Απογραφή 2021: Τελευταία παράταση έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ

Απογραφή 2021: Τελευταία παράταση έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ

Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε παράταση και τρίτη φάση απογραφής - Τι να κάνετε όσοι δεν έχετε απογραφεί

elstat_psigeio
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα υπάρξει και τρίτη αλλά τελευταία φάση της συλλογής των δεδομένων της «Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2021».

Συγκεκριμένα, από σήμερα Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022 έως τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, όσοι δεν μπόρεσαν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά ή να απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης, θα έχουν τη δυνατότητα να απογραφούν είτε ηλεκτρονικά είτε διά ζώσης.

Αν και τυπικά η διαδικασία της απογραφής έχει τελειώσει από τις 17 Δεκεμβρίου του 2021, η ΕΛΣΤΑΤ είχε δώσει «σιωπηλή» παράταση αφήνοντας ανοικτή τη σχετική πλατφόρμα.

elstat-tritiapografi


Υπογραμμίζεται ότι η πλειονότητα των πολιτών και κατοίκων της χώρας έχουν ήδη απογραφεί, επιλέγοντας κατά βάση να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου και επεξεργασίας των συλλεχθέντων στοιχείων.

Διαβάστε την ανακοίνωση, πατώντας ΕΔΩ

ΕΛΣΤΑΤ - Τι κάνετε όσοι δεν έχετε απογραφεί


Πώς μπορείτε να απογραφείτε


Κλείσιμο
Η απογραφή των πολιτών συνεχίζεται με τρεις τρόπους, την αυτοπογραφή, την δια ζώσης απογραφή από τον απογραφέα της περιοχής σας καθώς και την τηλεφωνική απογραφή με τον απογραφέα σας.


Σε αυτή τη φάση της απογραφής η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη, όσοι δεν ολοκλήρωσαν τη διαδικασία ηλεκτρονικά, έχουν πιθανώς ήδη δεχθεί επίσκεψη από τον απογραφέα της περιοχής τους και ίσως έχουν λάβει κάποιο ειδοποιητήριο για να κάνουν την απογραφή μέσω τηλεφώνου.

Η τηλεφωνική απογραφή προκρίνεται από τις περισσότερες εποπτείες, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού. Επιπλέον, οι πολίτες μπορούν να καλούν στο 211 1212 032 το οποία είναι το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για την αυτοπογραφή του πληθυσμού

Αν το νοικοκυριό επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνει είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.


Τέλος, ανοικτή παραμένει ακόμα και η πλατφόρμα για τη διαδικασία της αυτο-απογραφής.


Ειδήσεις σήμερα:

Πυξ Λαξ: Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της καταγγελίας σε βάρος του Γιαννόπουλου

Συνελήφθη ξανά ο Μένιος Φουρθιώτης, οδηγείται στον Κορυδαλλό

Επιδότηση απόσυρσης ηλεκτρικών συσκευών: Πότε ξεκινά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης