Ευδοκία Ρουμελιώτη για Κατερίνα Χέλμη: «Όταν έχασα τη δική μου μάνα, με έχωσε βαθιά μέσα την αγκαλιά της»
Ο καλλιτεχνικός κόσμος θρηνεί τον χαμό της 83χρονης ηθοποιού
Η ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη πέθανε σε ηλικία 83 ετών, βυθίζοντας σε θλίψη τα οικεία της πρόσωπα. Ανάμεσα σε αυτά και η ηθοποιός Ευδοκία Ρουμελιώτη, που ανέβασε μία φωτογραφία της με την Κατερίνα Χέλμη και τη Μαρία Καβογιάννη από παλαιότερη συνάντηση, γράφοντας στη λεζάντα:
«Έφυγε σαν αγγελος …Η Κατερίνα μου… η φίλη μου… Η γυναίκα που όταν έχασα την δικη μου μάνα με έχωσε βαθιά μέσα την αγκαλιά της …Η γυναίκα που δεν ήξερες πόσο χρόνων είναι γιατί η ηλικία της ήταν μόνο ένας αριθμός. Η γυναίκα που μου έμαθε τόσα πολλά και για τη δουλεια αλλά πάνω από όλα για τη ζωή ….Το ευχαριστώ είναι τόσο φτωχό μπροστά σε ολα αυτά που νιώθω και αισθάνομαι και χρωστάω σε αυτή την γυναικα. Πέτα ψηλά Κατερίνα μου όπως μόνο εσύ ξέρεις .Θα είσαι μέσα μου για πάντα».
Η Κατερίνα Χέλμη υποδύθηκε, μεταξύ άλλων, την αντίζηλο της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία «Η αγάπη μας» και έμεινε στην ιστορία για την ατάκα «Τσακίσου».
Την είδηση έκανε γνωστή η σκηνοθέτις Πέτρα Τερζή.
RIP Κατερίνα Χέλμη, σε ευχαριστώ για τη φιλία σου και τα διδάγματα σου. Είχες Αξιοπρέπεια, ήθος, ευθύτητα, βαθια σκέψη,...
Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο πραγματοποιήθηκε το 1957 στην ταινία Μπαρμπαγιάννης ο κανατάς αλλά η μεγαλύτερή της επιτυχία είναι Τα κόκκινα φανάρια, όπου είπε την ατάκα «Μην φύγεις, Ντόρη, θα φαρμακωθώ».
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της πήρε μέρος σε περισσότερες από 25 ταινίες και σε 4 τηλεοπτικές σειρές. Ασχολήθηκε επίσης με την συγγραφή αρκετών βιβλίων.
Σύζυγός της ήταν ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος. Σε αντίθεση με τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Σβολόπουλο, ο οποίος ήταν στενός φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή και διευθυντής του Ιδρύματος Καραμανλή, η Κατερίνα Χέλμη δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ, ως μέλος της Επιτροπής Συνδικαλιστικού Επιστημόνων-Καλλιτεχνών. Στις δημοτικές εκλογές του 1994, εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με την παράταξη του Θεόδωρου Πάγκαλου.
Η διεθνής διάκριση iF Design Award 2024 για το ελαστικό ECSTA PS71 EV, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για λύσεις υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίας συμπεριφοράς στον δρόμο.
Banana breads, σκανδιναβικά σέμλα με σαντιγί, cinnamon rolls, κρουασάν gianduja, brownies με αλμυρή καραμέλα και πολλές ακόμη high-quality επιλογές από τα premium bakeries της πόλης
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.