Οι πέντε απροσδόκητες αποκαλύψεις στο ντοκιμαντέρ του Netflix για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ
beckham

Οι πέντε απροσδόκητες αποκαλύψεις στο ντοκιμαντέρ του Netflix για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ

Από τις συζητήσεις για την υποτιθέμενη σχέση του, μέχρι την κόκκινη κάρτα στον αγώνα με την Αργεντινή το 1998

Στις πρώτες στιγμές του τετραμερούς ντοκιμαντέρ του Netflix, «Beckham», ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Αγγλίας, εμφανίζεται να συλλέγει μέλι από την κυψέλη με τις μέλισσές του.

Η σκηνή δίνει τον τόνο για ένα οικείο ντοκιμαντέρ που βλέπει τον σκηνοθέτη Φίσερ Στίβενς (τον οποίο οι φαν μπορεί να αναγνωρίσουν από τον ρόλο του ως Χιούγκο από τη σειρά «Succession») να βάζει την κάμερα μέσα στο σπίτι του Μπέκαμ, παίρνοντας συνεντεύξεις από τους γονείς του και τη σύζυγό του, Βικτόρια, μέχρι τον πρώην προπονητή της Manchester United, Άλεξ Φέργκιουσον, και τον παίκτη Γκάρι Νέβιλ, ακόμα και από ένα πρώην δίδυμο παπαράτσι που προσπαθούσε να τραβήξει φωτογραφίες τα παιδιά των Μπέκαμ.

Ακολουθούν μερικές από τις βασικές αποκαλύψεις της σειράς:

1. Η Βικτόρια είπε στον Ντέιβιντ ότι ήταν έγκυος με τον Μπρούκλιν το βράδυ πριν από τον αγώνα με την Αργεντινή το 1998
Στη σειρά, η Βικτόρια αποκαλύπτει ότι αποκάλυψε την εγκυμοσύνη της στον Ντέιβιντ το βράδυ πριν από την περιβόητη στιγμή της κόκκινης κάρτας το 1998.

Το βράδυ πριν η ομάδα της Αγγλίας παίξει με την Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η Βικτόρια τηλεφώνησε στον Ντέιβιντ και του είπε ότι ήταν έγκυος στον μεγαλύτερο γιο τους, τον Μπρούκλιν.

Η πρώην τραγουδίστρια έκανε το τηλεφώνημα ενώ βρισκόταν στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, εξ' ου και η επιλογή του ονόματος του πρώτου τους παιδιού.
Μιλώντας στην κάμερα, περιέγραψε: «Το είπα στον Ντέιβιντ το βράδυ πριν από τον αγώνα. Ήταν τόσο, τόσο χαρούμενος, ήμασταν και οι δύο και δεν υπήρξε ποτέ καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι έπρεπε να του το πω. Θέλω να πω, ήταν αυτό που θέλαμε και δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένος».

Ο σκηνοθέτης τη ρώτησε: «Και του το λέτε ακριβώς πριν από το μεγαλύτερο παιχνίδι της ζωής του - πιστεύατε ότι θα τον βοηθούσε;».

Στο οποίο η Βικτόρια απάντησε: «Δεν ξέρω πραγματικά».

Κατά τη διάρκεια του αγώνα την επόμενη μέρα, ο Ντέιβιντ δέχθηκε κόκκινη κάρτα επειδή κλώτσησε τον παίκτη της Αργεντινής, Ντιέγκο Σιμεόνε. Η Αγγλία έχασε στα πέναλντι και αποκλείστηκε από το Παγκοσμίο Κυπέλλο.

2. Ο Ντέιβιντ υπέφερε από κατάθλιψη μετά την ήττα
Η Βικτόρια λέει στο ντοκιμαντέρ ότι ο Ντέιβιντ, μόλις 23 ετών τότε, έπαθε κλινική κατάθλιψη από το μίσος που δέχτηκε μετά την αποβολή του στον αγώνα με την Αργεντινή το 1998.

Συγκεκριμένα, το πρώην μέλος των «Spice Girls» σχολίασε: «Εννοώ, το απόλυτο μίσος, ο δημόσιος εκφοβισμός, [ήταν] σε άλλο επίπεδο. Είχε κατάθλιψη, απόλυτη κλινική κατάθλιψη. Ακόμα θέλω να σκοτώσω αυτούς τους ανθρώπους».

Ο Ντέιβιντ πρόσθεσε: «Αυτό που πέρασα ήταν τόσο ακραίο. Όλη η χώρα με μισούσε. Με μισούσε. Μου άλλαξε τη ζωή. Ένιωσα πολύ ευάλωτος και μόνος. Όπου κι αν πήγαινα με κακοποιούσαν κάθε μέρα. Οι άνθρωποι σε κοιτάζουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο, σε φτύνουν, σε βρίζουν, έρχονται κατάμουτρα και λένε μερικά από τα πράγματα που είπαν. Αυτό ήταν δύσκολο».

Τα ταμπλόιντ οργίστηκαν με τον νεαρό ποδοσφαιριστή, αποκαλώντας τον «ηλίθιο». Για μήνες μετά τον αγώνα, ο Ντέιβιντ αποδοκιμάστηκε στα γήπεδα της χώρας και φτύθηκε στο δρόμο. Το χειρότερο σημείο στο οποίο έφτασε ο προπηλακισμός, ήταν ότι ένα ομοίωμά του ποδοσφαιριστή κρεμάστηκε έξω από μια παμπ στο νότιο Λονδίνο.

3. Ο πρώην προπονητής της Αγγλίας Γκλεν Χοντλ δεν συγχωρήθηκε
Τόσο η Βικτόρια όσο και η μητέρα του Ντέιβιντ, Σάντρα, υποστηρίζουν ότι ο πρώην προπονητής της Αγγλίας, ο Γκλεν Χοντλ, είχε τροφοδοτήσει την εθνική οργή προς τον Ντέιβιντ μετά τον αγώνα με την Αργεντινή. Ο Χοντλ κατηγόρησε δημοσίως τον Μπέκαμ για την ήττα.
Στο ντοκιμαντέρ, η Βικτόρια ανέφερε: «Ο Γκλεν Χοντλ δεν βγήκε και δεν προσπάθησε να προστατεύσει τον Ντέιβιντ. Και πόσο χρονών ήταν ο Ντέιβιντ, 23; Είσαι παιδί στα 23 σου. Και ο Γκλεν Χοντλ ήταν άντρας. Βασικά, δεν θα τον έλεγα καν άντρα... ήταν ένας ηλικιωμένος».

Ενώ, η Σάντρα με τη σειρά της σχολίασε: «Ο Χοντλ είναι στη λίστα με τους ανθρώπους που με αναστατώνουν. Σκέφτηκα, "Τι έχεις κάνει;". Έκανε ότι έφταιγε ο Ντέιβιντ. Και είχαμε συνηθίσει έναν προπονητή... ο Άλεξ Φέργκιουσον δεν μιλούσε ποτέ για την ομάδα του».

4. Τα θέματα του Ντέιβιντ με τον πατέρα του
Η ανατροφή του Μπέκαμ έχει από καιρό τοποθετηθεί ως το όνειρο της εργατικής τάξης: ένα ταπεινό παιδί που μεγάλωσε από μια μητέρα κομμώτρια και έναν πατέρα που έφτιαχνε κουζίνες. Όμως το ντοκιμαντέρ αφαιρεί όποιον μανδύα ωραιοποίησης, αναγκάζοντας τον θεατή να προβληματιστεί για τη σχέση μεταξύ της εμμονής ενός πατέρα και της επιτυχίας του γιου του.

«Όλα είχαν να κάνουν με τον έλεγχο», παραδέχεται ο Ντέιβιντ, ο οποίος διηγείται ότι τον τάιζαν με ωμά αυγά όταν ήταν λιπόσαρκος έφηβος για να «δυναμώσει».

Ο σκηνοθέτης προσπαθεί επίσης (και αποτυγχάνει) να ενθαρρύνει τον Τεντ, τον πατέρα του Ντέιβιντ, να επανεξετάσει κατά πόσο η έντονη προσήλωσή του μπορεί να ήταν υπερβολική για κάποιον τόσο νέο.

«Ήμουν σκληρός, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν το σωστό», δηλώνει τελικά ο Τεντ.

5. Ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια μιλούν για τις φήμες ότι είχε παράνομη σχέση
Σε άλλο σημείο του ντοκιμαντέρ, το ζευγάρι συζητά για τις αναφορές σχετικά με την υποτιθέμενη σχέση του Ντέιβιντ με τη Ρεμπέκα Λος, την πρώην προσωπική του βοηθό.
Η Λος έγινε η βοηθός του ποδοσφαιριστή όταν πήρε μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης τον Ιούλιο του 2003. Απολύθηκε λίγους μήνες αργότερα και στη συνέχεια έδωσε συνέντευξη στο «News of the World» τον Απρίλιο του 2004, ισχυριζόμενη ότι εκείνη και ο Μπέκαμ είχαν τετράμηνη σχέση, ενώ εκείνος ήταν παντρεμένος με τη Βικτόρια.
Οι ισχυρισμοί δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ και απορρίφθηκαν από τον Ντέιβιντ τότε ως «γελοιότητες».

Στη νέα σειρά, ο σηκνοθέτης ρωτά τον Ντέιβιντ: «Πολλαπλές σκανδαλοθηρικές ιστορίες ξέσπασαν. Και πώς το αντιμετωπίσατε αυτό;».

Στην απάντησή του, ο Ντέιβιντ δεν αναφέρεται άμεσα στους ισχυρισμούς, αλλά λέει: «Εεε... υπήρξαν κάποιες φρικτές ιστορίες που ήταν δύσκολο, εεε, να αντιμετωπιστούν. Ήταν η πρώτη φορά που εγώ και η Βικτόρια δεχόμασταν τέτοιου είδους πίεση στο γάμο μας».

Ανοίγεται επίσης για το πώς η μετακόμιση στην Ισπανία με τη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν «δύσκολη», εξηγώντας: «Πουλιέμαι εν μία νυκτί, την επόμενη στιγμή βρίσκομαι σε μια πόλη, δεν μιλάω τη γλώσσα, και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν είχα την οικογένειά μου».

Ο ποδοσφαιριστής συνεχίζει λέγοντας ότι ο ίδιος και η Βικτόρια ένιωθαν ότι μέσα σε όλα τα δημοσιεύματα για τη σχέση τους, «όχι μόνο χάναμε ο ένας τον άλλον αλλά και πνιγόμασταν».

Όταν ο σκηνοθέτης ρωτάει πώς επέζησαν εκείνη την περίοδο, ο Ντέιβιντ -που φαίνεται να είναι έτοιμος να κλάψει - απαντά: «Δεν ξέρω. Δεν ξέρω πώς τα καταφέραμε, για να είμαι ειλικρινής».
«Η Βικτώρια είναι τα πάντα για μένα. Το να την βλέπω να πληγώνεται ήταν απίστευτα δύσκολο. Αλλά είμαστε μαχητές. Και εκείνη τη στιγμή έπρεπε να αγωνιστούμε ο ένας για τον άλλον, έπρεπε να αγωνιστούμε για την οικογένειά μας. Και αυτό που είχαμε άξιζε να παλέψουμε γι' αυτό. Αλλά τελικά, είναι η προσωπική μας ζωή».

Και πρόσθεσε: «Υπήρχαν κάποιες μέρες που ξυπνούσα και σκεφτόμουν: "Πώς θα πάω στη δουλειά, πώς θα μπω στο γήπεδο προπόνησης, πώς θα δείχνω σαν να μην συμβαίνει τίποτα;". Ένιωθα σωματικά άρρωστος κάθε μέρα όταν άνοιγα τα μάτια μου, "Πώς θα το κάνω αυτό;"».

Η Βικτόρια, εντωμεταξύ, όταν ρωτήθηκε αν ήταν «η πιο δύσκολη περίοδος» στον γάμο της, λέει: «Εκατό τοις εκατό. Ήταν η πιο δύσκολη περίοδος για εμάς, επειδή αισθανόμασταν ότι ο κόσμος ήταν εναντίον μας».

«Και εδώ είναι το θέμα, ήμασταν ο ένας εναντίον του άλλου, αν θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Μέχρι τη Μαδρίτη, μερικές φορές αισθανόμασταν ότι ήμασταν εμείς εναντίον όλων των άλλων, αλλά ήμασταν μαζί, ήμασταν συνδεδεμένοι, είχαμε ο ένας τον άλλον. Αλλά όταν ήμασταν στην Ισπανία, δεν αισθανόμασταν ότι είχαμε ο ένας τον άλλον. Και αυτό είναι λυπηρό».

«Δεν μπορώ καν να σας περιγράψω πόσο δύσκολο ήταν. Και πόσο με επηρέασε» δήλωσε στο τέλος.

Φωτογραφίες: Shutterstock, Instagram


Ειδήσεις σήμερα:

Ποιοι θα δουν αυξήσεις έως τα τέλη του έτους - Τι πρέπει να ξέρουν δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι


Δείτε βίντεο: Ομοβροντία ρουκετών από τη Γάζα στο Ισραήλ, μία νεκρή - Εικόνες καταστροφής σε Τελ Αβίβ και
Ιερουσαλήμ


Οι διάλογοι που «έκαψαν» το κύκλωμα ελληνοποιήσεων με τους αστυνομικούς - Η σύνδεση με τους «Vor V Zakone»


Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης