«Το Νήμα»: Βαγγέλης Παπαθανασίου και Μαίρη Κατράντζου ενώνουν τις δυνάμεις τους

«Το Νήμα»: Βαγγέλης Παπαθανασίου και Μαίρη Κατράντζου ενώνουν τις δυνάμεις τους

Η παράσταση είχε παρουσιαστεί σε Μεγάλη Βρετανία και Ελλάδα - Εχει μαγνητοσκοπηθεί στο θέατρο Sadler’s Wells του Λονδίνου

foto-vagelis-thethread
Μια μοναδική παράσταση, ένα συγκινητικό υπερθέαμα που παρουσιάστηκε τόσο στην Μεγάλη Βρετανία, όσο και στην Ελλάδα (Επίδαυρο και Μέγαρο Μουσικής) θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει σήμερα το κοινό, σε ένα live streaming. Η μουσική υπόκρουση της παράστασης αποτελείται από πρωτότυπες συνθέσεις του περίφημου «πατέρα» της ηλεκτρονικής μουσικής, Βαγγέλη Παπαθανασίου, οι χορογραφίες και η σκηνοθεσία ανήκουν στον πρωτοπόρο του σύγχρονου χορού Russell Maliphant, τα κοστούμια έχει σχεδιάσει η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια Mary Katrantzou, ενώ εμφανίζονται επί σκηνής 18 νέοι, ταλαντούχοι Έλληνες χορευτές.

Η ιδέα έχει καταβολές στον αρχαίο μύθο του Μίτου της Αριάδνης. Ο χορός αποτελεί μία οικουμενική γλώσσα που ξεπερνάει τις διαφορές, ενώ υπήρξε σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, από την αρχαιότητα. Στην παράσταση παρουσιάζεται ένας συνδυασμός παραδοσιακών ελληνικών χορών και σύγχρονου μπαλέτου, το οποίο περιλαμβάνει στοιχεία, αλλά και αυτούσια αποσπάσματα από χορούς όλης της Ελληνικής επικράτειας.

Η συγκεκριμένη παράσταση που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχει μαγνητοσκοπηθεί στο θέατρο Sadler’s Wells του Λονδίνου και θα είναι εφικτή στο κοινό να την παρακολουθήσει στις 11 μμ. μέσω του YouTube.



Ειδήσεις σήμερα:

Σωτήρης Τσιόδρας: 17 νέα κρούσματα - 2.224 στο σύνολο

Ουγγαρία: Ο Όρμπαν ζήτησε εκκένωση των νοσοκομείων καθώς η χώρα εισέρχεται σε φάση μαζικής μόλυνσης

Αγνώριστος ο Πιρς Μπρόσναν λόγω καραντίνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης