Κορωνοϊός - ΗΠΑ: «Όλοι θα έρθουμε αντιμέτωποι με την Omicron» εξηγεί ερευνητής του Johns Hopkins

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: «Όλοι θα έρθουμε αντιμέτωποι με την Omicron» εξηγεί ερευνητής του Johns Hopkins

Ο καλύτερος τρόπος προστασίας είναι ο εμβολιασμός - Θα μπορούσαμε σε καθημερινό επίπεδο να έχουμε ένα εκατομμύριο κρούσματα της παραλλαγής «Όμικρον», πρόσθεσε αξιωματούχος  του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας στις ΗΠΑ

omicron_usa_test
«Όλοι έχουμε ραντεβού με τη μετάλλαξη Όμικρον», προειδοποιεί ο ανώτερος ερευνητής του έγκριτου αμερικανικού Πανεπιστημίου «Τζονς Χόπκινς», δρ. Άμες Αντάλια.

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Associated Press, ο Aμερικανός επιστήμονας που ειδικεύεται στις μολυσματικές ασθένειες, κάνει αναφορά στην ιδιαίτερα μεταδοτική μετάλλαξη «Όμικρον», που επελαύνει σε πολλές χώρες του πλανήτη, όπως και στη χώρα του.

Με αφορμή τα στοιχεία που δημοσίευσε το αμερικανικό «Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων» (CDC), σύμφωνα με τα οποία, η παραλλαγή «Όμικρον» είναι πλέον η κυρίαρχη στις ΗΠΑ - αποτελώντας το 73% των κρουσμάτων της COVID-19- ο Αμερικανός εμπειρογνώμονας εξηγεί: «Με την κοινωνική αλληλεπίδραση... η παραλλαγή «Όμικρον» είναι κάτι που όλοι θα συναντήσουμε και ο καλύτερος τρόπος που μπορεί κανείς να την αντιμετωπίσει, είναι να εμβολιαστεί πλήρως».

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, Φράνσις Κόλινς, επισημαίνει ότι, αν και τα στοιχεία δείχνουν ότι, οι πλήρως εμβολιασμένοι διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά, θα μπορούσαμε σε καθημερινό επίπεδο να έχουμε ένα εκατομμύριο κρούσματα της παραλλαγής «Όμικρον».

Ειδήσεις σήμερα:

Κατέληξε 60χρονη με Covid στον Βόλο - Αρνητής γιατρός φέρεται να την «κρατούσε» στο σπίτι

«Η Ελλάδα κλέβει τουρκικό πετρέλαιο στη Θάσο» γράφει προκλητικά η φιλοκυβερνητική Sozcu στην Τουρκία

Τι αλλάζει στη ζωή μας με την Όμικρον - Τesting για τους εμβολιασμένους σε εστίαση και διασκέδαση για τις γιορτές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ