R. Kelly: Καταδικάστηκε ο ράπερ για παιδική πορνογραφία

R. Kelly: Καταδικάστηκε ο ράπερ για παιδική πορνογραφία

Ενώ αθωώθηκε για άλλες 7 κατηγορίες

R_kelly_2
Καταδικάστηκε ο ράπερ R. Kelly, του οποίου το πλήρες όνομα είναι Ρόμπερτ Σιλβέστερ Κέλι, για παιδική πορνογραφία χθες, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, ενώ αθωώθηκε για άλλες επτά κατηγορίες.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του «TMZ», ο ράπερ κρίθηκε ένοχος από τους ενόρκους, για 6 από τις 13 κατηγορίες που τον βαραίνουν στην ομοσπονδιακή υπόθεση της πολιτείας του Ιλινόις. 

Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος καταδικάστηκε για παιδική πορνογραφία και για τρεις κατηγορίες που αφορούσαν σε παραπλάνηση ανηλίκων, ενώ κρίθηκε αθώος για κατηγορίες παρεμπόδισης δικαιοσύνης, με αφορμή την υπόθεση του 2008, όπου θεωρήθηκε ότι «σκηνοθέτησε» τη δίκη δωροδοκώντας τους ενόρκους. 

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ανακοινώθηκε ύστερα από συνολικά 11 ώρες διαβουλεύσεων του σώματος των ενόρκων στη διάρκεια των τελευταίων δύο ημερών. Ο R. Kelly αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 10 ετών.

Ο νομικός αναλυτής του ABC7, Γκιλ Σόφερ, ο οποίος είναι πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας στο Σικάγο, είπε ότι είναι σχεδόν απίθανο ο Kelly να δει ποτέ το φως της ημέρας. Αντιμετωπίζει έως και 90 χρόνια φυλάκιση μόνο για τις κατηγορίες του Σικάγο και είναι ένας άνδρας 55 ετών, οπότε πιθανότατα θα πεθάνει στη φυλακή.

Κλείσιμο
Ο Κέλι είναι ένας από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες που καταδικάστηκαν για αδικήματα σεξουαλικής φύσεως στη διάρκεια των αποκαλύψεων του κινήματος #MeToo ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.

Η δίκη ξεκίνησε τον περασμένο μήνα και οι εισαγγελείς τον κατηγορούσαν για βιντεοσκόπηση σεξουαλικών επαφών με ανηλίκους, ενώ περιελάμβανε σημαντικές μαρτυρίες, με την 37χρονη σήμερα βαφτιστήρα του, να ισχυρίζεται ότι ο τραγουδιστής έκανε σεξ μαζί της εκατοντάδες φορές πριν ενηλικιωθεί και η πρώτη τους σεξουαλική επαφή πραγματοποιήθηκε, όταν εκείνη ήταν 14 ετών. 

Η 37χρονη Τζέιν κατήγγειλε πως ο R. Kelly την ανάγκαζε σε ερωτικές περιπτύξεις μαζί του, ενώ δήλωσε επίσης, πως είχε στην κατοχή του ένα ερωτικό βίντεο με την ίδια.

Προκειμένου μάλιστα, να μην διακινδυνεύσει το όνομά του σε περίπτωση που χανόταν η κασέτα, o R.Kelly της είχε δώσει χρήματα και το είχε καταγράψει, για να μπορεί αργότερα να ισχυριστεί ότι ήταν ιερόδουλη που γνώρισε τυχαία.

«Σε περίπτωση που κάποιος έβλεπε την κασέτα ή αν κυκλοφορούσε για τον οποιοδήποτε λόγο, θα έλεγε ότι είμαι πόρνη» δήλωσε ενώπιον του Δικαστηρίου. Μάλιστα, τόνισε πως κάθε ερωτική σχέση μεταξύ τους τελείωσε, μόλις εκείνη έκλεισε τα 18.

Όπως ανέφερε στην κατάθεσή της, ο 30χρονος τότε τραγουδιστής την άγγιξε για πρώτη φορά σε ένα στούντιο ηχογράφησης στο Σικάγο, ενώ στη συνέχεια την καλούσε συχνά στο σπίτι του στο North Side. Μάλιστα, κάποιες φορές, στις συναντήσεις τους υπήρχαν κι άλλες έφηβες κοπέλες, τις οποίες στρατολογούσε η ίδια, κατόπιν αιτήματός του.

Η δικηγόρος του R. Kelly, Τζέννιφερ Μπονζάν, ανέφερε στους ενόρκους ότι ο τραγουδιστής της R&B έχει κάνει λάθη, αλλά επέμεινε ότι είναι αθώος, για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο, ο R. Kelly καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 ετών αφότου ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης τον έκρινε ένοχο για εκβιασμούς, σεξουαλική εκμετάλλευση και εξώθηση στην πορνεία. Αυτή η δίκη ενίσχυσε τις κατηγορίες που βαρύνουν τον τραγουδιστή της βραβευμένης με Grammy επιτυχίας «I Believe I Can Fly» εδώ και δύο δεκαετίες.


Ειδήσεις σήμερα:

«Νταής» Κρητικός ξυλοκόπησε σύζυγο, τρία ανήλικα παιδιά και 2 γείτονες

Ο Snik δέχθηκε επίθεση σε εστιατόριο στην Θεσσαλονίκη - Δείτε βίντεο

Οι παραξενιές του βασιλιά Καρόλου: Από τα σιδερωμένα κορδόνια μέχρι το ειδικό χαρτί τουαλέτας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης