«Η λαίδη και ο αλήτης»: Το τηλεοπτικό πείραμα του βρετανικού δικτύου Channel 4

«Η λαίδη και ο αλήτης»: Το τηλεοπτικό πείραμα του βρετανικού δικτύου Channel 4

Μια πολυεκατομμυριούχος με Bentley κι ένας άνδρας που δεν έχει δεκάρα καλούνται να βρουν τα κοινά τους σημεία – Σε τηλεοπτικό πρόγραμμα του Channel 4 ζουν ο ένας τη ζωή του άλλου

millionaire_and_me
Η Aμάντα Κρόνιν είναι μία πολυεκατομμυριούχος με μια Bentley παρκαρισμένη στο γκαράζ του αρχοντικού της και μία μπανιέρα 80.000 λιρών. Ο Μάρτιν πέρασε πολλά χρόνια στους δρόμους αφού το πορτοφόλι του ήταν άδειο. Κοιμόταν όπου έβρισκε, σε παγκάκια ή αχρησιμοποίητα γκαράζ όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Σ΄ ένα τηλεοπτικό «πείραμα» του βρετανικού δικτύου Channel 4 για το πόσο ταιριάζουν οι δύο διαφορετικοί κόσμοι τους, η λαίδη κι ο αλήτης έζησαν ο ένας τη ζωή του άλλου.

Η 47χρονη πνευματώδης και διαζευγμένη Αμάντα είναι ένα λαμπερό πρώην μοντέλο που κοσμεί πολλά περιοδικά ως η γυναίκα με τα πιο μακριά πόδια στο λουξ καρτιέ Μπελγκράβια. Διαμένει σ΄ένα πολυτελές αρχοντικό στην καρδιά του Λονδίνου, έχει μία απίστευτη συλλογή από τσάντες ενώ τα κοσμήματά της ανέρχονται σε 10 εκατομμύρια λίρες . Στο γκαράζ της έχει παρκαρισμένη μία Bentley αξίας 200.000 λιρών.

Από την πλευρά του, ο 41χρονος Μάρτιν Ριντ έχει περάσει δύσκολα στη ζωή του. Μεγάλωσε με τα τρία αδέρφια του σε ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων στο Kings Cross και όπως υποστηρίζει, έχει μείνει άστεγος αρκετές φορές.

Ξεκίνησαν να χτίζουν μία απίστευτη φιλία

Ωστόσο, στο νέο ντοκιμαντέρ του βρετανικού δικτύου Channel 4 , η Αμάντα και ο Μάρτιν πίνουν τσάι στο σαλόνι της (γνωστό ως «δωμάτιο Gucci») και επιδίδονται σε τρυφερά ενσταντανέ. Μεταξύ τους ξεκίνησε μία απίστευτη φιλία.

Ο Μάρτιν ξεκίνησε ένα ταξίδι στον προνομιούχο κόσμο της Aμάντα και το αντίστροφο, για τις ανάγκες του νέου ντοκιμαντέρ, υπό το τίτλο «The Millionairess And Me» (Οι εκατομμυριούχοι και εγώ).

Κλείσιμο
«Όταν ο Μάρτιν με ρώτησε αν είχα κάποιες ανησυχίες για τα γυρίσματα, του είπα ότι δεν με ενοχλεί τι σκέφτεται ο κόσμος, αρκεί να είμαι εγώ καλά – στο τέλος της ημέρας, έχω κι έναν οίκο ομορφιάς να διευθύνω. Του είπα επίσης ότι μπορεί να με ρωτήσει οτιδήποτε. Είμαι πλούσια. Δεν πρόκειται να το κρύψω και δεν ντρέπομαι για αυτό. Δεν αλλάζει αυτό που είμαι», υποστηρίζει η Αμάντα.



Πώς η Αμάντα κατάφερε να γίνει πλούσια

Ωστόσο, εξηγεί ότι δεν ξεκίνησε μέσα στη χλιδή. Για πολύ καιρό, ήταν η «Mάντι από το Σάουθαμπτον» — η μικρότερη κόρη ενός οικονομικού συμβούλου και μιας πρώην βασίλισσας ομορφιάς.

Η ζωή της άλλαξε στην εφηβεία όταν την «τσίμπησε» ένα πρακτορείο μοντέλων. Στα 22 της, κέρδιζε 800 λίρες την ημέρα και η Μάντι μεταμορφώθηκε σε Αμάντα. Ξεκίνησε να εμφανίζεται στις πασαρέλες στην Ευρώπης και ύστερα από έναν σύντομο γάμο, απέκτησε την κόρη της Σοφία.

Από τον δεύτερο γάμο της μ' έναν ευκατάστατο Βρετανό, απολάμβανε τα καλοκαίρια στη Μεσόγειο, και το χειμώνα στα Μπαρμπέιντος και το Άσπεν. Ωστόσο, δεν μακροημέρευσε ο γάμος τους. «Θα μπορούσα να καθίσω μαζί του παίρνοντας Xanax κάθε μέρα, πίνοντας κάθε βράδυ , αλλά δεν το ήθελα αυτό. Αντιθέτως, μετά το διαζύγιο κατάφερα να αυξήσω την περιουσία μου κατά 30%» .


millionaire_and_me1


Ο Μάρτιν έμεινε άστεγος σε ηλικία 16 ετών

Ο Μάρτιν έμεινε άστεγος για πρώτη φορά σε ηλικία 16 ετών όταν ο Κύπριος πατέρας του, ήρθε με την οικογένειά του στη Βρετανία το 1974 για να γλιτώσει από τον πόλεμο. «Κοιμόμουν σε γκαράζ και καθάριζα τούνελ στο μετρό του Λονδίνου» λέει. Το όνειρό του ήταν να γίνει σκηνοθέτης.

Παρακολούθησε για ένα χρόνο μαθήματα στη σχολή «Newoort Film School» το 2012, και μετά έμεινε ξανά άστεγος. Στη συνέχεια γύρισε μια βραβευμένη ταινία για τους άστεγους για λογαριασμό του BBC, για να βρεθεί ξανά στους δρόμους το 2018 αφού δεν μπόρεσε να βρει δουλειά. Τώρα ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Κάρντιφ. Οι δύο τους έγιναν φίλοι.

«Είναι μια ασυνήθιστη αλλά πραγματική φιλία», λέει ο Μάρτιν. «Η Aμάντα κι εγώ είμαστε πραγματικά καλοί φίλοι — ακόμα τηλεφωνιόμαστε δύο φορές την εβδομάδα και κάνουμε παρέα. Άνθρωποι από διαφορετικές τάξεις και κόσμους μπορούν να είναι καλοί φίλοι». Όσο για την Αμάντα, παραδέχεται ότι το να περνάει χρόνο με τον Μάρτιν, έχει επηρεάσει τον τόπο που βλέπει τα πράγματα.


Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκινά η τρίτη, και τελευταία, φάση της απογραφής πληθυσμού


Σχολείο στο Ζεφύρι κάλεσε τους γονείς να πάρουν εκτάκτως τα παιδιά τους - Έπεφταν πυροβολισμοί


Μητσοτάκης για Belh@rra: Για τη δική μας παράταξη, υπέρτατος αυτοσκοπός είναι η άμυνα της χώρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης