Madame Web: Αρνητικές οι πρώτες κριτικές για τη νέα υπερ-ηρωική ταινία

Madame Web: Αρνητικές οι πρώτες κριτικές για τη νέα υπερ-ηρωική ταινία

Το φιλμ της Marvel και της Sony Pictures δεν εντυπωσίασε - Έχει 18% στο Rotten Tomatoes

madame_eb_142
Oι πρώτες κριτικές για το «Madame Web» της Marvel και της Sony δόθηκαν στη δημοσιότητα και δεν είναι οι καλύτερες. Ενδεικτικό είναι ότι στο Rotten Tomatoes έχει 18% βαθμολογία μετά από 85 μόνο κριτικές.

Το «Madame Web» είναι από τον σκηνοθέτη Σ.Τζ. Κλάρκσον («The Defenders») και πρωταγωνιστεί η Ντακότα Τζόνσον ως μια νοσοκόμος της Νέας Υόρκης που αναπτύσσει πνευματικές ικανότητες, ενώ το σενάριο υπογράφουν οι Κλάρκσον, Ματ Σαζάμα, Μπερκ Σάρπλες και Κλερ Πάρκερ.
Η Τζόνσον γλιτώνει το μεγαλύτερο μέρος της αρνητικής κριτικής, αλλά όλα τα υπόλοιπα δέχονται αυστηρές επικρίσεις. Η υποδοχή του φιλμ αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα της κόπωσης των θεατών για τις ταινίες υπερηρώων. Η ταινία «Madame Web» (η οποία υπάγεται στην ομπρέλα της Sony) έρχεται μόλις δύο μήνες αφότου το «Marvels» έγινε η ταινία με τα χαμηλότερα έσοδα στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel όλων των εποχών, κερδίζοντας μόλις 206 εκατομμύρια δολάρια. Αν οι παρακάτω κριτικές για το «Madame Web» είναι ενδεικτικές, μπορεί να ανοίξει ακόμα χαμηλότερα από το «Marvels» (το οποίο προήλθε από το Marvel Studio της Disney).

Η ταινία κυκλοφόρησε στις αίθουσες σήμερα, 14 Φεβρουαρίου.
hmvo947roojktnWqEETXU7QYz25

Παρακάτω ακολουθούν μερικές από τις κριτικές:
Το Daily Beast γράφει ότι είναι «γεμάτη με κακούς διαλόγους που αποδίδονται άσχημα από ταλαντούχους άνδρες και γυναίκες ηθοποιούς, οι οποίοι έχουν ξεμείνει με ένα άθλιο σενάριο και εξίσου άθλια διαχείριση. Το σύμπαν του Spider-Man της Sony είναι πλέον εντελώς άψυχο και δεν χρίζει αναζωογόνησης».

Κλείσιμο
Το Rolling Stone αναφέρει με περίσσιο σαρκασμό ότι το Madame Web «δεν είναι τόσο κακή ταινία όσο υποδηλώνει η αποτυχημένη διαφημιστική της καμπάνια. Στην πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη. Μια επιπέδου Τσερνόμπιλ καταστροφή που γίνεται ολοένα και πιο ραδιενεργή όσο περνάει η ώρα...Είναι το "Cats: The Movie" των superhero ταινιών. Καμία απόφαση εντός της ταινίας δεν φαίνεται να έγινε από κάποιον με σώας τας φρένας. Ούτε μια ερμηνεία δεν εναρμονίζεται με το υλικό. Ούτε μια ατάκα μοιάζει να μην έχει γίνει auto-tuned για να βγει κάποιο συναίσθημα από μέσα της. Το μόνο εκπληκτικό στοιχείο αυτής της spinoff ταινίας είναι ότι κάποιος, κάπου, υπέγραψε για να κυκλοφορήσει αυτή η ταινία».
n0HYKmPL2ImAV47bxGUiaN8wPqc

Το UPI αναφέρει ότι «τουλάχιστον το "Catwoman" και το "Batman & Robin" πίστευαν σε αυτό που έκαναν», το Collider γράφει ότι «το σενάριο της ταινίας προσπαθεί να μιμηθεί τα έφηβα κορίτσια που κάνουν πλάκα με ταξύ τους ή οποιοδήποτε άλλο θετικό δείγμα ανθρώπινου συναισθήματος... Όπως και το "Morbius" πριν από μερικά χρόνια, είναι μια κακιά απομίμηση των κινηματογραφικών comicbook ταινιών του παρελθόντος».

Επίσης, το IndieWire στην κριτική του γράφει: «Από την έλλειψη διακυβεύματος μέχρι την απουσία ύφους, και από το γελοίο CGI μέχρι την αισθητή δυσφορία της με τους ρυθμούς και τις τροπικότητες του είδους της, το "Madame Web" είναι μια υπερηρωική ταινία που μοιάζει σαν να έγινε από και για ανθρώπους που δεν έχουν δει ποτέ σύγχρονη ταινία υπερηρώων.... Οι χαρακτήρες απλά στέκονται και ανταλλάσσουν επιφανειακούς διαλόγους σε αδιάφορες τοποθεσίες - μερικές φορές παρακολουθώντας πολύ καλύτερες ταινίες από αυτή στην οποία είναι παγιδευμένοι».

Ειδήσεις σήμερα:

Ποιοι ήταν οι δύο πυροσβέστες που έδωσαν τα ονόματά τους στα νέα πλοία της πυροσβεστικής

Κλείδωσε τη Δέσποινα Καρνέση στο γραφείο και πήγε για την αδερφή της - «Μου είπαν ότι θα με κάψουν μέσα στο σπίτι αν δεν βγω» φώναζε ο Αιγύπτιος

To παρασκήνιο της εκδήλωσης Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη και Αχτσιόγλου - Πώς αποφάσισε να κάνει έφοδο ο Κασσελάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης