Άσλεϊ Τζαντ για την αυτοκτονία της μητέρας της: «Ήθελε να ξεφύγει από τον εαυτό της»

Άσλεϊ Τζαντ για την αυτοκτονία της μητέρας της: «Ήθελε να ξεφύγει από τον εαυτό της»

«Σήμερα συνειδητοποιώ πόσο δύσκολο ήταν για εκείνη και πως έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε», ανέφερε η ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή της

Ashley_Judd-NAOMI__1_
Για την αυτοκτονία της μητέρας της, Ναόμι, και τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε, μίλησε για πρώτη φορά δημόσια, η Άσλεϊ Τζαντ.

Μιλώντας στο podcast του Ντέιβιντ Κέσλερ, η ηθοποιός αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια δίπλα στη Ναόμι Τζαντ και εξήγησε πως μόνο μετά τον θάνατό της, κατάλαβε για πρώτη φορά πόσο σκληρή ήταν η μάχη που έδινε η μητέρα της.
Υπενθυμίζεται πως η διάσημη τραγουδίστρια έβαλε τέλος στη ζωή της τον Μάιο με ένα πυροβόλο όπλο, αφού πάλεψε για χρόνια με βαριά ψυχολογικά προβλήματα, όπως η κατάθλιψη.

Η Τζαντ μάλιστα, είχε αποκαλύψει εκείνο το διάστημα  στο «Good Morning America», τον τρόπο με τον οποίο αυτοκτόνησε η μητέρα της, τονίζοντας πως η οικογένειά της προσπαθούσε να έχει τον έλεγχο των πληροφοριών που διέρρεαν για τη Ναόμι Τζαντ στον Τύπο, πριν να δημοσιοποιηθεί η αυτοψία της.

shutterstock_1009737820
Η Ναόμι Τζαντ αυτοκτόνησε στις 30 Απριλίου του 2022

«Χρησιμοποίησε ένα όπλο… ένα πυροβόλο όπλο. Αυτή λοιπόν είναι μία πληροφορία που νιώθουμε πολύ άβολα να τη μοιραζόμαστε» είπε η Άσλεϊ Τζαντ και συνέχισε: «Όταν μιλάτε για ψυχική ασθένεια, είναι σημαντικό να διαχωρίζεται το αγαπημένο πρόσωπο από την ίδια την ασθένεια. Η μητέρα μου ήξερε ότι την έβλεπαν και την άκουγαν όσο βρισκόταν σε ταραχή και την πήγαν σπίτι».

Η τραγουδίστρια του «Love Can Build a Bridge» αυτοκτόνησε μια μέρα πριν οι βραβευμένοι με Grammy The Judds υποτίθεται θα εισάγονταν στο Country Music Hall of Fame. «Η μητέρα μας δεν μπορούσε να αντέξει μέχρι να μπει στο Hall of Fame από τους συνομηλίκους της», είπε η κόρη της Τζαντ. «Αυτό είναι το επίπεδο της καταστροφής σχετικά με το τι συνέβαινε μέσα της», είχε πει τότε η Τζαντ.

Κατά τη διάρκεια της νέας της συνέντευξης στο post και με τρεμάμενη φωνή, η ηθοποιός αποκάλυψε πως το μόνο πράγμα που την «ανακούφισε» όταν έμαθε για τον θάνατο της μητέρας της, ήταν ότι «κατάφερε επιτέλους να αφήσει πίσω της την ενοχή και την ντροπή που κουβαλούσε μέσα της όλα αυτά τα χρόνια, λόγω της ασθένειάς της».

Κλείσιμο

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, η αυτοκτονία της μητέρας της, την έκανε να απενοχοποιήσει στο μυαλό της τα προβλήματα ψυχικής υγείας. «Κοιτάζω πίσω στα παιδικά μου χρόνια και συνειδητοποιώ πως μεγάλωσα δίπλα σε μια μητέρα που έπασχε από μια ασθένεια χρόνια και χωρίς θεραπεία», δήλωσε αρχικά.

«Υπάρχουν διάφορες εκφράσεις, αλληλεπιδράσεις και δείγματα που με έκαναν να καταλάβω ότι πονούσε πραγματικά. Σήμερα συνειδητοποιώ πόσο δύσκολο ήταν για εκείνη και πως έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Αν μπορούσε να είχε κάνει κάτι διαφορετικά, θα το είχε κάνει», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

judd-1
Η Ναόμι Τζαντ με τις κόρες της Άσλεϊ και Γουαϊνόνα

Συνεχίζοντας τη συζήτηση με τον ειδικό ψυχικής υγείας, εξήγησε πως κατάλαβε ότι η αιτία του θανάτου της μητέρας της δεν ήταν το γεγονός ότι δεν μπορούσε να ελέγξει την ασθένειά της, αλλά το ότι ντρεπόταν για τον εαυτό της.

«Η πιο διακαής επιθυμία μου ήταν να αφήσει πίσω της κάθε ενοχή και ντροπή που κουβαλούσε, σχετικά με την ανατροφή της αδερφής μου κι εμένα. Από την πλευρά μου την έχω συγχωρέσει εδώ και πολύ καιρό», παραδέχτηκε η ηθοποιός.

Τέλος, αναφέρθηκε στα αρνητικά σχόλια που έχει ακούσει για την ψυχική υγεία και τον θάνατο της μητέρας της, αλλά και το στίγμα που επικρατεί γύρω από τις ψυχικές ασθένειες.

«Το κάθε άτομο που πάσχει από μια ψυχική ασθένεια, προσπαθεί να ανακουφιστεί ή να ξεφύγει από κάτι που εμείς δεν καταλαβαίνουμε ή δεν μπορούμε καν να φανταστούμε. Και δεν ξέρουμε πόσο τυχεροί είμαστε για αυτό», τόνισε, ενώ πρόσθεσε επίσης, πως «η αυτοκτονία είναι επιλογή και όχι έγκλημα».
«Κατάφερε να μείνει για πολλά χρόνια με τον εαυτό της, παρά τα όσα συνέβαιναν μέσα της. Ήταν εξαιρετικά βασανιστικό αυτό για εκείνη», είπε κλείνοντας η Άσλεϊ Τζαντ.

Φωτογραφίες: Shutterstock


Ειδήσεις σήμερα:

«Μουδιασμένη» η Λέσβος με τον αστυνομικό που βίασε την 14χρονη - Πώς αποκαλύφθηκε η δράση του

Πεδίο μάχης η ανατολική Ουκρανία - Εκκενώστε την περιφέρεια του Ντονέτσκ, λέει ο Ζελένσκι

Κίλιαν Μέρφι: «Όσα λιγότερα ξέρει ο κόσμος για μένα, τόσο πιο εύκολο μου είναι να υποδυθώ κάποιον άλλο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης