Μάικλ Σάνον: Στο πλευρό του Άλεκ Μπάλντουιν για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς- «Είναι ένας εφιάλτης»

Μάικλ Σάνον: Στο πλευρό του Άλεκ Μπάλντουιν για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς- «Είναι ένας εφιάλτης»

«Δεν καταδικάζω τον Άλεκ, νιώθω φρικτά για αυτόν» επισήμανε ο ηθοποιός 

shannon_-_baldwin
Ο Μάικλ Σάνον σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Chicago Tribune» πήρε θέση για την κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, που αντιμετωπίζει ο ηθοποιός και παραγωγός Άλεκ Μπάλντουιν, μετά τον θάνατο από πυροβολισμό της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς.

Ο Σάνον χαρακτηριστικά τόνισε: «Δεν καταδικάζω τον Άλεκ. Νιώθω φρικτά για αυτόν. Είναι ένας εφιάλτης. Αισθάνομαι απαίσια για όλους σε αυτή την παραγωγή. Αλλά αυτό συμβαίνει όταν κάνεις περικοπές και προσλαμβάνεις άτομα που μπορεί να μην είναι κατάλληλα, και δεν τους πληρώνεις σχεδόν καθόλου, για να κάνεις πιο φθηνή μία ταινία. Οι άνθρωποι βρίσκουν δουλειά σε επιχειρήσεις επειδή είναι πρόθυμοι να εργαστούν με αρκετά χαμηλή αμοιβή. Το βλέπω συνέχεια».
Όπως είπε ο ηθοποιός στις πρόβες των ταινιών σπάνια οι ηθοποιοί χρησιμοποιούν αληθινά όπλα και συνήθως έχουν κάποιο πλαστικό: «Δεν πρέπει να έχεις πραγματικό όπλο στα χέρια σου μέχρι λίγο πριν κάνεις το τελικό γύρισμα» είπε. «Τώρα, μερικές φορές αυτό δεν συμβαίνει. Μερικές φορές δίνουν το πραγματικό όπλο για την πρόβα που γίνεται λίγο πριν από το γύρισμα. Αλλά υπάρχει μια διαδικασία για αυτό. Ανοίγουν τον κύλινδρο. Σου δείχνουν ότι δεν υπάρχει τίποτα εκεί μέσα. Δείχνουν τον κύλινδρο στον βοηθό σκηνοθέτη και κάνει μια οπτική επιβεβαίωση. Υποτίθεται ότι το ελέγχει ο ηθοποιός, το ελέγχει και ο οπλουργός. Και οι τρεις αυτοί άνθρωποι πρέπει να δουν ότι δεν υπάρχει τίποτα εκεί μέσα. Και μετά σου το δίνουν».

Στη συνέχεια της συνέντευξής του ο ηθοποιός πρόσθεσε: «Στο "Rust", προτού πάρει ο Μπάλντουιν το όπλο στα χέρια του θα έπρεπε να είχε δει με τα μάτια του ότι δεν υπήρχε τίποτα σε αυτό. Ο οπλουργός έπρεπε να του είχε φέρει το όπλο και να του πει: "Εδώ είναι το όπλο σου. Είναι άδειο". Ή ίσως [το όπλο] έχει μέσα του ομοιώματα, πατάς τη σκανδάλη, δεν γίνεται τίποτα. Αλλά ποτέ δεν φτάνεις σε έναν ηθοποιό να του παραδώσεις το όπλο χωρίς να του δείξεις τι υπάρχει μέσα. Πάντα».

Το «Rust» πρόκειται να συνεχίσει τα γυρίσματα, με υπεύθυνο παραγωγής τον χήρο της Χάτσινς.

Οι ποινές που αντιμετωπίζει ο Άλεκ Μπάλντουιν
Με απόφαση της εισαγγελέα της πρώτης δικαστικής περιφέρειας του Νέου Μεξικού και της ειδικής εισαγγελέας του «Rust» ανακοινώθηκαν οι κατηγορίες με γραπτή δήλωση την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.

Κλείσιμο
Μπάλντουιν και Γκουτιέρεζ αντιμετωπίζουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 18 μηνών στην περίπτωση που καταδικαστούν.

Ακόμη, ο Ντέιβ Χολς, ο βοηθός σκηνοθέτη, δήλωσε ένοχος στην κατηγορία της εξ αμελείας χρήσης θανατηφόρου όπλου.

«Αν οποιοσδήποτε από αυτούς τους τρεις ανθρώπους είχε κάνει τη δουλειά του, η Χαλίνα Χάτσινς θα ήταν σήμερα ζωντανή. Είναι τόσο απλό» ανέφερε η ειδική εισαγγελέας και πρόσθεσε:

«Τα στοιχεία δείχνουν σαφώς ένα μοτίβο εγκληματικής αδιαφορίας για την ασφάλεια στα γυρίσματα της ταινίας 'Rust'. Στο Νέο Μεξικό δεν υπάρχει χώρος για κινηματογραφικά πλατό που δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τη δέσμευση της πολιτείας μας για την ασφάλεια των όπλων και τη δημόσια ασφάλεια».

Οι εισαγγελείς δεν έχουν καταθέσει επίσημα τις κατηγορίες, αλλά κατά τα ξένα ΜΜΕ θα το κάνουν άμεσα.

Ο μοιραίος πυροβολισμός
Το όπλο που κρατούσε στα χέρια του ο διάσημος ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν εκπυρσοκρότησε στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» υπό άγνωστες συνθήκες, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η διευθύντρια φωτογραφίας του φιλμ και να τραυματιστεί ο σκηνοθέτης.
halina
Χαλίνα Χάτσινς
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για το τρομερό περιστατικό, ο 63χρονος σταρ γύριζε μια σκηνή για την ταινία (της οποίας είναι και συμπαραγωγός) στο Ράντσο Μπονάνζα Κρικ, κοντά στην πόλη Σάντα Φε του Νέου Μεξικό, όταν ένα όπλο που βρισκόταν στο σετ ως σκηνικό αντικείμενο εκπυρσοκρότησε, γύρω στις 13.50 την Πέμπτη (τοπική ώρα). Η 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς σκοτώθηκε, ενώ τραύματα υπέστη και ο 48χρονος Τζόελ Σόουζα, σκηνοθέτης του γουέστερν.

Tα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία του «Rust»
Ένα από τα βασικά ερωτήματα που απασχόλησαν τις αρχές από την πρώτη στιγμή ήταν: Πώς ένα όπλο που περιείχε ένα θανατηφόρο βλήμα, βρέθηκε στα χέρια του πρωταγωνιστή; Και, μάλιστα, παρά τις επίμονες διαβεβαιώσεις ότι είχαν διενεργηθεί όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι. Σημειωτέον, πριν ο ηθοποιός πατήσει τη σκανδάλη, έστρεψε το βλέμμα του για ακόμα μία φορά προς τον υπευθυνο τεχνικό, ο οποίος του είπε «cold gun». Αυτός είναι ο κινηματογραφικός όρος που υποδηλώνει ότι το όπλο είναι ασφαλές. 


Άλλα ερωτήματα που εγείρονται είναι, τί είδους βλήμα περιείχε το όπλο: αληθινά πυρομαχικά ή τα κινηματογραφικά φυσίγγια, δίχως σφαίρες, αλλά με πυρίτιδα που μερικές φορές μπορεί να εκτοξευθούν αρκετά δυνατά και να προκαλέσουν βλάβη ή ακόμα και θάνατο.

Ο Μπάλντουιν μήνυσε 4 άτομα από την παραγωγή του «Rust»
Το όνομα του Μπάλντουιν υπέστη μεγάλη ζημιά από αυτό και ο Χολιγουντιανός σταρ αποφάσισε 1 χρόνο μετά το συμβάν, να περάσει στην αντεπίθεση.

Ο ίδιος κατέθεσε μήνυση κατά ορισμένων μελών της παραγωγής, που θεωρεί πως ευθύνονται αποκλειστικά για ό,τι συνέβη. 
Κατηγόρησε 4 από τα μέλη του συνεργείου, την επικεφαλής οπλοστασίου, Χάνα Γκουιτιέρεζ, τον βοηθό σκηνοθέτη, Ντέιβ Χολς, την υπεύθυνη σκηνικών, Σάρα Ζάχρι και τον προμηθευτή όπλων, Σεθ Κένι, τονίζοντας ότι απέτυχαν να διασφαλίσουν την ασφαλής ολοκλήρωση των γυρισμάτων.

Η ιστορία του Μπάλντουιν για το πώς σκοτώθηκε η Χαλίνα Χάτσινς, έχει ως εξής:

Παραδόθηκαν αληθινές σφαίρες στο πλατό και κάποιος γέμισε το όπλο με αυτές. Η αγωγή του εστιάζει σε όλα τα λάθη που έκαναν οι κατηγορούμενοι. Η Γκουιτιέρεζ και ο Χολς, απέτυχαν να ελέγξουν προσεκτικά τις σφαίρες ή το όπλο. Ο δεύτερος μάλιστα, ήταν εκείνος που εγγυήθηκε στον ηθοποιό ότι όλα ήταν εντάξει και του παρέδωσε το όπλο.

Ειδήσεις σήμερα:

Επιμένουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Ποιες περιοχές θα πληγούν τις επόμενες ώρες

Μητσοτάκης: Αντεπίθεση από τη Βουλή και εφ' όλης της ύλης σύγκριση με τον Τσίπρα

Ο Τζέραρντ Μπάτλερ παραλίγο να σκοτώσει τη Χίλαρι Σουάνκ, ενώ έκανε... στριπτίζ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης