The Sandman: O Τομ Στάριτζ κέρδισε τον ρόλο ανάμεσα σε 1000 ηθοποιούς

The Sandman: O Τομ Στάριτζ κέρδισε τον ρόλο ανάμεσα σε 1000 ηθοποιούς

Ο ηθοποιός ήταν πάντα η πρώτη επιλογή του δημιουργού, Νιλ Γκέιμαν

tom-sandman-netflix__1_
Το «The Sandman» είναι διαθέσιμο εδώ και λίγες ημέρες στην πλατφόρμα του Netflix, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Ο πρωταγωνιστής της σειράς, Τομ Στάριτζ, που υποδύεται τον Μορφέα, αν και άπειρος όπως έχει δηλώσει με τον κόσμο των κόμιξ, κέρδισε τον ρόλο, τον οποίο διεκδίκησαν περισσότεροι από 1000 ηθοποιοί.

O δημιουργός των κόμιξ αλλά και της τηλεοπτικής σειράς, Νιλ Γκέιμαν, σε παλαιότερες δηλώσεις του στο San Diego Comic-Con, είχε αναφέρει σχετικά με το κάστινγκ του Sandman, πως ο Στάριτζ ήταν πάντη η πρώτη επιλογή του να παίξει τον πρωταγωνιστή, παρά τον τεράστιο αριθμό των οντισιόν που έγιναν για τον ρόλο.

800px-Neil_Gaiman___SXSW_2019__46629982754_
Ο Νιλ Γκέιμαν
O Γκέιμαν δημιούργησε το πρώτο τεύχος του Sandman το 1989. Μάγοι και αλχημιστές προσπαθούν σε μία τελετή να αιχμαλωτίσουν τον θάνατο, ωστόσο κάνουν λάθος και πιάνουν τον Θεό των Ονείρων, τον Μορφέα. Εκείνος έπειτα από χρόνια αιχμαλωσίας καταφέρνει τη δεκαετία του 1980 να αποδράσει. Στόχος του είναι όχι μόνο να πάρει εκδίκηση, αλλά και να συνηθίσει στον μοντέρνο κόσμο.

Η επίσημη σύνοψη του Netflix, αναφέρει για το Sandman: Συνδυάζοντας μοντέρνους μύθους και σκοτεινή φαντασία και μεταβαίνοντας από τη σύγχρονη μυθοπλασία στο ιστορικό δράμα και τους θρύλους, η σειρά έχει ως κεντρικό θέμα τους ανθρώπους και τα μέρη που επηρεάζονται από τον Μορφέα, τον θεό του ύπνου, καθώς εκείνος προσπαθεί να επανορθώσει για τα κοσμικά -και ανθρώπινα- λάθη που έκανε κατά τη διάρκεια της ύπαρξής του.

sandman-series
Αναφορικά με τις σκέψεις  και το κάστινγκ του για το Sandman, ο Στάριτζ είχε πει: «Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα εμπειρία από τα κόμικς. Γνώριζα τον πολιτιστικό αντίκτυπό τους, αλλά δεν τα είχα διαβάσει. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάρω ένα και να του ρίξω μια ματιά και μετά άρχισα να “βυθίζομαι” στην ιστορία. Πέρα από τις οντισιόν για τον χαρακτήρα, ερωτεύτηκα το "Sandman" ως λογοτεχνικό κομμάτι».

Ο Τομ Στάριτζ έχει να θυμάται από την οντισιόν: «Η διαδικασία των ήταν εξαιρετικά μεγάλη. Ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2020 και ήταν σχετικά συνηθισμένη. Έκανα δύο ή τρεις οντισιόν. Έπειτα έπρεπε να μπω σε ένα αεροπλάνο για να κάνω άλλη μία και μετά ο κόσμος άλλα». 
Sandman_2
«Το τελευταίο στάδιο ήταν όταν ήμουν σε μια κλήση Zoom με δώδεκα διαφορετικούς ανθρώπους να κάνουν ερωτήσεις που δεν τίθενται ποτέ σε μια διαδικασία ακρόασης ως ηθοποιοί - μια αρκετά βαθιά, φιλοσοφική ανάκριση για τη θέση μου για τον χαρακτήρα και την ιστορία και τη φιλοδοξία για τη σειρά. Μετά από αυτή την αρκετά τρομακτική ώρα και της ζωής μου, πήρα ένα τηλεφώνημα από τον Άλαν Χάινμπεργκ που μου είπε ότι πήρα τον ρόλο. Ήταν εκπληκτική στιγμή».

«Σκέφτηκα πολύ προσεκτικά πώς θα ονειρευόμουν εκείνο το βράδυ. Επειδή ήθελα να βρω τον Μορφέα και ήθελα να δω αν θα μπορούσα να τον συναντήσω στα όνειρά μου», τόνισε ο ηθοποιός. 

Δείτε το τρέιλερ

The Sandman | Official Trailer | Netflix
Κλείσιμο


Όλες οι Ειδήσεις

Fuel Pass 2: Πώς θα δείτε αν εγκρίθηκε η αίτησή σας - Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα

Σκότωσε τη Νικολέττα και μπήκε στο τρένο για να το σκάσει

Ο νυν και ο πρώην σύζυγος της Σπίαρς «σφάζονται» για τις γυμνές φωτογραφίες της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης