Σε μποϊκοτάζ των Όσκαρ καλεί ο Spike Lee για την απουσία Αφροαμερικανών υποψήφιων

Σε μποϊκοτάζ των Όσκαρ καλεί ο Spike Lee για την απουσία Αφροαμερικανών υποψήφιων

Την περασμένη εβδομάδα το hashtag #OscarsSoWhite πρωταγωνίστησε στα social media - Δηλώνει ότι οι Αφροαμερικανοί  δεν μπορούν να υποστηρίζουν πλέον αυτόν τον θεσμό

Σε μποϊκοτάζ των Όσκαρ καλεί ο Spike Lee για την απουσία Αφροαμερικανών υποψήφιων
O διάσημος Αφροαμερικανός σκηνοθέτης Spike Lee ανακοίνωσε ότι θα απέχει από τη φετινή απονομή των Όσκαρ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις λίστες υποψηφίων στις κατηγορίες Α' και Β' Γυναικείου Ρόλου και Α' και Β' Ανδρικού Ρόλου που - για ακόμη μια χρονιά - περιλαμβάνουν μόνο λευκά άτομα.

Την περασμένη εβδομάδα το hashtag #OscarsSoWhite πρωταγωνίστησε στα social media, όταν αποκαλύφθηκε ότι, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η λίστα των καλύτερων υποψηφίων ηθοποιών δεν περιλάμβανε εκπροσώπους καμίας άλλης φυλής, παρά μόνο της λευκής.

Κλείσιμο
«Δεν μπορούμε πλέον να υποστηρίζουμε αυτόν τον θεσμό. Δεν θέλω να προσβάλλω τους φίλους μου, τον παρουσιαστή Chris Rock, τον παραγωγό Reggie Hudlin ούτε την Ακαδημία. Όμως, πώς είναι δυνατόν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και οι 20 υποψήφιοι στις κατηγορίες των καλύτερων ηθοποιών να είναι λευκοί»,
διερωτήθηκε ο Lee μέσω του λογαριασμού του στο Instagram νωρίς τη Δευτέρα. «Σαράντα λευκοί ηθοποιοί και κανένας από άλλη φυλή. Δηλαδή εμείς δεν έχουμε ταλέντο; Τι στο δ..λο;» έγραψε με έντονα ενοχλημένο ύφος.

Όπως τόνισε o Lee, δεν αποτελεί σύμπτωση το γεγονός ότι δημοσίευσε το μήνυμά του την επέτειο των γενεθλίων του Martin Luther King Jr, ο οποίος είχε πει κάποτε ότι «φτάνει κάποτε στη ζωή μας η στιγμή που απαιτείται να πάρουμε μια θέση που δεν είναι ούτε ασφαλής, ούτε πολιτική, ούτε δημοφιλής αλλά χρειάζεται να την πάρουμε επειδή το επιβάλλει η συνείδησή μας»

«Για πολλά χρόνια, όταν ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ, με παίρνουν δεκάδες δημοσιογράφοι τηλέφωνο προκειμένου να με ρωτήσουν για την έλλειψη Αφροαμερικανών στις λίστες με τους υποψήφιους. Για μια φορά, θα ήθελα να επικοινωνήσουν με τους λευκούς ηθοποιούς και τα αφεντικά των στούντιο για να τους ρωτήσουν για το ίδιο θέμα», έγραψε ο σκηνοθέτης, ο οποίος ωστόσο είχε βραβευτεί την περασμένη χρονιά για το σύνολο του έργου του, στα Governor's Awards της Ακαδημίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης