Έντι Ρέντμεϊν: Από ιδιοφυής επιστήμονας στη «Θεωρία των Πάντων», serial killer στο «Good Nurse»

Έντι Ρέντμεϊν: Από ιδιοφυής επιστήμονας στη «Θεωρία των Πάντων», serial killer στο «Good Nurse»

Οσκαροβραβευμένος, γέννημα θρέμμα Βρετανός με καλή ανατροφή και αριστοκρατικές ρίζες, απογειώνει με την ερμηνεία του όποιον ρόλο κι αν πέσει στα χέρια του 

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
virtouozos
Ο Εντι Ρέντμεϊν δεν θέλει να τυποποιείται σε ρόλους. Μπορεί να παίξει εξίσου καλά έναν ιδιοφυή επιστήμονα («Η θεωρία των πάντων», 2014), έναν transgender καλλιτέχνη («Το κορίτσι από τη Δανία», 2015), έναν ακτιβιστή μάγο («Φανταστικά ζώα και πού βρίσκονται», 2016, μαζί με όλα τα σίκουελ) ή έναν κατά συρροή δολοφόνο, όπως στην τελευταία ταινία του «The Good Nurse» που προβάλλεται τώρα στο Netflix.

Γέννημα θρέμμα Λονδρέζος, με παππού ευγενή και γονείς που ασχολούνται με τα τραπεζιτικά, δεν βρήκε πρόχειρο στην οικογένεια κανένα καλλιτεχνικό μικρόβιο για να το κληρονομήσει, αλλά ευτυχώς είχε τη θερμή υποστήριξη των ανοιχτόμυαλων συγγενών του να κυνηγήσει το παιδικό του όνειρο να γίνει ηθοποιός.
redmayne
Ο Ρέντμεϊν, βέβαια, δεν φανταζόταν ποτέ τον εαυτό του ως κινηματογραφικό σταρ. Ο δικός του αγαπημένος τόπος ήταν το θέατρο, εκεί από όπου ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι του στο σύμπαν της υποκριτικής, ως μικρό παιδί ακόμα, στην παράσταση «Ολιβερ» στο West End Theatre. Ο πρώτος του επαγγελματικός θεατρικός ρόλος, πάντως, ήταν το 2002, στα 20 του, στο σαιξπηρικό «Ονειρο Θερινής Νυχτός», όπου υποδυόταν τη Βαϊόλα. Ναι, από την αρχή δεν είχε κολλήματα με το είδος ή το φύλο των χαρακτήρων που υποδυόταν. Αρκεί να του άρεσαν.
Κλείσιμο
Στον κινηματογράφο έκανε ποδαρικό το 2006, με τις ταινίες «Like Minds» και «Καθοδηγητής», σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του ανερχόμενου πιτσιρικά και προέβλεψε ότι θα είχε λαμπρό μέλλον. Μάγος ήταν; Στα επόμενα χρόνια, ο Ρέντμεϊν βάλθηκε να τον δικαιώσει, παίζοντας στη μια καλή ταινία μετά την άλλη και χτίζοντας σταθερά την καριέρα και τη φήμη του. Στη συλλογή του με βραβεία έχει ήδη ένα Οσκαρ και ένα Bafta για την υποδειγματική ερμηνεία του ως Στίβεν Χόκινγκ στην προαναφερόμενη «Θεωρία των πάντων» και κάνα δυο ντουζίνες ακόμα διακρίσεις σε διάφορα φεστιβάλ.
theoria-ton-panton
Ο Έντι Ρέντμεϊν βραβεύτηκε με Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Η Θεωρία των Πάντων»

Οταν δεν πηγαινοέρχεται στα κινηματογραφικά πλατό αλλάζοντας μαεστρικά χαρακτήρες, ασχολείται με τα δύο παιδιά του, την εξάχρονη Αϊρις και τον τετράχρονο Λουκ, που απέκτησε με τη σύζυγό του Χάνα. Αν είναι ευτυχισμένος; Ετσι δηλώνει. Απλά ακόμα αναρωτιέται πώς θα δώσει στα παιδιά του να καταλάβουν ότι ο μανιακός serial killer που είδαν στο τρέιλερ του «Good Nurse» είναι απλά ένας ρόλος, από αυτούς που τους εξασφαλίζουν το οικογενειακό παντεσπάνι. Εκείνα θα προτιμούσαν να τον βλέπουν για πάντα ως τον μάγο των «Φανταστικών ζώων». Ή τουλάχιστον έτσι του είπαν. Μικρά είναι, θα μάθουν.
good-nurse-43432
Στην επιτυχημένη ταινία «The Good Nurse», o ηθοποιός υποδύεται τον κατά συρροή δολοφόνο, Τσαρλς Κάλεν


ΦΩΤΟ: MIKE MARSLAND / WIREIMAGE FOR OMEGA / GETTY IMAGES / IDEAL IMAGE /  SHUTTERSTOCK
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης