Έρευνα: Η ιππασία κάνει τα παιδιά... εξυπνότερα

Έρευνα: Η ιππασία κάνει τα παιδιά... εξυπνότερα

Τα παιδιά μπορούν να γίνουν πιο ευφυή και να έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο αν αποφασίσουν να ασχοληθούν με την ιππασία 

Είναι γνωστό ότι οι γονείς κάνουν τα πάντα για να προσφέρουν στα παιδιά τους ένα καλύτερο μέλλον και μια ευτυχισμένη ζωή, επενδύοντας πολύ στη μάθηση τους και στην παιδεία τους.

Πρόσφατη έρευνα έρχεται να δείξει ότι οι γονείς μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην ευφυΐα και στην παιδεία των παιδιών τους, αν οι ίδιοι αποφασίσουν να τα στρέψουν προς... την ιππασία.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, όταν κάποιο παιδί βρίσκεται πάνω στη σέλα και ιππεύει, οι δονήσεις που γίνονται από το ζώο ενεργοποιούν το μέρος του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τη μάθηση και τη μνήμη.

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο  εξέτασαν τις επιδράσεις της ιππασία στις αποδόσεις των παιδιών. Οι ερευνητές ζήτησαν από τους μαθητές να συμπληρώσουν ένα τεστ μαθηματικό και ένα τεστ με απλές απαντήσεις πριν την ιππασία και μετά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η ιππασία βελτιώνει σημαντικά τη στάση των παιδιών σε θέματα συμπεριφοράς, ενώ μικρότερη επίδραση παρατηρήθηκε στα αποτελέσματα τους κατά την επίλυση μαθηματικών προβλημάτων.

Τα αποτελέσματα αυτά σημαίνουν, επίσης, ότι η ιππασία θα μπορούσε να βελτιώσει τις γνωστικές ικανότητες των παιδιών, σύμφωνα πάντα με την έρευνα αυτή που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Public Health.

Αυτές οι γνωστικές ικανότητες του εγκεφάλου σχετίζονται και μπορούν να οδηγήσουν σε αναβαθμισμένα επίπεδα μάθησης, σε καλύτερη μνήμη και σε ευκολότερη επίλυση προβλημάτων.

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Mitsuaki Ohta, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των βημάτων που κάνει το άλογο ( δονήσεις) είναι ότι παράγει τρισδιάστατες επιταχύνσεις» και συμπληρώνει «πιστεύω ότι μερικές από τις διαφορές μεταξύ των αποδόσεων του αναβάτη μπορεί να οφείλονται σε αυτές τις επιταχύνσεις».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vasilopoulou_ar

Η δημοσιογράφος – συγγραφέας παιδικών έργων, Ελένη Βασιλοπούλου,  μιλά για τις ανησυχίες των παιδιών και το juniorsclub.gr, ένα διαδικτυακό μέσο, όπου παιδιά, έφηβοι, φοιτητές και νέοι γονείς μιλούν για τα προβλήματά τους

2
i-elli-taxideyei-9786188402003-200-1381554

Το να γράφεις ωραία αποτελεί αναμφισβήτητα ένα ταλέντο. Το να προσφέρεις μέσω αυτού του ταλέντου χαρά σε παιδιά που την έχουν ανάγκη «μαρτυρά» τεράστια αποθέματα ανθρωπιάς και τόνους αγάπης. Η 15χρονη Έλλη Βασιλείου τα έχει όλα!