Κορωνοϊός - Παυλάκης: Καθολικός εμβολιασμός για να τελειώνουμε με την πανδημία - Καλπάζει η μετάλλαξη Δέλτα

Κορωνοϊός - Παυλάκης: Καθολικός εμβολιασμός για να τελειώνουμε με την πανδημία - Καλπάζει η μετάλλαξη Δέλτα

Πλέον πιάνει και τα παιδιά το στέλεχος Δέλτα - Προσοχή συνέστησε στο άνοιγμα των σχολείων - Τι είπε για τις θεωρίες συνωμοσίας - Δείτε βίντεο

emvoliasmos_4
Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας και του εμβολιασμού μίλησε ο ιατρός, καθηγητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Όπως είπε στο Mega το πρωί της Τρίτης, η μετάλλαξη Δέλτα καλπάζει με γρήγορους ρυθμούς και πλέον έχει αρχίσει να προσβάλει και παιδιά. Ο κ. Παυλάκης τόνισε πως η παραπληροφόρηση φουντώνει την πανδημία.

«Είναι μεγάλο πρόβλημα και χρειάζεται να βοηθήσουμε όλοι. Αυτό που δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι να δίνουμε βήμα σε άτομα που σαμποτάρουν την παγκόσμια προσπάθεια κατά του κορωνοϊού. Να μην φιλοξενούμε απόψεις που είναι προφανή ψέματα. Δεν πρέπει τα μέσα να συνεχίσουν να το κάνουν, γιατί είναι πιασάρικο και εύκολο να έχει κανείς δύο μονομάχους. Αυξάνει την ακροαματικότητα… Οι διαφορετικές απόψεις είναι σεβαστές. Η παραπληροφόρηση είναι λάθος».

Κάποια από τα ψέματα κάνουν λόγο πως τα εμβόλια φέρνουν στείρωση, σκοτώνουν, ακόμα και ότι φέρουν τσιπάκια, σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ce9boj6qhx7d-se)

Η μετάλλαξη Δέλτα καλπάζει με γρήγορους ρυθμούς και πλέον έχει αρχίσει να προσβάλει και παιδιά. «Σαρώνει η μετάλλαξη Δέλτα τα παιδιά. Το 25% των κρουσμάτων είναι παιδιά», υπογράμμισε. Εάν δεν προσέξουμε, οι προβλέψεις λένε πως ο φετινός χειμώνας θα είναι ίδιος με τον περσινό. Ο κ. Παυλάκης συνέστησε να προετοιμαστούν καλά τα σχολεία για να περιοριστεί η μετάδοση του ιού και να είναι ασφαλή.

«Όταν αρχίζει η πραγματική μάχη, όλα τα σχέδια πάνε στην άκρη. Καλά κάνουν και τα σκέφτονται οι επιτροπές και το υπουργείο Υγείας, αλλά χρειάζονται και τα υπόλοιπα. Ένα πράγμα που δεν έχει γίνει συνείδηση είναι ο καθαρός αέρας στις τάξεις», τόνισε και είπε πως οι τάξεις θα έπρεπε να λειτουργούν με συσκευές καθαρισμού.

«Για να τελειώσουμε με τον κορωνοϊό θα πρέπει να γίνει καθολικός εμβολιασμός. Δεν σταματάει 100% τον κορωνοϊό μέσα σε μία ημέρα, σκοτώνει όμως σε βάθος χρόνου την επιδημία. Σε πολλούς ανθρώπους η τρίτη δόση είναι αναγκαία τώρα, για κάποιους άλλους όχι», είπε.

Ειδήσεις σήμερα

Το ξέσπασμα της Έλενας Πολυχρονοπούλου μετά την προφυλάκιση για τα 7,8 κιλά κοκαΐνης και το στοιχείο που την «έκαψε»

Fake εμβολιασμοί: Στο μικροσκόπιο «εισαγόμενα» πιστοποιητικά και εργαζόμενοι στους κλειστούς χώρους

Η δραματική απόδραση μιας γυναίκας από την κόλαση του Αφγανιστάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ