Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ για το ναζιστικό παρελθόν του: «Ο πατέρας μου παρασύρθηκε σε ένα σύστημα μίσους»

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ για το ναζιστικό παρελθόν του: «Ο πατέρας μου παρασύρθηκε σε ένα σύστημα μίσους»

O ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης μίλησε για την εμπλοκή του Αυστριακού πατέρα του με το ναζιστικό την περίοδο του β! παγκοσμίου πολέμου κόμμα αλλά και για τον Τραμπ

Schwarzenegger_654
Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια επικρίσεις για το ναζιστικό παρελθόν της οικογένειάς του.

Ο πατέρας του, Γκούσταβ Σβαρτσενέγκερ, ήταν μέλος του ναζιστικού κόμματος κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, γεγονός που έχει οδηγήσει σε επιθέσεις εναντίον του ηθοποιού και της οικογένειάς του.

Ο Σβαρτσενέγκερ εντάχθηκε στο Sturmabteilung (SA), την παραστρατιωτική οργάνωση του ναζιστικού κόμματος, στα πρώτα χρόνια της προσάρτησης της Αυστρίας από τη ναζιστική Γερμανία. Ο Σβαρτσενέγκερ υπηρέτησε επίσης ως αστυνομικός, στη Βέρμαχτ, και ως 1ος λοχίας της Feldgendarmerie. Τραυματίστηκε στη μάχη στο Λένινγκραντ της Ρωσίας και τιμήθηκε με τον Σιδηρούν Σταυρό Α' και Β' Τάξης, το Μετάλλιο του Ανατολικού Μετώπου και το Μετάλλιο Τραυματισμού. Μετά τον πόλεμο, ο Σβαρτσενέγκερ συνέχισε την αστυνομική του καριέρα. Πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο στις 13 Δεκεμβρίου 1972, σε ηλικία 65 ετών, στην Αυστρία, όπου είχε μετατεθεί ως αστυνομικός.
gustav_schwarzenegger54
O Γκούσταβ Σβαρτσενέγκερ

Το 2021 και το 2022, ο Άρνολντ αποκάλυψε δημοσίως πώς ο Γκούσταβ ήταν συχνά μεθυσμένος και βίαιος  απέναντι στην οικογένειά του όταν ο Άρνολντ ήταν μικρός, και απέδωσε αυτή τη συμπεριφορά σε ενοχές και ντροπή για όσα έκανε ο πατέρας του.

Ο Σβαρτσενέγκερ έχει μιλήσει κι άλλες φορές για την εμπλοκή του πατέρα του με τους Ναζί και τους κινδύνους του μίσους και της μισαλλοδοξίας. Έχει τονίσει ότι ο πατέρας του, όπως και πολλοί άλλοι, παρασύρθηκε στο ναζιστικό σύστημα μέσω ψεμάτων και εξαπάτησης και ότι οι φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου, χρησιμεύουν ως προειδοποίηση για τους κινδύνους του εξτρεμισμού και της διαίρεσης.
SPL5488669_009
Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ τόνισε ότι ο πατέρας του παρασύρθηκε στο ναζιστικό σύστημα μέσω ψεμάτων και εξαπάτησης
Κλείσιμο

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNN, ο Σβαρτζενέγκερ αναφέρθηκε και πάλι στο παρελθόν της οικογένειάς του και κάλεσε για ενότητα και αγάπη απέναντι στο μίσος. Υπογράμμισε τη σημασία της συνεννόησης και της συνεργασίας, ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις ή το υπόβαθρο.

Τα σχόλια του Σβαρτσενέγκερ επικεντρώθηκαν επίσης στις επερχόμενες εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ και στην ανακοίνωση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ότι σκοπεύει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία. Παρά τη σταθερή δημοτικότητα του Τραμπ μεταξύ πολλών Αμερικανών, ο Σβαρτσενέγκερ επέκρινε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα επειδή δεν πρόβαλε ένα νέο πρόσωπο με ευφυΐα και λογική, αλλά στηρίζεται στην ίδια διχαστική φιγούρα.

Φωτογραφίες: SplashNews.com / IDEAL IMAGE, Shutterstock
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης