ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Ο γιος ναζί από την Αυστρία που θριάμβευσε στο Hollywood και την πολιτική
Arnold_Schwarzenegger_fubar_xr

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Ο γιος ναζί από την Αυστρία που θριάμβευσε στο Hollywood και την πολιτική

Ο θηριώδης ηθοποιός με την χαρακτηριστική προφορά ήταν στα πιο hot ονόματα του κινηματογράφου από τα '80s έως και τα '00s - Στο «FUBAR» του Netflix η πρώτη του συμμετοχή σε τηλεοπτική σειρά

Στις 25 Μαΐου έκανε πρεμιέρα στο Netflix το «FUBAR», μια σειρά στην οποία ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ υποδύεται έναν βετεράνο πράκτορα της CIA. Στις 7 Ιουνίου θα εμφανιστεί επίσης και στη σειρά ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων της αμερικάνικης συνδρομητικής πλατφόρμας, η οποία έχει θέσει ως στόχο να δείξει την ζωή του «ανθρώπου πίσω από τους μύες».
Arnold | Official Trailer | Netflix

Το όνομα του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ είναι συνώνυμο της επιτυχίας και της αποφασιστικότητας και έχει αφήσει το στίγμα του τόσο στη βιομηχανία του bodybuilding και του κινηματογράφου, όσο και στην πολιτική. Η πορεία του από έναν μετανάστη από την Αυστρία μέχρι την παγκόσμια καταξίωση είναι η απόδειξη της αδιάκοπης επιδίωξής του για αριστεία.

Γεννημένος στις 30 Ιουλίου 1947, στη μικρή πόλη Ταλ της Αυστρίας, ο Σβαρτσενέγκερ έδειξε πάθος για τη φυσική του κατάσταση και τον αθλητισμό από νεαρή ηλικία. Ο πατέρας του, Γκούσταβ Σβαρτσενέγκερ, ήταν μέλος του ναζιστικού κόμματος κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, γεγονός που έχει οδηγήσει σε επιθέσεις εναντίον του ηθοποιού και της οικογένειάς του.

Σε ηλικία 14 ετών ο Άρνολντ είχε την πρώτη του επαφή με την άρση βαρών και αμέσως ερωτεύτηκε το άθλημα. Αυτό σηματοδότησε την αρχή του ταξιδιού προς την ανάδειξη του σε παγκόσμιο φαινόμενο του bodybuilding.

Η αφοσίωση του στην άρση βαρών τον οδήγησε να αναζητήσει καθοδήγηση και συμβουλές από ειδικούς του bodybuilding στην περιοχή του. Υπό την καθοδήγηση του μέντορά του, Κουρτ Μάρνουλ, τελειοποίησε τις δεξιότητές του και πίεσε αδιάκοπα τον εαυτό του στα όρια. Η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση του Σβαρτσενέγκερ απέδωσαν καρπούς όταν κέρδισε τον τίτλο του Junior Mr. Europe σε ηλικία 17 ετών, αναδεικνύοντας τις τεράστιες δυνατότητές του.

Με σκοπό να κυνηγήσει τα όνειρά του, ο Σβαρτσενέγκερ πήρε την τολμηρή απόφαση να εγκαταλείψει τη γενέτειρά του και να μεταναστεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε ηλικία 21 ετών, έφτασε στην Αμερική χωρίς να γνωρίζει καλά την γλώσσα αλλά με αποφασιστικότητα να πετύχει τους στόχους του. Εγκαταστάθηκε στην Καλιφόρνια, εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του προσέφερε η χώρα και χρησιμοποιώντας τες κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο του Mr. Olympia επτά φορές.

Το 1970 ο Σβαρτσενέγκερ έκανε την πρώτη εμφάνιση στην μεγάλη οθόνη στο ρόλο του Ηρακλή στην ταινία «Ένας γίγας στη Νέα Υόρκη». Το 1982 με τον εμβληματικό του ρόλο στην ταινία «Κόναν ο Βάρβαρος», ανέδειξε το ταλέντο του και τον καθιερώθηκε στον κόσμο του κινηματογράφου. Από εκεί ξεκίνησε ένα αξιοσημείωτο ταξίδι, πρωταγωνιστώντας σε μια σειρά από ταινίες-μπλοκμπάστερ που εδραίωσαν τη θέση του ως ένα από τα πιο αξιόλογα αστέρια του Χόλιγουντ.

Ίσως ο πιο αναγνωρίσιμος του ρόλος ήρθε το 1984, όταν ο Σβαρτσενέγκερ υποδύθηκε ένα ανδροειδές-δολοφόνο από το μέλλον, στην ταινία «Ο Εξολοθρευτής» με σκηνοθέτη τον Τζέιμς Κάμερον. Αυτή η πρωτοποριακή ταινία επιστημονικής φαντασίας όχι μόνο έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία, αλλά και ανέδειξε τον Σβαρτσενέγκερ στη σφαίρα των κινηματογραφικών θρύλων. Η ερμηνεία του στο ρόλο του τρομακτικού και ψυχρού χαρακτήρα έγινε αμέσως φαινόμενο της ποπ κουλτούρας και έθεσε τα θεμέλια για ένα επικερδές κινηματογραφικό franchise.

Η ικανότητα του Σβαρτσενέγκερ να συνδυάζει άψογα τη δράση, το χιούμορ και το χάρισμα στην οθόνη συνέβαλε στη επιτυχία του. Ταινίες όπως «Ο κυνηγός», το «Ολική Επαναφορά» και τα «Αληθινά Ψέματα» εδραίωσαν περαιτέρω τη θέση του ως ηθοποιού πρώτης κατηγορίας, μαγνητίζοντας το κοινό με την παρουσία και τις διασκεδαστικές του ερμηνείες. Το όνομά του έγινε συνώνυμο με τις ταινίες δράσεις και τους πρωταγωνιστές τους, δίνοντας αξέχαστες ατάκες και επιδεικνύοντας την ευελιξία του ως ηθοποιός.
@chris.vanvliet

Arnold Schwarzenegger is the king of the one-liner! His new series FUBAR starts streaming on Netflix on May 25 #arnoldschwarzenneger #movies #interview #podcast

♬ original sound - Chris Van Vliet

Πέρα από τους γεμάτους δράση ρόλους του, ο Σβαρτσενέγκερ έδειξε επίσης και το κωμικό του ταλέντο, πρωταγωνιστώντας σε ταινίες όπως το «Δίδυμοι» και το «Ο μπάτσος τους θηριοτροφείου», όπου έδειξε την ικανότητά του να υιοθετεί μια πιο ανάλαφρη πλευρά. Η ευελιξία του και η προθυμία του να αναλάβει ποικίλους ρόλους τον έκαναν αγαπητό στο κοινό όλων των ηλικιών και προτιμήσεων.

Η άνοδος του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ στο Χόλιγουντ δεν περιορίστηκε μόνο στην επιτυχία του στην οθόνη. Η ενασχόλησή του με την παραγωγή ταινιών, τον οδήγησαν στη δημιουργία της δικής του εταιρείας παραγωγής, την «Oak Productions». Μέσω αυτού του εγχειρήματος, συμμετείχε στην παραγωγή ταινιών όπως «Ο τελευταίος μεγάλος ήρωας» και το «Εξολοθρευτής 3: Η εξέγερση των μηχανών», αναδεικνύοντας το επιχειρηματικό του πνεύμα.

Η προσωπική ζωή του Σβαρτσενέγκερ αποτέλεσε αντικείμενο δημόσιου ενδιαφέροντος. Το 1986 παντρεύτηκε τη δημοσιογράφο Μαρία Σράιβερ, η οποία είναι μέλος της οικογένειας Κένεντι. Μαζί, αποτέλεσαν ένα ζευγάρι που συνδύαζε την αίγλη του Χόλιγουντ με την πολιτική επιρροή. Το ζευγάρι έχει τέσσερα παιδιά: την Κάθριν (1989), την Κριστίνα (1991), τον Πάτρικ (1993) και τον Κρίστοφερ (1997).

Ο γάμος τους έληξε μετά από 25 χρόνια τον Μάιο του 2011. Λίγες ημέρες αργότερα, οι Los Angeles Times αποκάλυψαν ότι ο ηθοποιός είχε αποκτήσει 14 χρόνια νωρίτερα, έναν γιο με μια οικιακή υπάλληλό του, την Πατρίθια Μπαένα. Δεν αποκάλυψε το γεγονός αυτό στη Σράιβερ παρά μόνο μια δεκαετία μετά τη γέννηση του γιου του με την Μπαένα και την επίσημη αποχώρησή του από το γραφείο του κυβερνήτη της Καλιφόρνια, θέση την οποία κατείχε από το 2003.

Η πολιτική του άνοδος ήρθε σε μια εποχή που η πολιτεία της Καλιφόρνια αντιμετώπιζε διάφορα ζητήματα, όπως δημοσιονομικές προκλήσεις και ενεργειακές κρίσεις. Κατεβαίνοντας ως μέλος των Ρεπουμπλικάνων, ο Σβαρτσενέγκερ χρησιμοποίησε τη διασημότητά του για να προσελκύσει τους ψηφοφόρους, προσφέροντας μια νέα προοπτική και μια υπόσχεση αλλαγής.

Σε μια ιστορική εκλογική διαδικασία, ο Σβαρτσενέγκερ αναδείχθηκε νικητής και έγινε κυβερνήτης της Καλιφόρνια. Η θητεία του, από το 2003 έως το 2011, σημαδεύτηκε από ένα μείγμα επιτευγμάτων και προκλήσεων. Προώθησε τη μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης, αγωνιζόμενος για την επέκταση της κάλυψης των ανασφάλιστων παιδιών, και έθεσε ως προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος, υπογράφοντας τον νόμο για τις ενέργειες ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Καθ' όλη τη διάρκεια της πολιτικής του θητείας, ο Σβαρτζενέγκερ διατήρησε τη δέσμευσή του στη δημόσια υπηρεσία και τη φιλανθρωπία. Συνέχισε να προωθεί τη γυμναστική και την υγεία ως τρόπο ζωής, εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα «Arnold's All-Stars» για την προώθηση της φυσικής αγωγής στα σχολεία. Επιπλέον, χρησιμοποίησε την φήμη του για να ευαισθητοποιήσει και να συγκεντρώσει χρήματα για διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων των Special Olympics και της Ένωσης Αλτσχάιμερ.

Η πορεία του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ από νεαρός Αυστριακός μετανάστης μέχρι να γίνει διεθνές είδωλο αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσης και της θέλησής να κυνηγήσει την αριστεία. Είτε στο bodybuilding, είτε στην υποκριτική, είτε στην πολιτική, είτε στη φιλανθρωπία, ο Σβαρτσενέγκερ έχει αφήσει ανεξίτηλο σημάδι και συνεχίζει να εμπνέει εκατομμύρια ανθρώπους, αναδεικνύοντας τη δύναμη της αποφασιστικότητας και της σκληρής δουλειάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση Bloomberg: Ο έλεγχος στα ΜΜΕ δίνει προβάδισμα στον Ερντογάν για νίκη στις εκλογές


Όταν ο παιδόφιλος Τζίμι Σάβιλ πήγε να αποπλανήσει την Αμάντα Χόλντεν σε νεαρή ηλικία

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης