Λινού: Πρέπει όλοι να φοράμε μάσκα και να αποφεύγουμε τον συνωστισμό

Λινού: Πρέπει όλοι να φοράμε μάσκα και να αποφεύγουμε τον συνωστισμό

Η καθηγήτρια λέει «όχι» στην επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού - Δείτε βίντεο

maskes
Έκκληση προκειμένου όλοι να φορούν μάσκα, παντού και να τηρούν να μέτρα τα οποία θα έπρεπε να αυστηροποιηθούν απηύθυνε η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Πέμπτης, «είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση και πρέπει να κινητοποιηθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα, ώστε να χρησιμοποιηθούν άμεσα φάρμακα που μπορούν να δοθούν εκτός νοσοκομείου στους ανθρώπους τις 3 πρώτες ημέρες, για να μειώσουμε το φόρτο των νοσοκομείων».

Τα φάρμακα αυτά, όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα ή τα χάπια της Merck, αποτελούν θεραπείες που μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα νοσηλείας. Η κ. Λινού τόνισε πως βάσει μελετών θα πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε σούπερ μάρκετ και σε σχολεία.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfmpkpngrhxl-sf)

«Η διασπορά δεν θα ελαττωθεί. Αυτή τη στιγμή η ανοσία μεταξύ εμβολιασμένων που εμβολιάστηκαν μέχρι πριν 6,7, 8 μήνες πέφτει. Είχαμε στις ΜΕΘ 5% εμβολιασμένους και πλέον έφτασε το 10% και 12%»., είπε και πρόσθεσε πως πρέπει όλοι να φορούν μάσκα, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.

«Ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος. Θα είναι ιδανικό να μπορέσουμε να τους πείσουμε όλους, να εμβολιαστούν δηλαδή οι ανεμβολίαστοι και οι εμβολιασμένοι να κάνουν την τρίτη δόση. Για μένα είναι «όχι» στην επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Είμαι υπέρ της επικοινωνίας, τη θεωρώ πιο σημαντική. Τα μέτρα πρέπει να σφίξουν, όχι μόνο για τους ανεμβολίαστους», είπε η κ. Λινού.

Ειδήσεις σήμερα:

Πίστωση χρόνου στα νέα μέτρα και στο βάθος σούπερ μάρκετ

Plan b με τον ιδιωτικό τομέα στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού - 900 εισαγωγές σε 48 ώρες

«Μπούμερανγκ» υπέρ της κυβέρνησης γύρισε η επίθεση της Ολλανδής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK