Κυριακίδου: Πρέπει να διατηρούμε επαρκή ικανότητα για να ανταποκριθούμε σε νέα κύματα κορωνοϊού

Κυριακίδου: Πρέπει να διατηρούμε επαρκή ικανότητα για να ανταποκριθούμε σε νέα κύματα κορωνοϊού

Η πανδημία και η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία έκαναν ακόμη πιο απαραίτητο το ισχυρό πλαίσιο υγειονομικής ασφάλειας, υπογράμμισε η ευρωπαία επίτροπος

stella-kuriakidou
Όλοι όσοι φεύγουν από την Ουκρανία πρέπει να έχουν υγειονομική περίθαλψη που χρειάζονται, ανέφερε η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, μιλώντας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, η κ. Κυριακίδου σημείωσε ότι τα εθνικά συστήματα υγείας πρέπει να είναι εξοπλισμένα για να παρέχουν κάτι τέτοιο.

«Με τα κράτη μέλη και τον ΠΟΥ Ευρώπης έχουμε δημιουργήσει κόμβους διαλογής στην Πολωνία και τη Σλοβακία για να επιταχυνθούν οι μεταφορές ασθενών σε χώρες όπου μπορούν να λάβουν τη φροντίδα που χρειάζονται», ανέφερε η επίτροπος και πρόσθεσε ότι «μέχρι στιγμής, έχουμε μεταφέρει επιτυχώς 51 ασθενείς από την Ουκρανία, τη Μολδαβία, την Πολωνία και τη Σλοβακία σε άλλα κράτη μέλη. Άλλες 30 διακομιδές είναι σε εξέλιξη».

Η πανδημία και η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία έκαναν ακόμη πιο απαραίτητο το ισχυρό πλαίσιο υγειονομικής ασφάλειας, υπογράμμισε.

Επιπλέον, η Στέλλα Κυριακίδου αναφερόμενη στον κορωνοϊό επισήμανε ότι η ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμη για αύξηση των κρουσμάτων και νέες παραλλαγές και να προετοιμαστεί για τον επόμενο χειμώνα.

«Η εμπειρία μας τα τελευταία δύο χρόνια δείχνει ότι πρέπει διατηρούμε επαρκή ικανότητα να ανταποκρινόμαστε σε νέα κύματα, να παρακολουθούμε την εξάπλωση του ιού και τη γονιδιωματική αλληλουχία για ανίχνευση μεταλλάξεων» σημείωσε. Συμπλήρωσε ακόμη ότι οι προσπάθειες για να εμβολιαστούν όσο περισσότεροι πολίτες γίνεται πρέπει να συνεχιστούν.


Ειδήσεις σήμερα:

Tεστ DNA για τη Μαλένα και την Ίριδα θα ζητήσει o Μάνος Δασκαλάκης

Γιατρός-ήρωας γίνεται «ασπίδα» για τραυματισμένη Ουκρανή στο Χάρκοβο - Δείτε βίντεο

Μπαράζ υπερπτήσεων από τουρκικά F-16 πάνω από Ζουράφα, Παναγιά και Οινούσσες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ