Ολυμπιακοί Αγώνες, Κωπηλασία: Απίστευτη πρόκριση στον τελικό για Κυρίδου-Μπούρμπου

Ολυμπιακοί Αγώνες, Κωπηλασία: Απίστευτη πρόκριση στον τελικό για Κυρίδου-Μπούρμπου

Η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου, κάνοντας την κούρσα της ζωής τους, πήραν την πρώτη θέση στον ημιτελικό της δίκωπου και προκρίθηκαν στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων - Η Νέα Ζηλανδία τους πήρε το παγκόσμιο ρεκόρ στην αμέσως επόμενη κούρσα

Dikopos234567
Βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο όταν στον προκριματικό δεν κατάφερα να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά και οδηγήθηκαν στο ρεπεσάζ (η δεύτερη ευκαιρία).

Κι όμως το ελληνικό πλήρωμα, παρά το νεαρό της ηλικίας του ήταν αυτό που τελικά επικράτησε απέναντι σε μεγαθήρια του κόσμου κερδίζοντας μια θέση στον τελικό.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd4gig27gz2p-sf)


Η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου  ξεκίνησαν πιο συντηρητικά την κούρσα και  πέρασαν πέμπτες το πρώτο 500αρι, αλλά κοντά στα προπορευόμενα πληρώματα.

Στο δεύτερο 500αρι ανέβηκαν στην τέταρτη θέση, με την Βρετανία να έχει αποσπαστεί από τα άλλα πληρώματα και τον Καναδά με την Αυστραλία να είναι στην τριάδα που έδινε το εισιτήριο για τον τελικό.

Κλείσιμο
Μπούρμπου και Κυρίδου τα έδωσαν όλα στο τελευταίο 500αρι μειώνοντας την απόσταση από τα προπορευόμενα πληρώματα, με τη Βρετανία να χάνει έδαφος.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd4gm6n0u95l-sf)


Τα δύο κορίτσια έκαναν μια συγκλονιστική προσπάθεια στα τελευταία 200 μέτρα και πέρασαν μπροστά, για να τερματίσουν τελικά σε χρόνο 6:48.70, επίδοση που ήταν η κορυφαία όλων των εποχών! Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 6:49.08 και άνηκε σε πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας από το 2017.

Το παγκόσμιο ρεκόρ του ελληνικού πληρώματος όμως δεν κράτησε πολύ, καθώς στη δεύτερη ημιτελική σειρά το πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας το κατέρριψε αμέσως, τερματίζοντας σε χρόνο 6:47.41.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd4h2kxtintl-sf)


Στον τελικό (αύριο στις 03:30 ώρα Ελλάδος) εκτός της Ελλάδας και της Νέας Ζηλανδίας, προκρίθηκαν και οι Βρετανία, Καναδάς, Ρωσία και Ισπανία.

Photo credits:Sportsimages.gr


Ειδήσεις σήμερα: 
Μπίλι Άιλις: Το νέο της άλμπουμ «Happier Than Ever» έσπασε νέο ρεκόρ πριν καν κυκλοφορήσει

Φιλιππίδης: Καταιγισμός στο Twitter για την προφυλάκισή του - «Επίδαυρος οι φυλακές της Τρίπολης»

Χρυσοχοΐδης: Ορατός ο κίνδυνος να «κλείσει» η Ίος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα