Κίλιαν Μέρφι: «Όσα λιγότερα ξέρει ο κόσμος για μένα, τόσο πιο εύκολο μου είναι να υποδυθώ κάποιον άλλο»

Κίλιαν Μέρφι: «Όσα λιγότερα ξέρει ο κόσμος για μένα, τόσο πιο εύκολο μου είναι να υποδυθώ κάποιον άλλο»

Γέννημα-θρέμμα Ιρλανδός, δηλώνει περήφανος για τη χώρα του, αλλά αρνείται να τυποποιηθεί σε ρόλους που έχουν σχέση αποκλειστικά με την καταγωγή του

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
cillian-murphy
Όσοι ανακάλυψαν τον Κίλιαν Μέρφι στην αριστουργηματική σειρά του Netflix «Peaky Blinders», μάλλον δεν βλέπουν και πολλές ταινίες. Πριν γίνει ο σκοτεινός Τόμας Σέλμπι που παίζει το γκανγκστεριλίκι στα δάχτυλα, ο γοητευτικός ηθοποιός έχει αλλάξει πολλές περσόνες στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη.

Ηταν ο Τζιμ στο «28 μέρες μετά» του Ντάνι Μπόιλ, ο Πίτερ στο «Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι», το Σκιάχτρο στην τριλογία του «Μπάτμαν» διά χειρός Κρίστοφερ Νόλαν και o Ρόμπερτ Φίσερ στο «Inception», για να αναφέρουμε μερικούς μόνο από τους ρόλους που έχει υποδυθεί από το 1997, που πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του σε κινηματογραφικό πλατό -για την ταινία μικρού μήκους «Quando»-, μέχρι σήμερα.
shutterstock_713218819
Γεννημένος πριν από 47 χρόνια το Nτάγκλας, ένα προάστιο του Κορκ στην Ιρλανδία, είναι κατηγορίας Τομ Κρουζ από άποψη ύψους (1,72 μ., ξυπόλητος), αλλά όσοι πόντοι τού λείπουν σε ανάστημα του περισσεύουν σε ταλέντο. Τελειώνοντας το σχολείο, μπήκε στη Νομική για να κάνει το χατίρι στον σχολικό επιθεωρητή πατέρα του και στην καθηγήτρια Γαλλικών μητέρα του που είχαν μεγάλα όνειρα για τον γιο τους. Στο δεύτερο έτος τα παράτησε με συνοπτικές διαδικασίες και άρχισε να παίζει σε θεατρικές ομάδες της πόλης του. Χρόνια αργότερα, ο ίδιος θα έλεγε σχετικά: «Αν γινόμουν δικηγόρος, θα ήμουν πολύ πιο εύπορος, αλλά και πολύ πιο δυστυχισμένος». Προφανώς αυτή τη δήλωση την είχε κάνει στις αρχές της καριέρας του.
peaky-blinders
Αν και Ιρλανδός, αρνείται να τυποποιηθεί σε ρόλους Ιρλανδών γιατί απεχθάνεται τις ταμπέλες. Στην πραγματικότητα παίζει όποιον ρόλο τον ιντριγκάρει, με μια έξτρα προτίμηση στον κακό της ιστορίας που πάει μεν κόντρα στο ευγενικό παρουσιαστικό του, αλλά είναι ό,τι πρέπει για να ξεδιπλώσει τις υποκριτικές του ικανότητες. Δίνει σπανίως συνεντεύξεις γιατί δεν έχει σε μεγάλη εκτίμηση τους δημοσιογράφους και αποφεύγει να μιλάει για την προσωπική του ζωή. Το μότο του άλλωστε είναι «όσα λιγότερα ξέρει ο κόσμος για μένα τόσο πιο εύκολο μου είναι να υποδυθώ κάποιον άλλο».

Αν και ωραίος, δεν είναι μοιραίος και δηλώνει απόλυτα αφοσιωμένος στη σύζυγό του Ιβόν, με την οποία είναι παντρεμένος από το 2004, και στα δύο τους παιδιά. Και αυτά είναι όλα όσα, κατά τη γνώμη του, πρέπει να γνωρίζουμε για τον άνθρωπο πίσω από τους ρόλους. Ναι, είναι αντιστάρ και σε όποιον αρέσει.

Φωτογραφία: Jeff Spicer/ Getty Images/ Ideal Image

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Θεσσαλονικιός που έχει ταξιδέψει σε όλα τα ελληνικά νησιά!

Φρίκη με βίντεο που φέρεται να δείχνει Ρώσο στρατιώτη να ευνουχίζει Ουκρανό αιχμάλωτο

Τζιχαντιστής που υπήρξε η «φωνή» του ISIS καταδικάστηκε σε ισόβια στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης