Μπερτ Μπάκαρα: «Playboy του δυτικού κόσμου» με τέσσερις γάμους και αμέτρητες ερωμένες

Μπερτ Μπάκαρα: «Playboy του δυτικού κόσμου» με τέσσερις γάμους και αμέτρητες ερωμένες

Στην αυτοβιογραφία του, ο Οσκαρικός συνθέτης, που πέθανε στα 94 του χρόνια, είχε μιλήσει για τις ουκ ολίγες ερωτικές του περιπέτειες

burt
Ο θρυλικός Μπερτ Μπάκαρα, ο Αμερικανός συνθέτης που δημιούργησε εκατοντάδες δημοφιλή ποπ τραγούδια από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 έως τη δεκαετία του 1980, σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίες, απεβίωσε χθες σε ηλικία 94 ετών από φυσικά αίτια, στην οικία του, που βρίσκεται στην καρδιά του Λος Άντζελες

Βραβεύτηκε με έξι μουσικά Γκράμι και τρία Όσκαρ ενώ τα τραγούδια του έχουν γίνει διασκευές από πάνω από 1.000 διαφορετικούς καλλιτέχνες. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες ποπ μουσικής του 20ού αιώνα.

Πολλές από αυτές τις επιτυχίες του τις έκανε σε συνεργασία με τον στιχουργό Χαλ Ντέιβιντ. Εποχή έχουν αφήσει τα τραγούδια «What the World Needs Now», «A House is not a Home», «Alfie», «Walk on By», «Close to You», «What’s New Pussycat», «Always Something There to Remind Me», «The Look of Love».

Ο Μπερτ Μπάκαρα ήταν συνθέτης, ενορχηστρωτής, μαέστρος, παραγωγός δίσκων και περιστασιακά τραγουδιστής, κυρίως όμως μεγάλος εραστής, όπως επισημαίνει ο βρετανικός Τύπος.

Αλλά και ο ίδιος, στην αυτοβιογραφία του, υπό τον τίτλο: «Anyone Who Had a Heart», που κυκλοφόρησε το 2013, δεν δίστασε να αποκαλύψει τις ουκ ολίγες ερωτικές ατασθαλίες του στη διάρκεια του έγγαμου βίου του.

Ο Μπάκαρα παραδέχτηκε ότι είχε απατήσει τη δεύτερη σύζυγό του, τη γοητευτική ηθοποιό Άντζι Ντίκινσον, δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες από τον γάμο τους και συνέχισε να έχει εξωσυζυγικές σχέσεις με χορεύτριες και τραγουδίστριες.

Κλείσιμο
Burt Bacharach plays some of his best-loved songs


Η καριέρα του Μπάκαρα απογειώθηκε όταν ο τραγουδιστής Τζέρι Μπάτλερ ζήτησε να ηχογραφήσει το «Make it Easy on Yourself» και ήθελε να διευθύνει τις ηχογραφήσεις. Ήταν η πρώτη φορά που ο Μπάκαρα διαχειρίστηκε ολόκληρη τη διαδικασία ηχογράφησης για δικό του τραγούδι.

Το 1970 οι Μπάκαρα και Ντέιβιντ κέρδισαν το Όσκαρ Τραγουδιού για το τραγούδι των «Δύο Ληστών» (Butch Cassidy and the Sundance Kid), «Raindrops Keep Fallin’ on My Head», το οποίο ντύνει την κλασική σκηνή του Πολ Νιούμαν και των ανέμελων ακροβατικών του με το ποδήλατο.

Ο Μπάκαρα ράγισε τόσες γυναικείες καρδιές όσες έγραψε στα αξέχαστα τραγούδια του, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Tη δεκαετία του '50, σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης του Εδιμβούργου, πλήθος είχε συγκεντρωθεί έξω από το καμαρίνι της μεγάλης σταρ της κινηματογράφου, της αξέχαστης Γερμανίδας ηθοποιού και τραγουδίστριας, Μάρλεν Ντίτριχ.

«Αχ», τους είπε με την γερμανική προφορά της. «Δεν θέλετε το δικό μου αυτόγραφο... αλλά του κυρίου Μπάκαρα!» Όταν την ρώτησαν ποιον εννοούσε, τους είπε: «Θα τον μάθετε κάποια ημέρα».

Και δεν είχε άδικο. Ο Μπερτ Μπακαρά ήταν μόλις 20 ετών όταν προσελήφθη για να κάνει τη διασκευή των τραγουδιών της Ντίτριχ ως μουσικός διευθυντής της.

Ακόμη και η Ντίτριχ, που είχε σχεδόν τη διπλάσια ηλικία του, τον είχε περιγράψει ως τον «έβδομο παράδεισο... λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ως άντρας, ενσάρκωνε όλα όσα θα μπορούσε να θέλει μία γυναίκα... πόσοι τέτοιοι άντρες υπάρχουν; Για μένα ήταν ο μόνος », είχε δηλώσει.

Αν και ο Μπάκαρα επέμενε ότι η σχέση τους ήταν πλατωνική, αποκάλυψε ότι τον ζήλευε τόσο πολύ όταν επρόκειτο να παντρευτεί την Ντίκινσον το 1965, που κόλλησε καρφίτσες σε ομοιώματα κούκλας για να κάνει βουντού στην αγαπημένη του.

Life and legacy of composer Burt Bacharach


Η Μάρλεν Ντίτριχ δεν ήταν η μόνη που τον ερωτεύτηκε παράφορα πολύ. Η πρώτη του σύζυγος, τον παντρεύτηκε το 1958 παρά την προειδοποίηση της μητέρας της ότι «αυτός ο άνδρας δεν είναι για γάμο».

Tέσσερις γάμοι και αμέτρητες ερωμένες

Ο Μπάκαρα παντρεύτηκε συνολικά τέσσερις φορές.

Ο πρώτος γάμος του ήταν με την Πόλα Στιούαρτ και ο δεύτερος με την ηθοποιό Άντζι Ντίκινσον, με την οποία απέκτησε μια κόρη, τη Νίκι Μπάκαρα, που αυτοκτόνησε το 2007, σε ηλικία 40 ετών.

Paula Stewart--Rare 1992 TV Interview, Lucille Ball, Burt Bacharach


Hollywood Palace 7-13 Burt Bacharach & Angie Dickinson (co-hosts), Dusty Springfield, Sam & Dave


Ο τρίτος γάμος του ήταν με τη στιχουργό Κάρολ Μπάγιερ Σάγκερ και διήρκεσε εννέα χρόνια. Μπάκαρα και Σάγκερ συνεργάστηκαν σε μια σειρά μουσικών κομματιών και υιοθέτησαν έναν γιο.

Christopher Cross Arthur's Theme with Burt Bacharach and Carole Bayer Sager Live


Το 1993, παντρεύτηκε την τέταρτη σύζυγό του, Τζέιν Χάνσεν, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά. Παρέμειναν παντρεμένοι μέχρι τον θάνατό του.

Ο βασιλιάς της μουσικής αποπλάνησης δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια για να έχει όποια γυναίκα ήθελε στα... πόδια του.

Πάντα ντυμένος κομψά, το ενδυματολογικό του σήμα κατατεθέν ήταν το ζιβάγκο από κασμίρ, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το βρετανικό δημοσίευμα.

Ο γαλανομάτης συνθέτης είχε αδίστακτη γοητεία, όπως εξάλλου είχε δηλώσει ο διάσημος στιχουργός Σάμι Καν.

Η προσωπικότητά του τραβούσε σαν «μαγνήτης» το αντίθετο φύλο. Για τους φίλους του, ήταν ο «playboy του δυτικού κόσμου».

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, σημείωσε 73 επιτυχίες στα Top 40 στις ΗΠΑ και 52 στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνεργαζόμενος με διάσημους καλλιτέχνες όπως οι Ντιόν Γουόργουικ, Φρανκ Σινάτρα, «Beatles», Μπάρμπαρα Στρέιζαντ και Αρίθα Φράνκλιν.

Ορισμένα από τα διασημότερα τραγούδια του ήταν τα «I Say a Little Prayer», «I'll Never Fall in Love Again» και «This Guy's in Love with You» καθώς και το «Walk on By», το οποίο ηχογραφήθηκε από τη μούσα του, Ντιόν Γουόργουικ.

Ο Μπερτ Μπάκαρα γεννήθηκε στο Κάνσας Σίτι του Μιζούρι το 1928 . Μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και στη διάρκεια της εφηβείας του έμπαινε κρυφά σε τζαζ κλαμπ για να ακούσει καλλιτέχνες.

Έλαβε την κλασσική εκπαίδευση σε σχολεία στο Μόντρεαλ, τη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια και στον αμερικανικό στρατό, έγινε συνοδός πιάνου σε μουσικούς, συμπεριλαμβανομένων και της πρώτης του συζύγου, Πόλα Στιούαρτ.

Ειδήσεις σήμερα:

«Τις έβγαζα από τη δύσκολη θέση» - Τι έλεγε ο 33χρονος που σκότωνε γάτες

Συνελήφθη ο Γιώργος Μπατατούδης για ακάλυπτες επιταγές και φορολογικές παραβάσεις

Σεισμός στην Τουρκία: Ασύλληπτες εικόνες από το ρήγμα - Κόπηκε η γη στα δύο (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης