι πολίτες δεν γλιτώνουν την οικονομική επιβάρυνση, αφού ακόμα και αν κάποιος βγει θετικός στο «δωρεάν self τεστ», μετά υποχρεούται να πληρώσει κανονικά για μοριακό για επιβεβαίωση;

-Γιατί αγνοεί την οδηγία του ίδιου του ECDC που λέει ότι τα self τεστ μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο συμπληρωματικά και σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσουν τα μοριακά τεστ;

-Γιατί αγνοεί ότι η αγορά γίνεται άρον-άρον και δεν υπάρχει καμία απολύτως οργάνωση για τη διανομή τους, ενώ οι φαρμακοποιοί δηλώνουν πλήρη άγνοια;

Στην ίδια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζεται επίσης ότι: «Εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, επιβεβαιώνει αυτό που όλη η Ελλάδα υποπτεύεται: Ότι για ακόμη μία φορά εκμεταλλεύεται την πανδημία για να κάνει δωράκια δεκάδων εκατομμυρίων, αυτή τη φορά στην αγαπημένη του Siemens».

Ερωτήματα  από το Κίνημα Αλλαγής

Πυρά πάντως εναντίον της κυβέρνησης εξαπολύει και το Κίνημα Αλλαγής με την κατηγορία ότι «δυστυχώς για μια ακόμη φορά στην σκιά της πανδημίας στήνονται διαγωνισμοί, για να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες και συμφέροντα». Συγκεκριμένα η Χαριλάου Τρικούπη υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι:

«Η Κυβέρνηση προχωρεί σε διαγωνισμό-πρόκληση, θέτοντας προθεσμία μόνο 72 ωρών (!!) για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων ταχέων διαγνωστικών τεστ (self τεστ).

Προθεσμία αδικαιολόγητα ασφυκτική και προφανώς προσχηματική, όταν όλο το project των self τεστ είναι ακόμη στον αέρα.

Ιδιαίτερα όταν δεν έχουν λυθεί βασικά ζητήματα-και υπάρχουν έντονες αντιπαραθέσεις -για το πώς και πού- αυτά θα γίνονται.

Όταν μάλιστα η Κυβέρνηση επιμένει ότι δεν θα δηλώνονται υποχρεωτικά οι τυχόν θετικές στον ιό διαγνώσεις και ο πολίτης σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κάνει και μοριακό τεστ επιπλέον». 

Ειδήσεις σήμερα: 

Politico: Γιατί ο Μητσοτάκης ήταν ο πιο τυχερός ηγέτης της συνόδου

Θωμαΐδης: Μειώθηκε το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής την προηγούμενη εβδομάδα

Κορωνοπάρτι με εκατοντάδες άτομα στην Πάτρα - Φωτογραφία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης