Η πανδημία σε 6-8 μήνες θα φύγει αλλά ο κορωνοϊός θα μείνει, εκτιμά Έλληνας καθηγητής του Johns Hopkins

Η πανδημία σε 6-8 μήνες θα φύγει αλλά ο κορωνοϊός θα μείνει, εκτιμά Έλληνας καθηγητής του Johns Hopkins

«Θα νικήσει ο άνθρωπος γιατί έχουμε την απάντηση απέναντι στο μικρόβιο» είναι το αισιόδοξο μήνυμα που στέλνει ο καθηγητής Γαλιατσάτος

pandimia_kosmos_art
Την πεποίθηση του ότι η πανδημία σε 6-8 μήνες θα έχει λάβει τέλος εξέφρασε σήμερα ο Έλληνας καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins, Παναγιώτης Γαλιατσάτος.

«Έχουμε το εμβόλιο, θεραπείες, τα φάρμακα της Merck και της Pfizer οπότε πιστεύω ότι η πανδημία θα φύγει σε 6-8 μήνες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής μέσω του ΣΚΑΪ, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι ο κορωνοϊός θα μείνει σε κάποια μέρη του κόσμου.

Σύμφωνα με τον κ. Γαλιατσάτο, ο εμβολιασμός είναι υψίστης σημασίας και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας , θα αποτελέσει το κλειδί για να λήξει η πανδημία. «Πρέπει να εμβολιστούμε ώστε ο οργανισμός μας να είναι πιο «έξυπνος» απέναντι στον ιό. Έτσι θα είμαστε έτοιμοι απέναντι στο κίνδυνο και μαζί με τις μάσκες, η πανδημία θα φύγει».


«Βλέπω τους ασθενείς που θέλουν να ζήσουν, θα νικήσει ο άνθρωπος γιατί έχουμε την απάντηση απέναντι στο μικρόβιο» είναι το αισιόδοξο μήνυμα που στέλνει ο καθηγητής.

Αναφορικά με την εντατικοποίηση των εμβολιασμών επεσήμανε πως πρέπει οι γιατροί να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου ώστε να μεταβεί μαζικότερα στα εμβολιαστικά κέντρα.



Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθησαν τρεις γυναίκες για διάρρηξη πέντε διαμερισμάτων στην Καλαμαριά

Απέσυρε το βιβλίο της από την κυκλοφορία η Αναλένα Μπέρμποκ μετά τις κατηγορίες περί λογοκλοπής

Νέα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας και... επεισόδια «αναστατώνουν» την Ευρώπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK