Κορωνοϊός - Καπραβέλος: Δεν έχουμε σπάσει ακόμα την αλυσίδα διασποράς που ξεκινάει από τα μικρά παιδιά

Κορωνοϊός - Καπραβέλος: Δεν έχουμε σπάσει ακόμα την αλυσίδα διασποράς που ξεκινάει από τα μικρά παιδιά

Φαίνεται ότι έχουμε συνθηκολογήσει με τον ιό και έχουμε συνηθίσει αυτό τον ανεπίτρεπτο αριθμό θανάτων, τόνισε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» - Τι είπε για την τέταρτη δόση

παιδια
Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ εκτίμησε ότι ο ιός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη, τονίζοντας παράλληλα τον κίνδυνο του εφησυχασμού ως προς την αντιμετώπιση του.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι είναι τέτοια η υγειονομική κατάσταση που μπορούμε να ανταποκριθούμε, όχι ότι μας ευχαριστεί, είμαστε και εμείς εξουθενωμένοι», είπε αρχικά ο Νίκος Καπραβέλος. «Υπάρχουν πολλές μολύνσεις στο προσωπικό μας, παρ’ όλα αυτά ανταποκρινόμαστε, δεν μας ικανοποιεί όμως ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και ο μεγάλος αριθμός των θανάτων» πρόσθεσε ο διευθυντής ΜΕΘ του «Γ. Παπανικολάου», μιλώντας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε καταφέρει να σπάσουμε την αλυσίδα της διασποράς, που ξεκινάει από τα μικρά παιδιά, επεκτείνεται στους μεγαλύτερους, με τραγικές συνέπειες στους ηλικιωμένους. Για να συμβεί αυτό χρειάζονται δραστικά μέτρα, οριζόντια μέτρα, ευτυχώς σταμάτησε η κουβέντα περί χαλάρωσης των μέτρων».
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj17z85onqk1)
 

Συνεχίζοντας ο κ. Καπράβελος τόνισε ότι: «Στη χώρα μας έχουμε στρέψει την προσοχή μας στα εμβόλια και στην τέταρτη δόση για να αυξήσουμε την ανοσία. Δυστυχώς και εκεί υπάρχει μία φθίνουσα πορεία της προστασίας των εμβολίων, γι’ αυτό βλέπουμε και αυτά τα αποτελέσματα, αφού το 40% των διασωληνωμένων είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Δηλαδή με δύο δόσεις, λίγοι έκαναν την τρίτη δόση.

Κλείσιμο
Φαίνεται ότι έχουμε συνθηκολογήσει με τον ιό και έχουμε συνηθίσει αυτό τον ανεπίτρεπτο αριθμό θανάτων. Φαίνεται να ελέγχεται η πίεση στο σύστημα Υγείας, όμως η ανησυχία όλων είναι, ότι καταγράφονται νέα στελέχη, ο ιός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη».

Τέλος επισήμανε πως: «Μπορεί ο κόσμος να έχει κουραστεί με όλα αυτά τα περιοριστικά μέτρα, αλλά το καλοκαίρι και το φθινόπωρο περιμένουμε εξελίξεις και αν συνεχιστεί αυτή η νοοτροπία που περιγράψαμε, ότι εμείς έχουμε κουραστεί, ποιες μάσκες και ποια εμβόλια, νομίζω ότι θα έχουμε τα ίδια με τα προηγούμενα σφοδρότατα κύματα.

Ως προς τον καιρό που λέγαμε ότι θα βοηθήσει, τα ίδια λέγαμε και πέρυσι και ήρθε η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ, η πανδημία δεν έχει τελειώσει, ή δεν έχει βρεθεί το “μαγικό” εμβόλιο να κάνουμε μία δόση και να πούμε ότι τελειώσαμε. Ο ιός μπορεί να μας προλάβει και να μας δημιουργήσει πολλά προβλήματα».



Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διεθνής κατακραυγή κατά Ρωσίας, έρευνα του ΟΗΕ για τη σφαγή στην Μπούτσα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το μοιραίο λάθος της 33χρονης και τα σενάρια για τα κίνητρα του φρικτού εγκλήματος

Το «Ημερολόγιο» του προξένου Μανώλη Ανδρουλάκη: Είκοσι μέρες στην κόλαση της Μαριούπολης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ