Survivor: Η ανατροπή με τη νίκη του Ηλία και ο απολογισμός των έξι μηνών στον Άγιο Δομίνικο

Survivor: Η ανατροπή με τη νίκη του Ηλία και ο απολογισμός των έξι μηνών στον Άγιο Δομίνικο

Σύμφωνα με πληροφορίες σε όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας ο Ηλίας είχε σαφές προβάδισμα που έφτανε και ξεπερνούσε την αναλογία 60-40 - Τα βίντεο με τις αστείες, τις δύσκολες και τις συγκινητικές στιγμές

gotsis-new-surv
Μία εβδομάδα πριν τη γιορτή του ο Ηλίας Γκότσης πήρε το μεγαλύτερο δώρο: 100 χιλιάδες ευρώ και τον τίτλο του νικητή του Survivor 2. Παρά το γεγονός ότι στο Αλσος Βεΐκου οι θαυμαστές της Κατερίνας Δαλάκα ήταν πολύ περισσότεροι, παρά το ότι τα προγνωστικά έδειχναν την ξανθιά Διάσημη για νικήτρια, ο ψηλός Μαχητής έκανε την ανατροπή και πήρε το έπαθλο σε ένα τελικό που τα είχε όλα. Σύμφωνα με πληροφορίες σε όλη την διάρκεια της ψηφοφορίας ο Ηλίας είχε σαφές προβάδισμα που έφτανε και ξεπερνούσε την αναλογία 60-40.

Survivor | Ο Ηλίας Γκότσης είναι ο μεγάλος νικητής του Survivor 2018 | 13/07/2018


Μελανό σημείο της βραδιάς η στιγμή που εισέβαλαν στο Αλσος περίπου 30 άτομα και φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα άρχισαν να πετούν μπουκάλια νερού στους θεατές. Εφτασαν ως και την πόρτα του θεάτρου όπου γινόταν ο τελικός και ευτυχώς η ομάδα των σεκιούριτι απέτρεψε τα χειρότερα καθώς ο κόσμος ήταν πολύς και φυσικά υπήρχαν και πολλά παιδιά. Κάποιοι θεατές δέχτηκαν μπουκάλια στο σώμα και ένας στο πρόσωπο, ο οποίος στη συνέχεια χρειάστηκε τις πρώτες βοήθειες. Αρχικά επικράτησε πανικός με τον κόσμο να προσπαθεί να βγει εκτός και να φωνάζει τρομαγμένος, ωστόσο μετά από λίγο η ψυχραιμία κυριάρχησε και όλα επέστρεψαν στην κανονική τους ροή.

survivor_mesa_efodos
survivor_mesa_efodos2


Κλείσιμο
Ο φετινός τελικός όμως δεν θύμιζε τον περσινό όπου ο κόσμος ήταν πολύ περισσότερος και φυσικά επικρατούσε εκτός από το αδιαχώρητο και ασυγκράτητος ενθουσιασμός και για το σύνολο των παικτών αλλά και για τον μεγάλο νικητή, τον Γιώργο Αγγελόπουλο. Φέτος όλα ήταν… λιγότερα. Εκτός από την διάρκεια που ήταν υπερβολικά μεγάλη και κούρασε τους πάντες. Οι θέσεις άργησαν να γεμίσουν και πάλι υπήρχε άνεση στο χώρο. Δεν υπήρχε το πάθος το περσινό, δεν υπήρχε η ένταση στο χειροκρότημα, δεν υπήρχε ο παλμός. Υπήρχε όμως καλύτερη οργάνωση και δεν ταλαιπωρήθηκε ο κόσμος με τις θέσεις του.

Το «παρών» στις κερκίδες έδωσαν και παίκτες του ερωτοριάλιτι των Ατζουνοπαραγωγών του γνωστού «Power of love» με αέρα λίγο πιο έντονο απ’ ότι ίσως θα έπρεπε. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό από στελέχη του ΣΚΑΪ κάποιοι εξ αυτών έχουν πλέον μάνατζερ για να διαχειρίζεται τις συνεντεύξεις τους… Τι άλλο θα δούμε και τι άλλο θ’ ακούσουμε.

Πολύ καλός ο Σάκης Τανιμανίδης στην παρουσίαση, ένα μικρό σόου έδωσε ο τούρκος παραγωγός Ατζούν Ιλιτζαλί ο οποίος βρέθηκε για περίπου μισή ώρα στον χώρο του τελικού υποσχόμενος ότι «απόψε θα το κάψουμε» και μιλώντας ελληνικά. Αυτή τη φορά η καλλονή σύζυγός του Σεϊμά Σουμπασί επέλεξε να παραμείνει στη Μύκονο όπου εδώ και τέσσερις ημέρες κάνει διακοπές ενώ ο ίδιος ήρθε από τις ΗΠΑ όπου επεκτείνει κι άλλο τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του.

Survivor | Οι αστείες στιγμές των αγωνισμάτων | 13/07/2018


Ντάνο το φετινό Survivor δεν είχε. Για την ακρίβεια κανένας παίκτης δεν κατάφερε να αγγίξει την δημοφιλία των προηγούμενων. Ούτε όμως και το ίδιο το ριάλιτι πέτυχε αυτό που πέτυχε πέρυσι. Πολύ πιο χαμηλή τηλεθέαση _τον ημιτελικό παρακολούθησε μόλις 1 εκατομμύριο τηλεθεατές_ , μειωμένο ενδιαφέρον, χαρακτήρες που δεν “έγραψαν” τηλεοπτικά. Η παραγωγή στη διάρκεια της σεζόν προσπάθησαν με “τονωτικές ενέσεις” να ενισχύσουν τις περιπέτειες στις ακτές της Δομινικανής Δημοκρατίας. Αρχικά επιστρατεύτηκε η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου η οποία βοήθησε και τα ποσοστά τηλεθέασης αλλά έδωσε και μία άλλη διάσταση σε ένα ριάλιτι το οποίο θαρρείς και έκανε κάστινγκ για προετοιμασία Ολυμπιακών Αγώνων. Αθλητές, πρωταθλητές στίβου και πολεμικών τεχνών, Ολυμπιονίκες, personal trainers, μετέτρεψαν τις καλύβες σε αποδυτήρια σταδίου.

Survivor | Οι δύσκολες συνθήκες στο νησί | 13/07/2018


Αυτό ήταν και ένα από τα λάθη της παραγωγής που αγνόησε τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας οι οποίοι θα μπορούσαν να διανθίσουν το περιεχόμενο με ευτράπελα, με περισσότερη χαλαρότητα και φυσικά να καταφέρουν να κάνουν και τους τηλεθεατές να ταυτιστούν μαζί τους. Επιπλέον φέτος το Survivor είχε πάρα πολλά αγωνίσματα, πολύ μεγάλη διάρκεια και από ένα σημείο και μετά δεν είχε πείνα.

Αν πέρυσι πρωταγωνίστρια ήταν η καρύδα, φέτος θα πρέπει να την ξέχασαν και οι παίκτες από ένα σημείο και μετά όπως και οι τηλεθεατές. Κάθε λίγο και λιγάκι οι νικητές των επάθλων απολάμβαναν μεταξύ άλλων λουκούλλεια γεύματα, είτε σε εστιατόρια είτε στις παραλίες τους. Ταξίδια, βίλες, τζακούζι, πάρτυ, έπαθλα τα οποία δεν δημιούργησαν το σκηνικό που είχε δημιουργηθεί πέρυσι με παίκτες φανερά αδυνατισμένους και έναν Γιάννη Σπαλιάρα να θυμίζει τον Αϊ Γιάννη το Νηστευτή... Φέτος οι παίκτες πάχυναν και το μόνο που άλλαξε στην εμφάνισή τους ήταν το μαύρισμα και για τους άνδρες οι γενειάδες οι οποίες ξυρίστηκαν με την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Επιπλέον η προσπάθεια κάποιων να μιμηθούν τον Ντάνο, είτε άνδρες είτε γυναίκες ήταν παραπάνω από εμφανής. Θυματοποίηση, κομποσκοίνια, υπερβάλλων ζήλος στα αγωνίσματα, κινήσεις και συμπεριφορές που κάτι θύμιζαν. Στην πορεία χρειάστηκε να μπουν κι άλλοι παίκτες μπας και ανέβει το ενδιαφέρον αλλά οι περισσότεροι έφυγαν πριν καλά καλά προλάβουν να αγωνιστούν.

Μία πεντάδα ήταν αυτή που τράβηξε το ενδιαφέρον: Ηλίας, Δαλάκα, Μελίνα, Αγόρου, Νάσος. Πολλά tweets γράφτηκαν για τον Μιχάλη Μουρούτσο και τον Σώζωντα Παλαίστρο Χάρο, για τον Στέλιο Κρητικό και φυσικά για την Σπυροπούλου.

Πολύ γρήγορα βγήκαν εκτός πρόσωπα τα οποία δεν είχαν αθλητικές επιδόσεις όπως η Ελένη Χατζίδου και η Ξένια των REC, και βέβαια φέτος πολλές ήταν και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις γυναικών και αντρών που δεν άντεξαν την πίεση και τους τραυματισμούς και προτίμησαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Ολγα Φαρμάκη, Μαρία Σαμαρίνου, Θοδωρής Θεοδωρόπουλος, Ζωή Ανδρονικίδου.

Στην τελική φάση του παιχνιδιού θα φτάσουν κορίτσια τα οποία ναι μεν είχαν σχέση με τον αθλητισμό αλλά όχι στον βαθμό που είχαν οι συμπαίκτες του. Η Ροδάνθη και η Βιργινία. Εφτασαν λόγω χαρακτήρα και συμπεριφοράς, έφτασαν γιατί προσπαθούσαν η κάθε μία με τις δικές της δυνάμεις και δεν θύμιζαν σε τίποτα τις δυναμικές συμπαίκτριές τους.

Survivor | Αστείες στιγμές των παικτών | 13/07/2018


Κόντρες και άλλα ευτράπελα

Οπως κάθε ριάλιτι που θέλει να τιμά τον ρόλο του και τον τίτλο του από το Survivor 2 δεν έλειπαν οι κόντρες, οι καβγάδες και οι διαμάχες.
Πρώτη και πιο έντονη αυτή του Ηλία και της Μελίνας με τον Νικόλα και τον Θοδωρή. Η εξέλιξη φυσικά ήταν ανατρεπτική καθώς ο Ηλίας και ο Νικόλας έγιναν φίλοι, ο Θοδωρής αποχώρησε και δεν έχει επικοινωνία με κανέναν τους και η Μελίνα πέρασε από τα σαράντα κύματα μέχρι να ξαναβρεί ισορροπίες με τον Ηλία.
Χάρος εναντίον Κρητικού και Εύης. Ηταν να μην μπει μέσα στο παιχνίδι ο Σώζων. Απαξ και μπήκε όλα άλλαξαν. Η κόντρα του με την Εύη Σαλταφερίδου και τα λόγια που ειπώθηκαν άγγιξαν κάποιες φορές τα όρια όλων. Ο καβγάς του Κρητικού με τον Χάρο θα μεταφέρεται από την παραλία στο Συμβούλιο και τούμπαλιν. Μέχρι που θα αποχωρήσουν όλοι.

Μία γυναικεία κλίκα αποτελούμενη από την Δαλάκα, την Ξένια και την Χατζίδου θα έρθει σε ρήξη με την Σπυροπούλου και στη συνέχεια με τον Κρητικό και τον Μουρούτσο. Το γεγονός ότι οι δύο τραγουδίστριες αποχώρησαν γρήγορα και η Δαλάκα είδε να χαλάει η εικόνα της οδήγησε στην λήξη της κόντρας πριν καλά καλά αυτή αρχίσει.

Αγόρου εναντίον Μελίνας. Ποτέ δεν αγαπήθηκαν και ποτέ δεν θα τα βρούνε. Με μήλον της έριδος τον Ηλία και βαριές κουβέντες που ειπώθηκαν στην παραλία των Μαχητών η συγκεκριμένη σχέση ήταν και παρέμεινε ηλεκτρισμένη από την πρώτη στιγμή.

Μελίνα εναντίον Ροδάνθης. Πλέον δεν διασταυρώνουν ούτε τα βλέμματά τους ενώ νωρίτερα διασταύρωσαν και τα ξίφη τους. Η Μελίνα κατηγόρησε επανειλημμένα τη Ροδάνθη ότι τεμπελιάζει, η Ροδάνθη τη Μελίνα ότι της ρίχνει δηλητήριο και έζησαν αυτές καλά κι εμείς καλύτερα.
Χάρης και Ηλίας αν και αρχικά ήταν φίλοι, πέρασαν στη συνέχεια σε φάση ψυχρότητας για να ακολουθήσει το μίσος και η έντονη λογομαχία. Φτάνοντας στο παρά πέντε, τα πνεύματα ηρέμησαν και όλα πλέον αποτελούν παρελθόν.

Δαλάκα εναντίον Σαλταφερίδου. Αρχικά κολλητές και στη συνέχεια αντίπαλες σε κλίμα ψυχροπολεμικό. Ο έντονος ανταγωνισμός προκάλεσε ρωγμές στη σχέση τους και οι δύο φίλες δεν κατάφεραν να ξαναβρούν τα συναισθήματα που τις ένωσαν κάποτε στην παραλία της Δομινικανής Δημοκρατίας.
Θοδωρής Θεοδωρόπουλος. Ιδιαίτερη περίπτωση καθώς ο παίκτης αν και αρχικά ήταν πολύ φίλος με τον Νικόλα Αγόρου στη συνέχεια απομονώθηκε πικραμένος και απογοητευμένος. Με τον Ηλία Γκότση λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια σε κάποιο Συμβούλιο αλλά ευτυχώς επικράτησε ψυχραιμία. Ευαίσθητο το συγκεκριμένο θέμα, ας μείνει ως κακή ανάμνηση.

Τσίλης εναντίον Αγόρου. Επικός καβγάς με σπρωξιές που δεν έγιναν, με κουβέντες βαριές που δεν έπρεπε να ειπωθούν και ένα περιστατικό που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. Ενοχλήθηκαν και οι δύο από ό,τι συνέβη αλλά δε φάνηκε να αναλαμβάνει κάποιος την ευθύνη των πράξεών του.

Survivor | Τα έπαθλα επικοινωνίας | 13/07/2018


Η Queen Dina ή αλλιώς το μαύρο πρόβατο

Αν στο παραμύθι ο βάτραχος γίνεται πρίγκιπας, στο αφήγημα των Δομινικανών Ακτών η μάγισσα έγινε νεράιδα. Η γυναίκα που συνιστούσε κόκκινο πανί για Μαχητές, Διάσημους, απανταχού παρουσιάστριες και φυσικά για το τηλεοπτικό κοινό κατάφερε με μερικές εβδομάδες παραμονής στο ριάλιτι να γίνει η Οσία Δομινικανή. Η Queen Dina μπήκε, πείνασε, αγωνίστηκε, έχασε, νίκησε, προτάθηκε πολλές φορές, χαμογέλασε, έτριξε τα δόντια και τελικά ήταν η κερδισμένη. Ο κόσμος την λάτρεψε, τα πάνελ την μίσησαν, τα έντυπα της αφιέρωσαν πολλές σελίδες και η εταιρεία παραγωγής της ανέθεσε την παρουσίαση του «My Style rocks».
Μπήκε για να χάσει τα παραπανίσια κιλά της όπως η ίδια είπε, προσπάθησε πολύ και κατάφερε πολλές φορές να νικήσει, διεκδίκησε τη θέση της στα αγωνίσματα, δεν επέτρεψε να της κάνουν bullying οι γυναίκες της ομάδας της και τρολάριζε το σύμπαν. Οσο κι αν πεινούσαν εκείνη έβρισκε τον τρόπο να πει μία απίστευτη ιστορία με την καλύτερη ταβέρνα στην Ερμιόνη, όσο κι αν βρίσκονταν εκτός πολιτισμού για εκείνη είχε ιδιαίτερη σημασία να τους συστήσει τον καλό φίλο της ο οποίος είναι δικηγόρος και θα μπορούσε να τους χρειαστεί. Ακόμη και στον ημιτελικό είπε την επική ατάκα “Υποστηρίζω την Κατερίνα Δαλάκα γιατί εκτός των άλλων ήταν αυτή που έφερνε το φαΐ μου με τις συνεχείς νίκες της». Ακόμη και η ίδια δεν πίστευε τα κύματα θαυμασμού και λατρείας που εισέπραξε μέσω κοινωνικών δικτύων και γι αυτό άλλωστε πλέον όλοι την αποκαλούν Queen Dina. Είναι κι αυτή μία νίκη.

Οι ατάκες που χαράχτηκαν βαθιά στην άμμο

“Εμείς είμαστε, ποιοι είμαστε;” Ο Νικόλας Αγόρου θα πρέπει να έθεσε το συγκεκριμένο ερώτημα πάνω από εκατό φορές. Στην καλύβα, στην άμμο, στα έπαθλα, στο φαγητό στον ύπνο του. Μεγάλη μορφή του παιχνιδιού με τρομερή ευαισθησία και δέσιμο με την οικογένεια ο λατρεμένος, ας μας επιτραπεί για μία ακόμη φορά η έκφραση, Φράουλας κατοχύρωσε την ατάκα του παιχνιδιού.

“Το Survivor” είναι το παιχνίδι των ανατροπών. Σάκη Τανιμανίδη, η ατάκα σου έγραψε ιστορία. Την είπες τόσες φορές που στο τέλος έγινε η ατάκα παράσημο. Οντως αν κρίνει κάποιος κι από το πώς εξελίχθηκε το φετινό Survivor, η λέξη ανατροπή είναι αυτή που το χαρακτηρίζει απόλυτα.

Το τραγούδι της Βιργινίας και του Κρητικού, τα συνθήματα του Μουρούτσου που τσάκισαν τα νεύρα του τηλεοπτικού κοινού, οι ατάκες του Νάσου. Κομμάτια ενός παζλ που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η επόμενη μέρα βρίσκει την Acun Medya να ανοίγει και πάλι την διαδικασία των αιτήσεων αυτή τη φορά για το Survivor 3. Σε λίγους μήνες ένα νέο ταξίδι, μία νέα ριάλιτι περιπέτεια θα ξεκινήσει στις Δομινικανές Ακτές. Μέχρι τότε, καλό καλοκαίρι.


Survivor | Τα καλύτερα έπαθλα | 13/07/2018
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης