Πρισίλα - Έλβις Πρίσλεϊ: 15 γεγονότα για την πραγματική τους σχέση

Πρισίλα - Έλβις Πρίσλεϊ: 15 γεγονότα για την πραγματική τους σχέση

Mε αφορμή την κυκλοφορία του «Priscilla» ανατρέχουμε στις αληθινές άλλα άγνωστες πτυχές του γάμου ενός από τα πιο θρυλικά ζευγάρια της αμερικάνικης ποπ κουλτούρας

presley-art
Η βιογραφική ταινία «Priscilla», της Σοφία Κόπολα απεικονίζει την Πρισίλα Πρίσλεϊ και τη σχέση της με τον Έλβις, στην οποία πρωταγωνιστούν η Κέιλι Σπένι και ο Τζέικομπ Ελόρντι ως το εμβληματικό, αν και προβληματικό, ζευγάρι.

Παρακάτω ακολουθούν μερικά αληθινά γεγονότα, τα οποία ίσως δεν ήταν τόσο γνωστά, για τη δυναμική, τα προβλήματα και τις αθέατες στιγμές του δεσμού της Πρισίλα με τον βασιλιά του Rock & Roll.

1. Ο βιολογικός πατέρας της Πρισίλα, Τζέιμς Βάγκνερ, πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα όταν η Πρισίλα ήταν 6 μηνών. Ο Πολ Μπελιέ, ο οποίος απεικονίζεται στην ταινία, ήταν ο θετός της πατέρας και η ίδια θα έπαιρνε στη συνέχεια το όνομά του. Είχε πέντε μικρότερα ετεροθαλή αδέλφια, με ένα από τα οποία ήταν μαζί όταν την προσέγγισαν για πρώτη φορά για να γνωρίσει τον Έλβις.

2. Ο πατέρας της Πρισίλα ήταν αυτός που της έδωσε τον πρώτο δίσκο του Έλβις - το ντεμπούτο άλμπουμ του - όταν ήταν 11 ετών. Η Πρισίλα έγραψε αργότερα ότι ο πατέρας της είπε: «Δεν ξέρω τι είναι αυτός ο Έλβις [...] αλλά πρέπει να είναι κάτι ξεχωριστό. Στάθηκα στην ουρά με τις μισές ένοπλες δυνάμεις για να σου το πάρω αυτό, όλοι το θέλουν».
AP23013070241856

3. Φυσικά, ο Έλβις και η Πρισίλα γνωρίστηκαν στη Δυτική Γερμανία, όταν ο πατέρας της είχε τοποθετηθεί στην εκεί αεροπορική βάση και ο Έλβις έκανε τη στρατιωτική του θητεία. Γνωρίστηκαν μέσω ενός φίλου του Έλβις, ο οποίος την πλησίασε και τη ρώτησε αν ήθελε να τον γνωρίσει. «Δεν ντύθηκα καλά, απλώς φόρεσα ένα μικρό ναυτικό φόρεμα γιατί ακόμα δεν το πίστευα», είπε αργότερα η Πρισίλα για τη συνάντησή τους.

Κλείσιμο
4. Ορισμένες ατάκες διαλόγου στο «Priscilla» έχουν ληφθεί απευθείας από την αναδιήγησή της, όπως η φράση του Έλβις που της λέει: «Γιατί, είσαι απλά ένα μωρό», όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά και εκείνη είπε ότι πήγαινε τρίτη γυμνασίου.

prscilla_movie
Ελόρντι και Σπέινι στο «Priscilla»
5. Οι γονείς της Πρισίλα, ιδίως ο πατέρας της, ήταν πολύ επιφυλακτικοί απέναντι στον Έλβις. Ένα άλλο κομμάτι του διαλόγου που εμφανίζεται στο τρέιλερ της «Priscilla» και είναι παρμένο από την αφήγησή της είναι όταν ο πατέρας της του είπε: «Ας το παραδεχτούμε: Είσαι ο Έλβις Πρίσλεϊ. Έχεις γυναίκες που σου πέφτουν με τα μούτρα. Γιατί η κόρη μου;». Η απάντηση του Έλβις στην ταινία ταιριάζει επίσης με την αφήγησή της.

6. Ο Έλβις ήταν το πρώτο «πραγματικό φιλί» της Πρισίλα, όταν εκείνη ήταν μόλις 14 ετών και εκείνος 24. Συνέβη μόνο του στην κρεβατοκάμαρά του, αφού της είπε πόσο του έλειπε η μητέρα του που είχε πρόσφατα πεθάνει.

7. Όταν η Πρισίλα άρχισε να υποφέρει στο σχολείο λόγω του ότι έμενε ξύπνια με τον Έλβις, της πρόσφερε Dexedrine - ένα διεγερτικό που συνήθως συνταγογραφείται για τη θεραπεία της ΔΕΠΥ. Είπε ότι δεν το πήρε τότε, αλλά αργότερα πήρε αμφεταμίνες για να συμβαδίζει με τα πάρτι του.
Priscilla | Official Trailer HD | A24

8. Ο Έλβις είχε πράγματι τεράστια επιρροή - ή έλεγχο - στο στυλ της Πρισίλα, που ανάγεται στην εποχή που ζούσαν στη Δυτική Γερμανία. Όπως έγραψε η ίδια το 1985, «Με διαμόρφωσε σε γυναίκα του. Φορούσα τα ρούχα, το χτένισμα και το μακιγιάζ της προσεκτικής επιλογής του».

9. Ενώ η Πρισίλα επισκεπτόταν τον Έλβις στις ΗΠΑ για πρώτη φορά σε ηλικία 16 ετών, εκείνος την πήγε για ψώνια στο Λας Βέγκας. Εκεί, είπε για τα μαλλιά της: «Δεν έχουν τίποτα κακό, γλυκιά μου. Απλά εδώ είναι το Λας Βέγκας. Όλοι φτιάχνουν τα μαλλιά τους. Πρέπει να βάλεις περισσότερο μακιγιάζ γύρω από τα μάτια σου - να τα κάνεις να ξεχωρίζουν περισσότερο. Είναι πολύ απλά από τη φύση τους. Μου αρέσει το πολύ μακιγιάζ».

11. Η Πρισίλα και ο Έλβις δεν έκαναν σεξ μέχρι να παντρευτούν. Έχει μιλήσει για το ότι ήθελε να κάνουν σεξ νωρίτερα, γράφοντας ότι σε μια περίπτωση της είπε: «Όχι ακόμα, όχι τώρα. Έχουμε πολλά να περιμένουμε. Δεν πρόκειται να σε χαλάσω. Θέλω απλώς να σε κρατήσω όπως είσαι προς το παρόν. Θα έρθει η κατάλληλη στιγμή και το κατάλληλο μέρος, και όταν έρθει η στιγμή, θα το ξέρω».
AP23012742992338

12. Ο Έλβις και η Πρισίλα συζήτησαν για γάμο, αλλά η πρότασή του ήταν αρκετά μη θεαματική. «Μια μέρα, μου έδειξε το δαχτυλίδι και απλά μου ζήτησε να τον παντρευτώ», είπε σε συνέντευξή της το 1972. «Παρόλο που ήμασταν απόλυτα ικανοποιημένοι έτσι όπως ήμασταν, εκείνη την εποχή δεν ήταν σωστό για τους ανθρώπους να ζουν μαζί».

13. Ο Έλβις δεν ήθελε η Πρισίλα να παίρνει αντισυλληπτικά χάπια και η ίδια δήλωσε ότι αρχικά ήθελε «να μείνει μόνη με τον Έλβις, χωρίς ευθύνες και υποχρεώσεις» για τον πρώτο χρόνο του γάμου τους. Ο Έλβις ζήτησε έναν «δοκιμαστικό χωρισμό» όταν ήταν επτά μηνών έγκυος, αλλά δεν το έθεσε ξανά αργότερα.

14. Η Λίζα-Μαρί γεννήθηκε εννέα μήνες μετά τον γάμο τους. Αργότερα δήλωσε για τη συμπεριφορά του μετά τον τοκετό της: «Ο άντρας στο δωμάτιο του νοσοκομείου μου εκείνη την ημέρα ήταν ο άντρας που αγάπησα και θα αγαπώ για πάντα. Δεν χρειαζόταν να προσπαθήσει να είναι δυνατός και αποφασιστικός ή σέξι- δεν φοβόταν να δείξει τη ζεστασιά ή την συμπόνια του. Δεν χρειαζόταν να υποδυθεί τον ρόλο του Έλβις Πρίσλεϊ, του σούπερ σταρ. Ήταν απλώς ένας άνθρωπος, ο σύζυγός μου».

15. Ο Έλβις είχε πολλές εξωσυζυγικές σχέσεις, παρά το γεγονός ότι κήρυττε τη σημασία της πίστης των γυναικών. Λίγο πριν χωρίσουν, η Πρισίλα άρχισε να ασχολείται με το καράτε - το οποίο φέρεται να είπε στα απομνημονεύματά της ότι της επέτρεψε μια νέα αίσθηση ανεξάρτητης αυτοπεποίθησης - και είχε σχέση με τον τότε παντρεμένο εκπαιδευτή της, Μάικ Στόουν. Σύμφωνα με τον Στόουν, ήταν με την Πρισίλα για τέσσερα χρόνια και η η ίδια ήταν εκείνη που αποκάλυψε την παράνομη σχέση τους. Ο Έλβις φέρεται να ήθελε να τον σκοτώσει.

Φωτογραφίες: The Associated Press
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης